I´m busy!

Eftersom mina grabbar inte gillar att bli störda när dom spelar så tyckte jag att detta väggordet passade perfekt att sätta upp på mina kära randiga vägg. Smidigt att sätta när man har ränder att gå efter men minsta lilla man sätter bokstäverna snett så syns det. =P




idol

Ja, jag måste ju säga att kvällens tema inte var mitt tema! Tycker det endast var värdelösa låtar. Dock försökte jag mig på en gissning som vanligt. Jag hade gissat att Eddie och Rabih skulle hänga löst och att Eddie skulle åka ut. Riktigt så blev det inte. Men nära faktiskt. Eddie hängde löst men han åkte inte. Det blev Erika som åkte.. helt otippat faktiskt. Jag hade trott att hon skulle gå längre. Men man får ju inte alltid som man vill. =(

Familjen Nimby



Mli och Linda gjorde ett litet hus till grabbarnas nallar igår. Idag har jag och grabbarna med tejp och kartonbitar byggt ut lite. En balkong, en övervåning, en trapp, ett till rum, ett bord, en matta, och en säng till bebisen. Det blev ju supersnyggt, eller hur!! =D

Nimbys

Idag har vi varit i piteå på nimbys värld. Barnen tycker det är hur kul som helst att vara där och leka. Vi fick även med oss ett bonusbarn i form av marias albin. På bilden nedan hälsar dom på självaste nimbys.





Till barnens stora lycka var det godisregn! Alla fick sig en näve godis. Inte alltid man får äta godis på en torsdag. =) Nu sover alla pojkar sött och jag ska se klart navy cis sen är det sängen för mig med.


tufft



Mammas lilla gullunge! Det gäller att läsa ända in i det längsta. Undra om han va trött eller om det var en tråkig bok. =D

Idag och igår hände det inte mycket här hemma. Har mest njutit av att ha mina små godingar hemma. Dom kommer varje morgon åsså myser vi i sängen när Peder har farit på jobbet. Imorrn däremot blir det mer fart och fläkt hoppas jag. Vi har tänkt fara på nimbys värld i Piteå. Eftersom det är lov så hoppas jag verkligen att det är öppet.


devilcake

Nu kom Mli och Krister hit med devilcake! Är det det som kallas vänner! =)




Devilcake med vem kan slå philip och fredrik. =)
Snälla vänner har jag.. men fina?? Ja, jag vet inte.. =)

bilder på datarummet

Jag är så nöjd med resultatet av datarummet! Det blev hur bra som helst! Tapeten som jag har drömt om så länge fick äntligen en plats i vårat hus och bra blev det oxå! Det blev stort och rymligt och alla kablar är upphängda så nu kan man enkelt dammsuga och skura under bordet. I det gamla rummet såg det ut som... bajs! Det var trångt och kablar låg överallt och dammråttorna frodades... =S Synd att jag glömde ta en bild innan vi flyttade ut alla grejer.



Så här såg det ut innan. Nere kommer det nya fina!





Nu skulle vi bara ha haft en plattskärm till Viktors dator. Nån som har en till salu till ett bra pris?



Nya kontakter så klart!

Grattis Tias

Idag har vi fixat och donat i datarummet. Enda som saknas nu är att byta kontakterna. (Å de jag inte målat klart =P) Hoppas på bild ikväll. Vi har haft besök oxå. Albin har varit här och lekt med boysarna. Sen kom resten av familjen Jonsson och hade med sig rostbiff och potatissallad. Våfflor till barnen och rostbiff till oss andra.



Hon är verkligen såå söt!

Har hunnit en sväng på stan oxå för att inhandla kontakter, lite kabel samt en present till storebror som fyller år idag. Hittade en skitsnygg lampa som det verkligen stod "Tias" på så vi köpte den. När vi kom dit så ser vi att han har två sånna i fönstret redan. =D Som tur var så hade han tänkt köpa en sån till köket oxå så det blev ju bra till slut. =)



Blev bjuden så tårta och saffransbullar.



Ganska snygg va? =)

färdigtapetserat

Idag har jag tapetserat klart datarummet. Bara några svordomar faktiskt. =D Skönt att få packa ihop tapetgrejerna för den här gången. Imorrn blir det att byta kontakterna, sätta upp gardiner och fixa golvlisterna. Måste tyvärr måla garderobsdörrarna ett varv till men det får vänta tills killarna har åkt. Ska väl även försöka flytta över datorerna dit imorrn oxå. Så håll tummarna för att det blir bilder imorrn. =)

Middag blev det hos mamma och pappa på plättvägen. Dock inte plättar men väl älgkött och potatis/morotsgratäng. Var riktigt gott! Hem och lägga sötnosarna i sina sängar. Och sen se körslaget.

