vardagsrum

Vi har lite bekymmer i vårat vardagsrum med att tapeten spricker. Huset rör på sig lite och det gör att tapeten går sönder på samma ställe hela tiden. Har haft lite funderingar på hur jag ska lösa det. Nu har jag hittat ett alternativ som jag föll pladask för. Så här vill jag bygga ut våran vägg. Bilden kommer från pysseliten som för övrigt har en helt underbar blogg!



Foto: pysseliten

fredagsmyyyyyys

Idag började vi dagen med att åka in till stan och hämta ut mina nya glasögon så nu är man 5500 spänn fattigare. Suck. Men jag ser bra (ut) iaf.. =) Sen kom Lucas hit med sina päron och pizza. Kan säga att dom alltid är välkomna här men just idag var dom extra välkomna. =) Vi har bara myst på och inte gjort så mycket faktiskt.

Ikväll har vi haft jättemysigt. Vi kröp upp i soffan alla fem med en godisskål mellan oss och såg "det levande slottet". En spännande film och barnen satt som ljus. Tror dom tyckte att det var kul att se nåt lite anorlunda.

Nu ska vi göra ett nytt försök att se nya wallanderfilmen. Puss på er alla!

målning

Nu har vi kommit på att vi ska måla hallen. Eller det har vi väl vetat ett tag att vi vill men nu är målningen igång. Igår målade vi första varvet. Grundfärg. I förarbetet med bortplockning av diverse sladdar och handikapphandtag och sånt råkade jag klippa av sladden till ringklockan. Trodde den var till klockan upp men icke. (Har en ringklocka uppe oxå eftersom det har varit en lägenhet uppe) Så nu mina vänner får ni banka på dörren om ni vill komma in. =P
Ikväll målar älsklingen första varvet med färg. Jag får slappa i soffan och se tv medan han målar. Är han inte underbar min kärlek! ♥

Ska förresten köpa nya lysknappar och kontakter. Nån som har nåt tips på vars det finns snygga?

bad och kalas

I morse när vi vaknade så sken solen och det var 22 grader varmt. Vi beslutade oss för att fara på vitbergsbadet. Sagt och gjort. Packade in badkläder och barn i bilen och åkte iväg. Barnen hade roligt men jag klarar inte riktigt av solen nu när jag är gravid så jag mådde illa mest hela tiden.. Tur att Peder, Mli, Kim och Annica förbarmade sig över barnen medan jag och Anette satt under en handduk på en filt. Eller ja, jag gjorde det. Anette försökte väl sola tror jag. =D När i skulle åka hem började Oskar gråta för han fick inte vara med lucas mer. Stackarn. Tur att Anette har lovat att dom ska komma hit imorrn. =)

Efter badet var det dags för kalas hos mia som har blivit "tant" med oss andra trettioåringar. =) Gott fika och trevligt sällskap blandat med fint väder. Det kan inte bli bättre! Grattis gumman!

Nu i afton har vi haft besök av Cia och hennes yngsta son vilket barnen tyckte var mycket trevligt. Ja, jag oxå för den delen. Var ett tag sen vi sågs. =)

bebisgrejer

Nu har vi inhandlat första grejerna till bebisen. En vagn med bilstol. Jättefina grejer. Har köpt dom på blocket men dom ser inte ens använda ut. Eftersom vi blir så många så kommer vi att måsta byta bil och föra att slippa en buss blir det mest troligt en touran och med alla sätena uppe blir det nästan inget bagageutrymme. Därför ville vi ha en sån här vagn som ryms i bagaget när alla i familjen åker med. En sulky är ju inget ultimat åkdon för ett spädbarn därför passar den här perfekt då man kan sätta fast bilbarnstolen direkt på vagnen! Hade väl inte tänkt köpa sånt här redan men då det var sånt kanonpris så kunde vi inte låta bli. =)


Bild från blocket.

