Presenter del två



Dom här superfina kläderna fick han av Maria med familj.



Här manekängar minsteman i kläderna som han fick av Vera med familj. =)



Då vi var till Pite så fick han en nalle av Sebbe.



Momme stod för dessa fina.

Han har tur våran lilla kille! Han hälsar och tackar för alla presenter! ♥

livet när det är som bäst



Det är så mysigt att vakna med lilleman på morgonen! Världens goaste! Han som skulle sova i egen säng. Det har inte hänt hittills. Det får bli en annan dag.. :P



Idag var jag lite rastlös så jag sydde en tvättpåse till lillemans kläder. Jag blev riktigt nöjd. Nu ska jag bara fixa nya snören. Har inte bestämt mig för om jag ska sy av samma tyg eller om jag ska köpa nå roliga snören. =)

Eftermiddagen har vi spenderat hos farmor. Först fika sen bjöd hon på pizza. Go och glad som alltid. Farmor alltså. =) Däremot var hon sur på Mli. "Hon hälsar aldrig på! Om hon inte kommer snart ska jag sluta ge henne presenter! Det kan du hälsa henne!" Haha.. hon är humor. =D

I kväll har jag och Emelie varit och kollat på en lägenhet till henne. Det var en fin lägga så snart är vi kanske utan inneboende. :(

sover som en prins

Alltså, denna lilla skapelse! Hur underbar som helst! Han sover som en liten prins på natten. Nätterna blir bara bättre och bättre. I natt har han vaknat två gånger och ätit. Bara gnytt till lite åsså ätit och somnat om. Själv är man ju pigg som en lärka på morgonen! Det var ett tag sen. Vem kan tro att sömnen blir bättre bara man får ett litet spädbarn i sängen.

Just nu ligger han hos pappa och sover och jag passar på att blogga.



Mammas älsklingar! ♥

kanondag

Idag har varit en kanondag. Började med sovmorgon. Jag och minsteman steg upp halv elva. Vi myste lite och käkade frukost, sen for vi till Emma och surrade bort en timma. Peder tänkte följa men då han såg att det var fyra kvinnor och han så bestämde han sig för att göra lite ärenden.. :-D Han for och kollade vad priset på ytterdörren som vi äntligen enats om skulle bli. 25 000 kr!! Visst är det helt jäkla otroligt. När vi äntligen hittar en dörr vi båda vill ha så kostar den multum! :-(

I eftermiddag har vi haft besök av hon från bvc. En riktigt trevlig tjej. Hon informerade om bvc och kikade lite på vårat underverk. Fin färg tyckte hon och även hon godkände han. Han måste ju vara ett riktigt A-barn som klarar alla tester. ;-)

Middag blev vi bjudna på hos mamma och pappa. Dom hade gjort flygande jakob. Mumma var det!

Ikväll var jag och Emelie till Maria och höll henne sällskap en stund. Hennes andra hälft är ute på affärer och kommer inte hem förän sent. :-)

Nu sover mina menly men och jag ska krypa ner hos dom precis nu!


Presenter del ett

Han (och vi) har redan fått massor med presenter! Fina vänner har vi, det är då ett som är säkert.



Anette och Lucas kom upp och hälsade på på BB redan i onsdags. Hon hade med sig en hel kartong med kläder. Dessutom fick vi en massa matlådor av henne. Det var inte helt fel att ta fram frysa plättar idag och bara värma! Mums!



När vi kom hem på torsdagen hade världens bästa inneboende städat, dammtorkat, plockat ner sista julgardinerna, gjort fint och ställt fram en skål med godis på rumsbordet. Jag kan säga att det var riktigt trevligt att komma hem!



I fredags kom Mli och Krister och hälsade på. Av dom fick dom detta söta. =)
Tack!

Han har fått mer oxå. Det har jag tyvärr inte hunnit ta kort på. Men det kommer. =)

vikt & längd

Glömde ju skriva vad han hur stor han var. 3945 g och 51 cm.

Idag har vi varit upp på bb igen och gjort andra läkarkollen. Perfekt som förra gången. =)
När vi kom hem har vi bara gjort ingenting. Sett tv och varit med lillis. Han är så bortskämd så det är hemskt. Först låg han två timmar på mitt bröst och sov. Sen badade han med pappa och har nu legat på hans bröst i typ två timmar och sovit. Han kommer ju aldrig att vilja ligga själv! =P

Minsteman

Äntligen är minsteman här och äntligen får jag tummen ur att uppdatera. Ska börja med att tacka för alla gratulationer! Både telefonsamtal, sms, här på bloggen och facebook!



