I wish

Jag önskar att mitt sug efter att blogga återinfinner sig snart. Men just nu är det så himla mycket jag vill skriva och det mesta jag vill skriva vill jag inte att vissa personer ska läsa. Jag vet att det finns eller har funnits dom som läser som jag inte vill dela med mig av allt till. Samtidigt vill jag inte lösenordsskydda hela bloggen. Skulle ju som tappa en hel del med syftet då. Jag hoppas verkligen att problemen löser sig snart så vi kan börja om att fokusera på det roliga. För tro för allt i världen inte att vi inte har roligt mitt i eländet. Barnen är här och helgen spenderades i Pite med Hanna och Danne. Viktor var överförtjust att få mata Daniels alla fiskar. Nu tjatar han om att han vill ha ett eget akvarium. Har sagt att han ska få ett när han har blivit lite större och kan hjälpa till att städa det själv. Vi var på havsbadet och betalade ett svindyrt tivoli där alla grejorna var klara på en kvart. (kostade 100kr/barn för två timmar) slöseri med pengar kan tyckas.. Men vad gör man inte för att dom små ska få en kul kvart.. =P



nyser och snorar

Jag håller på att bli galen! Jag nyser hela tiden! Det är inte ens lite roligt. Börjar funder på om jag är allergisk mot något. Har trott ett tag att det kan bero på katten. Men det spelar som ingen roll. Jag nyser och det kliar i ögon och hals och jag snorar även om jag är inne hos någon utan pälsdjur.. Känns inte som att det är lika mycket när jag är ute (snorar inte så iaf)  men inte vet jag. Jobbigt är det då. Nu äter jag halstabletter i sinne för jag har nyst så mycket att min hals är alldeles öm. Det har jag aldrig varit med om förr. Men tydligen så går det oxå.

Nån som vet vad det kan bero på? Har aldrig varit allergisk mot nåt förr. Har iofs blivit lactosintolerant på äldre dar oxå så det är väl inte omöjligt. Skulle vara jobbigt att he bort katten bara.. =(

helgens citat

Oskar och resten av barnen badar i badtunnan i stugan varpå jag ser att Åkke har tagit av sig badbyxorna. Jag går dit och frågar lite försynt varför han har tagit av sig badbyxorna. Svaret är helt självklart.

Dom är lite blöta...

Att jag inte fattade det... =D

tomater och gurka

Har även hunnit med att rensa lite ogräs i växthuset. Det har blivit lite åsidosatt i veckan då det har varit mycket annat att tänka på men det verkar ändå som att iaf tomaterna trivs. Har börjat knoppa lite gröna små saker. Blir spännande att se hur dom kommer att smaka sen när dom blir röda och stora.


Nu är det dags för sängen. Är dundertrött!

Kram på er alla och hoppas ni får en trevlig midsommar! =)

87-års kalas

Idag har vi ju som bekant varit på kalas och det var inga dåliga grejer det bjöds på.
Två smörgåstårtor, en silltårta, en prinsesstårta och en gräddtårta.
Man var mätt när man åkte därifrån!




Mumsigt värre var det! Tack för fikat farmor. =)
Hon bedyrade förresten att hon inte skulle leva nästa midsommar så vi skulle då inte behöva göra oss besväret att komma då.. =D Tanten har humor!

fin dag idag

Blir till att gå till farmormoran och gratta henne på hennes 87-års dag. Tanten är inte ung! Men still going strong. Bor till och med i eget hus. Doch med lite hjälp med saker som gräsklippning och dylikt. Hon har nu fått sin första diskmaskin och den grå så det glöder då hon har främmande jämt och ständigt. Och har hon inte främmande så fixar hon sig främmande. =)

tävling

Inte ofta jag är med i tävlingar då jag hävdar med bestämdhet att jag aldrig vinner! Men nu ska jag engagera mig i en tävling hos min goda vän Maria.



Klicka på bilden och var med och tävla ni med!

Oskar

Måste bara berätta. Var ju på joypeak med barnen i lördags. Där har dom gratis hoppborgar och sånt. Barnen skulle få gå själva en sväng och för att förvissa mig om att inte lilleman skulle tränga sig i kön frågade jag han om han visste hur man gör när man står i kö. Svaret blev:

"Man bara väntar.."