Nu ska jag bege mig upp  í sängen så man orkar med att stiga upp imorrn. Har börjat få foglossning nu så jag känner ikväll att jag har både tapetserat och varit ute och gått idag. Hoppas det inte blir värre än så här. Har väl varit ganska förskonad från krämpor denna graviditeten.. peppar peppar. =)

fredag

I går var Peder på fest så Mli och Krister kom hit med maxmat åt oss. Barnbox till grabbsen och kycklingsallad till mig. Det var riktigt mumsigt!





Lilla mr tandlös. =)

Grabbarna la sig vid halv åtta och vi "stora" käkade chips och såg idol. Än en gång gissade jag rätt. Eller ja, nästan. Jag hade gissat på att Nicklas och Reza skulle hänga löst och att Nicklas skulle åka ut. Men det blev inte reza utan eddie. Men det var ganska nära iaf. =)

Eftersom Peder sov borta så passade jag på att mysa med grabbsen. Dom fick sova i min säng. Det är så mysigt att göra det ibland. =)



Inte för att det var så lätt att rymmas med en tjock mage men dom möxade ihop sig ganska bra så jag har sovit kanongott med mina små älsklingar i sängen!

♥♥♥

hockey

Åh, vad jag började längta efter att gå och se hockey! Jag har inte sett en enda match live. Såg allt för få i fjol oxå men då såg jag iaf några. Synd bara att jag knappast klarar av att stå en hel match så det måste bli sittplats. Kanske borde passa på att beställa biljetter nu innan bebisen kommer för då blir det genast svårare att komma lös. =)

frustration!!

Förbaskat så irriterad jag är just nu! Av tre hörn jag har tapetserat nu på två dagar så har jag kommit MITT I hörnet varje gång! Snacka om misslagomt! Det hade underlättat om man hade fått lägga skarven några cm in på nästa vägg men NÄ.. här blir det så att man ligger ca 5 cm minus i varje hörn så man ska försöka få det rätt på en liten liten yta och ha typ 50 cm (av bredden på tapeten) hängande i luften samtidigt som man ska vika in den rätt i hörnet! Ibland önskar man att man vore en bläckfisk! Ganska ofta faktiskt... ~suck~

Bara att återgå till hörnhelvetet...

datarummet del 4

Idag hade jag tänkt måla garderobsdörrarna ett varv till men då dök Cia upp och det var ju mycket trevligare att sitta å surra med henne än att måla. =D
Klockan tolv skjutsade Mli mig till barnmorskan. Alla värden var bra och hjärtljuden låg på 150. =)
Köpte skruv till golvlisterna på allbutiken. Åsså hann vi vara till Maria och gosa med lilla Ester. =)
Hos Maria ringde Rob och sa att tapeterna hade kommit så Anette och herr gurkmajonäs hämtade mig åsså åkte vi till jernbolaget och hämtade dom. Middag blev det på MAX för att fira att Anette har fått fast placering nu. Skitkul! Grattis anette!!
Ikväll hade jag tänkt tapetsera klart men jag kroknade efter sex våder. Har lite ont i huvudet ikväll. Imorrn blir det nya tag. Hoppas jag hinner klart innan grabbsen kommer vid fyra.

Nu ska jag gå och sussa så hoppas jag att huvudvärken är borta till imorrn.


datarummet del 3

Idag har jag konstaterat att taket blev kanon så det behöver vi inte måla mer. Jag har målat garderobsdörrarna en vända och nu kan jag ändå se ett ljus i mörkret. Det blev bättre så jag ska på´t en vända till och se vad som händer. Jag har målat stommen till garderoberna som nu är klara. Jag har målat fönsterlisterna som oxå är klara. Pappa har varit hit och hjälpt mig att tapetsera den tvärrandiga väggen och jag har tapetserat upp tapeterna jag hade kvar så nu väntar vi bara på att vi ska få resten av tapeterna som vi har beställt så vi kan göra klart. Imorrn blir det lite småfix. Ska sätta golvlisterna och fönsterlisterna och måla garderobsdörrarna igen. Nu händer det grejer. Är lite stolt över oss faktiskt! =)

Nu ska jag se klart arga snickaren. Det är ett helt underbart program! =D

datarummet del 2

Idag har Peder målat taket. Hoppas det räcker med ett varv. Jag har slipat och målat garderobsdörrarna, bakom elementet och stommen till garderoberna.



Man kan tydligt se ränderna där ribborna har suttit. Undra hur många varv jag kommer att måsta måla innan dom slutar synas.. =P



Fönsterfodrena verkar bara behöva ett varv till. *hoppas*



Stommen kan med lite tur klara sig med det jag har målat idag. Får se imorrn hur det ser ut. Hoppas taket är klart så kan jag kanske kan börja tapetsera imorrn. Men jag ska tapetsera fondväggen liggande och det har jag inte gjort själv förr så jag tänkte ta in experthjälp. Pappa! Men han skulle stycka älg imorrn så vi får väl se om han har tid att hjälpa sin stackars dotter i nöd.. =D

datarummet

Idag har jag varit till Maria och fått träffa lilla Ester. En riktigt go liten unge! Hon sa inte ett pip under dom två timmarna jag var där. Snacka om nöjd!