ännu en helg är förbi

Helgen spenderades i stugan. Regn, regn och åter regn. Men vi hade mysigt ändå. Barnen plockade blåbär med morfar och viktor var ute och fiskade med han. Han har kommit på ett nytt smeknamn till sin älskade morfar. "mocke". Det är det nya namnet. Han ser verkligen upp till mocke. Dom hade hjälpts åt hela helgen med att elda i badtunnan, grillat korv till kvällsfika, fiskat mm.. Allt detta trots att det har regnat. Inte ofta mina barn vill vara ute i regnet men med morfar verkar det gå bra.

Igår for vi till Lycksele. I stugan var det sol så vi tänkte att det blir ju perfekt. Men halvvägs till lycksele börjar det regna. Vi dansar och sjunger soldansen men det hjälpte föga. Men väl framme så slutade det regna. Vi kikade på djuren och fikade uppe vid björnarna. Då började det om att regna. Vi skyndade oss ner till spelhallen och var där inne tills det slutade regna. Då blev det leklandet för hela slanten. Bumperbåtar och karuseller. Edvin hade sån tur att han lyckades "fiska" upp TVÅ mjukisdjur i en monter med en gripklo. =) Vid fem lastade vi in tre trötta, nöjda men blöta barn i bilen och begav oss hemåt. Tur jag hade tagit med extra kläder för det var verkligen smutsigt och blött.

Idag har jag och Viktor varit på stan och drällt. Var på ett möte med lillkompisen sen gick vi på subway och åt. Han var supernöjd att han fick välja macka, pålägg och dricka själv. Dyrt men mysigt.

Nu ska jag och darlingen se wallander när han kommer ut ur duschen.

See ya! ^^

duktiga barn och snodda skor

Nu är vi hemkomna från en minisemester i piteå. Igår for vi på nimbys och lekte. Tyvärr blev Edvin febrig och låg mest i mitt knä och spelade DS. Dom andra barnen lekte dock massor. När vi skulle åka hem hittade inte Edvin sina skor. Då är det nån som har snott hans skor. Ett par gamla nötta fakefoppatofflor. Helt sjukt. Måste ju vara svampbob som han hade på som lockade. Tycker med tanke på att han hade svambob så borde den som tog dom märka att det inte var deras. Blir så jäkla störd på sånt. Storlek sju år. Har man inte föräldrar då som borde se till att man får med sig rätt skor hem?!

Åja, vi for hem till Peders pappa där det bjöds på grillade hamburgare och till efterrätt glass och jordgubbar. Riktigt trevligt hade vi.

Idag for vi in på PDOL och köpte nya skor åt Edvin. (tur att jag hade med mig ett par stövlar så han slapp gå utan skor =P) Han valde ett par guldfärgade med en hamburgare på. =) Sen åkte vi lite karusell åt sockervadd och slush. Lyckades på kort tid göra av med massor av pengar. Middag blev makaroner och korv hos peders mamma.

Nu är vi som sagt var hemma och jag har tvättat och lagt i säng barnen. Har även behandlat Viktors fotvårtor. Köpte sånt här frysmedel. Det var inte roligt! Det gjorde svinont och han grät massor. Då känner man sig inte som världens bästa mamma.. =( Barnen har i övrigt varit såå duktiga nu dessa dagar. Dom är helt underbara! Inget spring på PDOL och inget gnäll i bilen eller nån annanstans. Dom har helt enkelt betett sig exemplariskt! Fattar det inte själv. Inte ofta man får säga att allt är perfekt. Alltid nån som ska trilskas. Men inte. Mina underbaringar!

myndigheter... suck..

Idag har jag varit på stan. Möte med soc. Det är ju superkul! =P Önskar att denna resan tog slut snart. Men det tar ju aldrig slut... möjligen om 14 år eller nåt.. suck... Det kändes då iaf som att han lyssnade på mig och det var ju positivt.