Självklaraste saken i världen. Tycker att det borde vara svårt för en fyraåring att förklara hur man gör när man står i kö men han visste precis.. =D

mammas gounge

Beklagar dom fattiga inläggen men det händer en del nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva och vad jag inte ska skriva så jag låter bli istället. Håll till godo med mister morgonrock of the year. =)



Dålig kvalité men söt är han, mammas gounge!

ojoj

Nu händer det grejer. Ojoj.. rätt kvinna på rätt plats...

hård dag...

Fy fan vilken dag... Mycket hade jag gärna varit utan. Det är så mycket nu som händer kring mig/oss som jag inte kan skriva på bloggen så jag känner att bloggen ligger lite i andra, tredje eller kanske sjuttonde hand. Har för mycket annat att tänka på.

Nu har iaf barnen kommit och ingen är gladare än jag över att dom äntligen är här igen! Snart är det sommarumgänge och då kommer dom att vara här massor! Längtar redan.. fast dom redan är här.. =)

Nu måste jag sova för det blir en lång dag på joypeak imorrn. Håll tummarna för bra väder! =)

Kram på er!

studenter

Imorrn tar lillebror studenten! Ska bli kul att fara på stan och kika på alla glada studenter. Hoppas det blir fint väder imorrn så dom får en fin dag! =)

trött...

Har varit i Malå hela dagen. Måste erkänna att jag är helt slut. Mycket prat och många saker som jag hade klarat mig utan. Men så är det ibland. Nu ska jag krypa isäng och sova gott ända tills imorrn!

Återkommer en annan dag...

hår och körkort

Ikväll har Anette färgat mitt hår. Vilken lättnad. Nu ser jag ut som folk igen! =)



Sen hämtade vi ut mitt nya körkort! Hääärligt!



Sist blev det gymmet och core. Det gick lika uselt som sist så det ids jag inte ens skriva om... =P

Nu är det dags att sussa. =)

mera mat

Blev bjuden hos Maria på mat idag. Alltså, den bruden är fan en gudagåva i köket! Den här gången hade hon lagat (citat Marias blogg) en lasagne med kräftstjärtar, färsk babyspenat, parmesanost och körsbärstomater + en massa annat gott. Det var typ huur gott som helst! 



Åsså en sallad med paprika, gurka och äpple.



Jag var egentligen mätt efter palten hos farmor men jag var tvungen att smaka en (okej två) små portioner.

Supergott Mia!!

palt



Då har jag varit på stan med farmor. Gick riktigt snabbt att handla presenterna hon skulle ha. När vi varit på stan bjöd hon på palt med smör, sirap och lingonsylt. Det satt riktigt bra med palt kan jag säga! Mums! Nu ska Peder få palt när han kommer hem. Farmor har nämligen skickat till Peder oxå. =)

presentinköp

Nu ska jag åka på stan med farmoran och köpa present till pappa som fyller år på torsdag. Det kan ju bli en lång och spännande dag. Men man brukar iaf få en god lunch.

So long! =)

mys med mia

Idag har vi röstat.. känns ju helt meningslöst att rösta för det känns som att det blir ändå inte som man tycker att det ska bli... bättre var det efteråt då vi åt surströmming hos mamma och pappa. Farmor, Ubbe, Bettan och Kim var oxå med och käkade. Jag och farmor hade en ganska intressant diskussion om demonstranterna på torget igår. Var ju i grova drag nazisterna mot invandrarna. Vilka man ska sympatisera med och så. Var riktigt intressant att höra hennes argument. Det passar sig tyvärr inte att skriva i bloggen men ni som känner min farmor kan väl ungefär gissa hur det lät.. .=D

Nu ikväll har jag varit hos Maria och pysslat lite. Gjort klart väggordet nu T! Kanske kommer förbi med det nån dag om det är fint väder! Hon bjöd även en utsvulten vän på kvällsfika. Ingefärsthe och en macka! Det var såå gott. Även kakan var god! =)


Tack för en trevlig kväll vännen! =)

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa och lämna min sambo som försöker samla vuxenpoäng med att se valvakan.. uurk.. såå vuxen kommer jag aldrig att bli!