När jag kom hem igen tog jag tag i datarummet. Tog ner alla garderobsdörrar, tog bort lister och handtag. Slipade och spacklade. Lagade lite mat. Efter maten slipade vi alla tapetskarvar. Jag målade fönsterfodren och Peder spacklade väggen där det behövdes. Tänkte hinna måla taket oxå men vi har för lite färg så det blir imorrn.

söndagsmys

Igår kväll efter boysarna for så rev vi tapeter. Planen är att vi ska flytta datarummet till där vi hade sovrummet. Och göra gästrum/lekrum där vi har datorerna nu. Eftersom att vi (förhoppningsvis) har tänkt bygga altan till sommaren så kändes det inte så finurligt att ha gästrummet utan dörr och med genomfart ut till altan. Gästerna måste ju få stänga om sig. =) Halv sex for vi till Anette, Rob och Dusan för att käka plankstek. Det var supergott. Fick dessutom kladdkaka till efterrätt. Hur tur har inte vi då?! Gomiddag två dagar i rad!

Tack vänner för en riktigt trevlig kväll! =)

fullspäckad lördag

Ja, här har det varit lite tunnsått med uppdateringarna. Men det har varit så mycket annat i helgen. I fredags hämtade jag ju mina små älsklingar.



Så här ser det ut i bilen när vi åker hem. Jag kan säga att det är välinvesterade pengar. Det tar ändå en och en halv timma att köra hem och dom hinner bli gode less om dom inte har nåt att göra. Varsitt nintento DS gjorde susen. =) Måste ju säga att barnen är tokduktiga på att åka bil eftersom dom är ganska van att åka längre sträckor. Nu är det mer mamma som är less. =D

Lördag förmiddag var vi på bio och såg nya filmen UPP. Jag är inte så förtjust i barnfilmer men jag stog ut. =) Barnen däremot tyckte den var bra. Var bara Oskar som fick lite myror i brallan på slutet.



Lördagsgodis! =)





Oskar hittade sin alldeles egna sköna fotölj. =)

Lördagkväll var vi bjudna på middag hos mamma och pappa. Whiskeymarinerad fläskfilé med potatisgratäng. Det var sjukt gott! Till barnens stora lycka var även kusinerna där. Faster Solan var oxå där med sin karl.
En riktigt trevlig afton! :)

grattis mia med familj!

Idag har Maria, Daniel, Olivia och Albin fått en liten tjej. En riktig goding om man ska tro bilden jag fick! Längtar redan efter att få se henne irl.

Grattis vänner!!

mina myspojkar

Nu är boysarna här. Sköönt. Kunde inte låta bli att ligga med var och en av dom och stryka på pannan tills dom somnade. Var så mysigt. När jag ligger med Viktor så säger han. -Mamma, du är så fin! Å snäll, å söt. Å vacker! Man gråter nästan av lycka! Det smäller bara till så tycker dom att det är löjligt med en mamma som myser med dom på kvällarna. =P Min "lillbebis" fyller snart åtta år. Guud vad tiden går snabbt alltså! Och snart får man en till liten. Nästa gång jag vaknar så är väl den bebben åtta år.. och edde sexton.. nä, huga. Nu talar vi om nåt annat!

Idol. Riktigt bra kvalité på alla låtarna ikväll tycker jag. Rabihs annars lite mesiga röst var min favorit ikväll. Men Erik briljerade ju oxå, som vanligt. Rätt personer hänger löst oxå, enligt mig. För mig kvittar det vem av Camilla eller Nicklas som åker ut.

upp med boysarna

Idag har varit en rätt så lugn dag. Har varit på stan med mamma å pappa och köpt nya skruvar till spjälsängen. Hoppas dessa är nog långa.. =P Efter det blev vi bjudna på middag hos dom. Kyckling och ris med äppelpaj till efterrätt. Sen begav vi oss till Anette och Rob och Peder fixade igång internet till Anettes nya "knätopp" åsså såg vi (mest killarna) monsters vs aliens.
Nu ska jag se ett avsnitt av sjukhuset på tv3/play sen ska jag lägga mig så jag orkar köra till skogen imorrn och hämta boysarna. Som jag har längtat! Mli har dessutom bokat biobiljetter till nya filmen UPP så vi ska gå på bio med alla grabbarna. Hoppas dom gillar den. =)

mupp

Vaknade i natt av att jag hade den mest jävulska halsbränna jag nånsin haft. Åt chips igår och det straffar sig tydligen. Det var stört omöjligt att sova! Vad upp flera gånger och drack vatten och tillslut tog jag en losec mups. Kunde inte lägga mig för då brann det i halsen så jag satt upp och halvsov i sängen i kanske tio minuter tills muppen började verka. Då äntligen kunde jag sooova.