I afton komme Kims tjej, Annica hit och åt våfflor med oss till middag sen tog vi med oss henne och farmoran och for på båtmuseet och käkade en räkmacka. Jag och Annica körde motorcykel! Gud så härligt. Tror aldrig jag har kört så lite hoj nån sommar som nu när jag har kortet.. =P
 Nu sitter jag i soffan och degar medan barnen är ute på gården och hoppar studsmatta. Snart är det dax att lägga dom små. =)

Imorrn blir nästa myndighetsgrej.. det ser jag dock inte fram emot. Även om det måste göras.

Har även fått mitt utdrag ur brottsregistret. Tomt hehe... så nu saknas bara salmonellaprovet sen kan jag börja vikariera på måltidsenheten. Nice!

nintendo DS

Idag kom dom nya spelen till grabbarnas nintendo DS. Passade ju bra att dom kom idag när det är så dåligt väder. Jag och Oskar har iaf hunit vara till Maria en sväng så Albin och Oskar har fått leka en stund. Sen har jag varit till optikern en. Hade ingen förändring på synen sen sist jag kollade (för tre år sen) så det blev bara ett par nya utan repor. =)

Nu är det dags för middag. =)

äntligen kommer kidsen igen!

Jag tänker inte ens nämna att Maria vann både pokern och bägge BUZZ-omgångarna igår. Idag kommer kidsen!! Som jag har längtat! Så jäkla skönt att dom är tillbaka snart! Två veckor med mys! Hoppas att det kommer att vara bra väder så man kan hitta på nåt roligt. Kanske åka till stugan en sväng och ha det bra.

I afton hoppas jag på nån god mat. Kanske makaroner och korv. Haha.. eller så blir det grillat. =)

igelkott

Det blev att fara till farmoran och göra käk. Först for jag och Mli på maxi och handlade sen lagades det fläskfilé med rotsaksgratäng. Det var riktigt gott! Var och handlade med farmoran oxå. Alltid lika mysigt att få lite tid med henne.

När vi kom hem skulle jag plocka in jordgubbar. Det finns mängder. Plockade in alla som var klara igår och ändå fanns det 3 liter att plocka in idag! Hur som helst, när jag hade plockat halva delen av landet så hör jag hur nåt prasslar. Då är det en igelkott som är och äter av jordgubbarna. Direkt slår tanken mig.. hur många konstiga sjukdomar har igelkottar?! Kanske man måste bygga en sarg runt så dom inte kommer sig in i landet. Sen kan man ju ställa en skål med några jordgubbar utanför så kottarna får några. Inte så att jag inte vill att dom ska vara i landet men jag vill inte bli smittad av nåt.. =P

Nån som vet?

pissregn!!

Peder har farit på jobbet en sväng och jag tänkte passa på att göra en "hälsa-på-turné". Men hur kul är det att fara ut med moppen när det regnar?! Tur att Mli ska komma hit och hålla mig sällskap. Kanske vi far till farmor och lagar mat sen i afton. =)

Nu åskar det oxå. Är väl bäst att dra ut datorn.. =(

nytt inlägg

Ja, hur ska man börja ett nytt inlägg. Känns som att alla börjar med "Idag har jag". Lite tråkigt kan man tycka. Men iaf.. idag har vi varit till farmor och hälsat på. Tog med oss lite jordgubbar från vårat jordgubbsland. Var ett tag sen vi träffade henne nu så det var trevligt. Det har åskat som tusan idag så det kändes skönt att se att hon mådde bra. Tror hon är lite rädd för åskan. Sen for vi en sväng på stan och beställde nya glasögon till mig. Ska bli skönt att få se igen. Har kört lite rondell och sånt med dom jag har nu så dom är aningen prickiga. =P

Efter det bjöd Anette på mat. Jättegoda kycklingrullar. Till efterrätt blev det wienerbröd och karra och en skitdålig film. Kommer inte ens ihåg vad den heter. När den var slut fick vi fara till konsum och hjälpa sundbom att byta däck på bilen. Hon hade varken fälgkors eller domkraft. Spännande hur det hade gått om hon hade fått punka på väg till Ume på lördag. Ett reservdäck hade hon då iaf så Peder hjälpte henne att byta.