Go natt!

längtan efter korvarna

Ja då var man vaken och uppstigen. Vad ska man hitta på idag tro.. Saknar barnen nåt enormt. Synd att man inte kan åka och hälsa på dom. Hade varit fint att kunna fara dit och krama dom lite. Tyvärr är ju inte det en möjlighet. Men snart kommer dom.. får intala mig att en vecka inte är lång tid. Sen är det ju inte så läng kvar innan om ska vara här två hela veckor! Ska bli så himla skönt att ha dom så länge! Att det dessutom blev så att jag inte ska jobba i sommar har ju inte bara nackdelar. Jag slipper ha barnvakt till mina små. Jag får vara med dom heeela tiden! Längtar!

middag

Idag blev det avancerad middag! Stuvade fjärilsmakaroner med köttbullar i gräddsås.

 

ny datastol

Idag har vi varit på jysk och köpt en ny datastol åt älsklingen. Det behövdes verkligen!



Som ni ser så har den gamla ett djupt sår i ryggen samt att ena armen har amputerats. Inte riktigt såå snygg.. =P



Den nya ser betydligt bättre ut! Svart och fin!

Men nu lär man ju inte se mycket av sambon. Han kommer väl att växa fast i sin nya stol.. =P

blomma



Den här bilden är tillägnad Maria. Ser du så fint jag har tagit hand om blomman jag fick av dig!

fortsättning

Följde Anette på rydlinge plantskola och köpte jord. Hon ska visst sätta nå plantor runt flaggstången. Sen for vi på trädgården i ursviken och kollade på lite blommor. Inga blommor blev det, dock blev det en paprikaplanta till mig. När vi hade betalat kläcker hon ur sig att dom har lätt att få löss.. happ.. då har man väl förstört tomaterna och gurkorna i växthuset... =P Man ska visst spraya med såpavatten på bladen då ska lössen hålla sig borta. Får hoppas att det funkar. =)

Middag blev det med Lucas, Anette och Rob. Kycklingklubbor och pomes. Var riktigt gott! Nu sitter jag och Peder i soffan och ser talang. Snart är det American funny. Det är det bästa!! =)

slappa Åsa

Är återigen inne i en bloggsvacka! Är riktigt usel på att skriva just nu känner jag. Hur som helst så har jag varit till Mia en sväng, farmor en sväng, Anettes jobb en sväng, skjutsat Mli på AF en sväng. Ovh just nu sitter jag hos Mli. Hon har precis lagt upp Emmas nya blogg. Ska bli kul att få följa Emmas strapatser om dagarna. Väntar spänt på första inlägget. =)
Nu kommer anette och hämtar mig. SES!

Kolla in!


KLICKA FÖR ATT KOMMA DIT

måste

Jag måste tvätta... måste, måste, MÅSTE!!!!

kvällsbabbel

Ja, då har man samlat vuxenpoäng igen. Varit på banken och fixat med lånen. Sen har jag och Anette varit och tränat. Vandrat några kilometer på löpbandet och cyklat. Var riktigt skönt att träna "lagom" nu å det har blivit en massa uppehåll av olika anledningar. Mest lata, några fall av upptagenhet och några trasiga bilar. =)

Nu är jag iaf hemma igen och ser på paris bff. Borde döpas om till Paris slavar.. Får inte hon bestämma så åker dom hem på löpande band... =P

Presenter till mig!

Fick presenter idag för att jag klarat mc-kortet. Först fick jag blommor av min söta mamma och pappa. Sen komme farmor över med ett kuvert med 500 kr. Inte helt fel kan jag säga!



När jag hade fikat hos mamma och pappa så for jag med hojjen (vad annars) till Piteå en vända. Jag, Peder, Hanna och Daniel åt på viking. Trevligt och gott! När vi kom hem låg det ytterligare en present på bron. Från LUCAS och lite hans mamma och pappa. Mums! Tack så jättemycket!! Ni är så gulliga!



♥♥♥

Jihooo!

=) =) =) Äntligen har jag klarat A-kortet! =) =) =)


morsdag

Igår var det morsdag. Då var vi och grabbsen till momme och fikade. Tårta och glass. Paket fick hon oxå. Efter vi firat mamma så for vi, Anette, Pob och Lucas till en lekpark som Cia tipsade oss om på alhem. Det var en kanonlekpark för kottarna! Perfekt för deras ålder! Enligt Viktor så var det den bästa lekparken han någonsin hade varit i.. =)



Efter vi lekt klart skjutsade vi grabbsen till deras pappa. Lika tråkigt som vanligt. ='(