En helt underbar liten kille!



Allt började tisdagnatt. Runt halv två hade jag första värken och visste direkt att nu är det skarpt läge. Hade värkar var femte-sjätte minut hela natten. När Peders väckare ringde vid sex sa jag åt han att det inte blir nåt jobb idag. Halv sju ringde jag förlossningen och hon ville att jag skulle komma in på en gång. Sagt och gjort. In kom vi och dom tog en ctg-kurva. Som alla andra förlossningar så stannade det av i samma sekund som kurvan började. =P Vi bestämde att jag skulle fika lite och avvakta i matsalen en stund för att se vad som skulle hända. Vid nio kom barnmorskan och hämtade oss. Då hade värkarna tilltagit ganska ordentligt så vi fick ett rum. Strax före 11 började det bli riktigt ont så då fick jag lustgasen. Gode hög blir man ju. En timma senare startade krystvärkarna. Efter nästan en halvtimmas krystvärkar märkte dom att han hade navelsträngen löst runt halsen och hjärtljuden började gå ner lite. Då la sig en sköterska på min mage. Det gjorde ONT!! Men det gav resultat och kl.12.19 drar min och Peders son sitt första andetag. Bebis är perfekt, mamma mår bra, behövde inte sy, pappa är slut men glad.



Vi fick den klassiska fikabrickan.



♥ Nybadad i pappas famn. ♥

Och vad ska han heta? Kanske Anton, kanske nåt helt annat.

*lycka*

BF

Ja, här sitter man i soffan och nu har det ju "gått över" till beräknad förlossning. Jag letar efter alla små tecken jag kan hitta för att denna knodd ska vilja ut. Viktor kom ju på bf så omöjligt är det ju inte.... dock är en del sammandragningar det enda jag har lyckats fantisera fram. Tyvärr inte ens i närheten av vad som är tillräckligt för en knodd att komma sig ut. Åja.. hoppet är det sista som lämnar kroppen..
Det var en liten uppdatering om vad som händer här i väntans tider.

nix

Nä.. så blev det inte.. två dagar kvar till bf nu. Jag är less!!

Nu får du gärna komma ut lilla skrutt! ♥

biltur

Nu åker vi strax iväg med barnen till deras pappa. Hoppas vägen dit är skumpig så kanske det sätter igång förlossningen. =)

tisdag

Idag har jag gjort nåt! Kan ni tänka er! Först bjöd Maria på lunch. Supergott som vanligt när det är Maria som lagar. Sen hämtade Emelie upp mig och vi for till "hennes" salong och hon klippte och färgade mitt hår så nu är man snygg till förlossningen.. :) Sen hämtade Mli mig och vi for på biblioteket i stan. Sist jag lånade en bok måste ha varit i grundskolan nån gång. Lånade iaf två böcker av Håkan Nesser. Får se vad jag tycker om dom.

Imorrn ska jag till barnmorskan. Förhoppningsvis sista gången innan jag föder barn. ♥

skotertur

Imorse bestämde jag, Peder och Emelie oss för att fara ut en sväng med skotern för det varken snöade eller var bajskallt. Sagt och gjort. For till Anette och hämtade upp henne och Dusan. Sen for vi upp till "räva" och tänkte grilla men skoterlederna var så dåliga så Rob hämtade upp de sina och vi andra körde hem igen. Väl "hemma" så bjöd mor och far på kycklinggryta. Nu är vi hemma. Peder ska i säng eftersom han ska jobba imorrn. Bilen ville inte vara med när det var -30 grader så han har inte jobbat torsdag och fredag. Jag och Emelie ska se Wallander, kuriren. Tyvärr har jag rätt nyss sett den inser jag nu men eftersom jag gillar wallander och Emelie inte har sett den så ser vi den iaf.

Nu är det 11 dagar kvar till BF och jag hoppas att skoterturen har skakat om lite så det blir att föda barn i natt. Vore perrans med en 100110! Enkelt att komma ihåg! =)

Byrån



Nu har som sagt äntligen byrån kommit! Jag älskar den! Har dock inte fått tummen ur och pyntat den än men det kommer snart hoppas jag. =) Det blev ett helt annat rum när vi fick in den. Blev inte lika tomt som det var innan. Nu saknas det bara lite pynt och nåt på väggarna. Jag är inte så snabb på dom små sakerna. Är kusligt dålig på att veta vad jag ska ha på väggen. Nån som har nåt tips?