Snart börjar navy CIS, sen är det sängen som väntar. =)

sommar

Idag är det sommar igen! Attans så varmt det är! Gravid, värme och lågt blodtryck går inte riktigt ihop.. jag mår allt annat än bra! Känns som att jag vill gå i ide! Jag som annars älskar värmen och solen!

Idag fick vi besök av svärfar som hjälper oss ute med våran grillplats så nu ska jag koka kaffe och rensa jordgubbarna som jag plockade in igår. Härligt med eget jordgubbsland! Synd att jag har racklat bort sladden från mobilen till datorn så tyvärr blir det inga bilder.. =(

Kram på er!

norrbotten

Nu är vi hemkommna (eller egentligen igår) från norrbotten. Var först till Norrfjärden där det var mat och fest på schemat. Sov över där för att på söndan åka till älvsbyn till Thea och Robert. Eller det är egentligen en by utanför älvsbyn som om inte älvsbyn är nog långt bort. ;)

Igår blev det bara att ta det lugnt. Men idag har det hänt desto mer. Jag har städat köket. Tvättat två maskiner. Peder har varit  och köpt en grovis och dammsugat källaren. Vi har kört bort pappers/plast/plåt-insamlingen. Åsså har Anette varit här så vi har gjutit diverse marchallhållare och sånt. Ska bli spännande att se om det blir nåt av det. =)

Nu ska vi packa in oss i bilen och bege oss mot stackgrönnan och båtmuseet för att äta en räkmacka till middag. See you!

skitdag

Idag har varit en skitdag. Har mått råilla. Får inte i mig nån mat alls. Vi har iaf köpt en gräsklippare idag så imorrn kanske vi kan klippa gräset. Idag har det ju regnat av och till så det här inte varit nå bra klipparväder. Peder har varit och matat Mli och Kristers katter oxå. Nu ser han transformers och jag ser not another teenmovie. Det är ganska dålig.. =D

Imorrn är det party hos hanna och danne. SKa bli riktigt trevligt. God mat och alkoholfri dricka. =)

lugna gatan

Det har varit lugna gatan i bloggvärlden nu ett tag. Trots det dåliga vädret är det få som uppdaterar sina bloggar. Själv är man väl inte bäst heller. Men humöret börjar räta upp sig nu efter tre dagar av deppighet. Satt i länge den här gången. Kanske för att barnen har varit här ganska lång tid. Alla dagarna ser exakt likadana ut när man inte har barnen hemma. Tråkigt. Tur att vi har lite planer för helgen. Hade även tänkt hinna hälsa på Thea i helgen men dom jobbar än så vi får väl se om det blir på söndag. Annars får vi vänta tills dom kommer hit istället.

Idag har jag och Anette å lucas såklart varit på stan. Har försökt hitta nå nya kläder åt mig. Mina kläder har blivit så osköna nu när magen har börjat växa. Tur man har en lite "lös" stil på kläderna så allt är inte för smått än.