äntligen!

Idag har våran byrå kommit! Eller andra delen till den rättare sagt. Imorrn ska jag försöka mig på att sätta ihop den. Som jag har längtat efter denna byrå. Ska bli skönt att få lite ordning i sovrummet. Just nu har inte långkalsonger, bälten, shorts och dylikt ingen plats så det ligger blandat i en påse i garderoben. Både mitt och Peders. Är inte helt ultimat som ni kanske förstår. Men nu ska det bli ordning och reda. =)

finfrämmen

Idag har vi haft besök från Norrfjärden. Hanna och Daniel har varit här. Först var vi en sväng på stan och suktade efter skotrar. Sen mötte vi upp pitborna för en fika på stigs. Efter det for vi hem. Surrade en stund sen beställde vi pizza och hämtade upp Anette på vägen. Har jag sagt att mitt liv består av mat just nu. =P

Jag kan inte fatta att det bara är två veckor kvar tills vi förhoppningsvis får våran bebis på utsidan! Måste även passa på att gratta Cissi och Jocke som fick sin Neo idag!

Välkommen!

Idag har vi gjort klart skötbordet. Och vagnen är inhandlad. Nu är vi helt redo för att knodd ska komma. Är ju iofs 19 dagar kvar men h*n får gärna komma NUU.. =)




nyårsafton

Nyårsafton spenderade vi hos Anette, Rob å dusan. Temat var mjukis och avslappnat. Och mycket mat!



Förrätten bestod av soppa med morötter och räkost. Till det serverades det vitlöksbröd. Det var hur gott som helst!



Varmrätten var "Smördeginbakad file med mozzarella, file med bacon och soltorkad tomat, potatisgratäng, rödvinssås, beasås och sallad med fetaost." (snott rakt av från Anette)




Kladdkaka till efterrätt. Gott! Men det fick mig att börja må JÄTTEilla! Borde kanske inte ha tagit sista biten filé.. eller kanske skippat kladdkakan.. eller gett f-n i att vara så jäkla gravid.. =P

Blev inge godis för mig igår och knappt nåt för som andra heller tror jag och chipsen blev kvar i skafferiet så vi får återkomma och köra en chipskväll senare.. =D

Tack familjen Anettson för en supertrevlig kväll!

Jullov

Ja, här har det ju inte hänt mycket sen jul. Jag har mest tyckt att allt har gått tungt men samtidigt försökt njuta av mina älskade smågrisar. Dom har iofs inte klagat på att jag mest har legat i soffan då jag inte har sagt nåt om att dom har haft alla sina saker i vardagsrummet. Jag har alltid funnits till hands när det ska trollas eller när vovven har bajsat i soffan. =) Mellan alla lekar och datorspelande har dom kommit och kramat mig. Tror dom förstår att mamma är ganska slut. Dom längtar nog efter att bebben ska komma ut dom oxå så dom kan få tillbaka en mamma som kan sitta på golvet och bygga lego utan att gå sönder. Hur som helst så har vi haft en lugn vecka. Edvin har varit och hälsat på kusin David.. Viktor har varit hos morfar och busat. Peder har skottat.. och även provkört moffes skoter en vända. Gick visst djupt i pudersnön.. =P



Växthuset började klaga så det har Peder skottat taket på. Det behövdes.

Åsså har vi varit på nya Leos här i stan. Lägger upp lite bilder därifrån. Är det nån som inte vill vara med så hör av er så tar jag bort bilderna.



Paus med slush.





Oskar och Peder försöker dricka ur samma slush. =)

Vi har haft en underbar vecka med barnen hemma. Och jag ska passa på att tacka min underbara sambo som har varit helt sjukt duktig på att hjälpa mig med mina små odågor då jag själv inte har så mycket energi. Utan han hade det varit jobbigt..

I onsdags skjutsade vi barnen till deras far för fortsatt jullov och en till "julafton". Nu är det såå tomt här hemma.. =(



Det var allt annat än varmt hos boysens pappa.. =P
Hemma var det "bara" runt 16. Men desto mer snö istället.