Dagens sanning

1. Hur gammal är du om fem år? 35
2. Vem var den sista du träffade? Var väl Peder
3. Hur lång är du? 157cm
4. Vilken var den senaste film du sett? En schopaholics bekännelse!
5. Vem ringde du senast? Facket
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Till på söndag tror jag hon sa"
7. Vad är dagens planer? Kvällens är snart att gå och sova.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? skickar oftast ett mess
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? Idag, käkade kinamat tillsammans
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du idag? Ganska prick tio
13. Har du någon gång hittat en katt?
14. Vilken är din favoritplats? Vet ej.. svårt att säga..
15. Vilken plats föredrar du minst? Oj.. oxå svårt
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Förmodligen här hemma i huset.
17. Vad skrämde dig som barn? Fåglar..
18. Vem fick dig att skratta senast? Vet inte. Tv kanske
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jo
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar!
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Nja, ingen pyjamas.. men dock trosor på!
22. Hur många kuddar har du i sängen? En var.
23. Hur många landskap har du bott i? 1 eller är Malå ett annat landskap än skellefteå? =P
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Hmm, jo...
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Sockar
26. Är du social? Ja, oftast så!
27. Vilken är din favoritglass? Mjukglass
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?  Åka till ett varmare land en stund. Köpa en ny bil..
29. Tycker du om kinamat? Jo, men det finns godare!
30. Tycker du om kaffe? Jepp
31. Vad dricker du till frukost? Just nu är det mest vatten. Eller juice!
32. Sover du på någon särskild sida? Sover på vänster sida från fotändan sett.
33. Kan du spela poker? Jo, men jag förlorar alltid. Har sämsta pokerfejjan
34. Tycker du om att mysa? Japp
35. Är du en beroendemänniska? Ja
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Känner ingen men en kille i grundskolan gör det..
37. Vill du ha barn? Japp. Har tre.. snart fyra..
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska ska man väl kunna men jag svänger mig bäst med svenska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nä, jag är relativt skadefri
40. Föredrar du havet eller en pool? Definitivt pool, det måste vara VARMT för att jag ska bada!
41. Vad spenderar du helst pengar på? Oj.. vet inte.. det jag vill ha för stunden.. inget speciellt.
42. Äger du dyra smycken? Skulle väl vara förlovningsringen då.
43. Har du någon gång testat narkotika? Näpp
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En sur godis
45. Vem är den roligaste människan du känner? Ingen aning!! Finns många att välja på. =D
46. Välj ett ärr på din kropp? Har ett på armen från klorna på en hundvalp.
47. Vad har du för ringsignal? Castle in the sky
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nä, tror inte det.
49. Flirtar du mycket? Gjorde det förr..
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Utanför mina föräldrars hus.
51. Kan du byta olja på bilen? Beror på vem som frågar.. ;)
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, jag har haft tur.. :P
53. Vilken var den senaste bok du läste?  Sista jag läste ut var tredje boken i milleniumserien.
54. Läser du dagstidningen? När jag är hos mamma och pappa.
55. Prenumererar du på någon veckotidning?
56. Dansar du i bilen? Nä, tror inte det..
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Var nog vad vi skulle handla kanske
59. När var du i kyrkan senast? Nu i sommar på lillebrors student
60. Vilka personer utmanar du? Den som vill

nästa år...

Ja, mitt i allt elände händer det faktiskt bra saker i mitt liv oxå.

Nu kan jag berätta för er alla att vi väntar barn. Jo, det är sant. I början på nästa år kommer storken.



...

Livet känns meningslöst när barnen inte är här... ='(

hemma igen

Då var man hemma igen efter fem dagar i villis. Varav två bestod av att servera mat till gästerna på en revy. Härligt att tjäna lite extra pengar. Finns hål att stoppa i.. Eller så blir det kanske att göra nåt roligt. Det senare skulle jag behöva.

Har även hunnit med en sväng av magsjuka förra veckan. Det var inte av den trevligade sorten. Låg helt orörlig en hel dag. Dagen efter var väl något bättre men långt ifrån bra när jag inte fick i mig nån mat alls! Man blir ju så trött när man inte äter. Idag när vi skulle köra hem från stugan så fick Edde en släng av illamående oxå. Han spydde i mamma och pappas bil. Inte trevligt att ta reda på vill jag lova. Men men.. bara att skura..

Hur känner jag mig idag då? Inte så bra. Har lämnat barnen till deras far. Det är så gräsligt tomt här hemma så det är inte sant! Känns helt sjukt fel! =(