♥ Losec mups! Min riddare på en vit springare! ♥

lampor

På begäran så kommer nu bilder på lamporna vi har inhandlat i helgen. Håll i hatten...



Maskroslampan uppifrån. Och ja, jag vet att vi inte har klammrat kabeln. Måste köpa fler klammer.



Ogräset sett nerifrån. Svårt att få en bra bild..



Ny lampa i ytterhallen.



Samma i innerhallen. Enda rummet vi inte har målat taket vitt i. Det suuuger i inredningstarmen att göra hallen. Den ser verkligen för jäklig ut! FURU! Urk!!



Köket. Set ut som ett bombnedslag men det är lampan ni ska titta på! =P


jobbig dag

Idag har varit en jobbig dag. Jag har inte haft nån ork alls! Vaknade vid åtta men jag var på tok för trött så jag somnade om till tio. Då följde jag maria till stan för att köpa en overall till hennes bebis. Gjorde nåt om jag aldrig har gjort förut. Jag beställde en apelsin. =D

När jag kom hem tänkte jag pyssla lite och städa undan lite här hemma. Det blev att jag hamnade i soffan och sov två timmar. Sen var det dags för middag. Anette och Lucas kom hit och åt korvtroganoff med oss. Medan jag och Anette byggde ihop våran nya "ogräslampa" byggde Peder och Lucas ett skoskåp till hallen. Sen monterade Peder lampan och Rob kom hit efter jobbet och monterade nya strömställare.

Nu har jag så bajjade ont i ryggen så jag vill bara gömma mig nånstans.

snart klart!

Ja, nu är vi tillbaka från Sundsvall. Allt vi ville ha på Ikea fanns utom min byrå som jag ville ha i sovrummet. ~snyft~ Jag som hade hoppats att det skulle bli klart nu. Hur som helst har vi haft en underbar helg i goda vänners sällskap! Mli och Krister kom ner på lördan så gick vi på casino. Ingen av oss vann några stora summor... men kul hade vi. Kan säga att jag hade gode ont i mina fogar på lördagkväll! Efter en hel dag på ikea och alla andra affärer runt om. En affär som jag väldigt gärna skulle vilja ha lite närmare är ju Bauhouse. Jisses vad grejer det fanns där!

Idag har jag varit till Maria och hon har hjälpt mig att sy gardiner till sovrummet som jag köpte i helgen. Äntligen kommer bilder. =)



Sängen



Tavlan köpte jag på jacks här i stan och brädorna har jag gjort.



Så här blev slutresultatet på gardinerna. =)

Nu ska vi fortsätta bygga ikea-grejer. =)

mums

Nu är det dax att äta hotellfrukost! Mmmm!! Sen blir det shopping på hög nivå. =)


Svininfluensa

Vaccin
Foster och barn kan få obotliga skador av det etylkvicksilver som finns i varje dos vaccin mot svininfluensan, säger professorn emeritus i miljömedicin, Maths Berlin, som är en av världens ledande kvicksilverforskare och ordförande i Amalgamskadefondens vetenskapliga råd.

Varje dos av influensavaccinet Pandemrix innehåller konserveringsmedlet tiomersal, en kvicksilverförening som innehåller etylkvicksilver. Det är detta vaccin som Socialstyrelsen nu har beställt till hela svenska folket

- Etylkvicksilver kan till och med vara farligare än metylkvicksilver och sönderfaller snabbt till oorganiskt kvicksilver, som effektivt skadar hjärnans celler, säger Maths Berlin.

När detta inträffar under hjärnans utveckling hos foster och barn kan kroniska skador uppstå med ett livslångt lidande som följd.

- De undersökningar som Socialstyrelsen och Läkemedelsverket stöder sig på kan inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn, menar Berlin.

Berlin pekar främst på tre riskgrupper. Foster hos gravida kan bl a drabbas av hjärnskador med autism och Damp/ADHD som följd. Också utvecklingen av hjärnan hos barn i åldern upp till tio år kan hämmas av etylkvicksilvret. Sedan kan vuxna som har en ärftlig känslighet för kvicksilver få sjukdomssymtom. Av de tre riskgrupperna är de vuxna de minst utsatta.


Jag tänker INTE vaccinera mig! PUNKT

Niiiiiice

Nu åker vi till sundsvall och bor på hotell. Syns på söndag! =)


slut som artist

Kom just hem från Mli. Har varit där i 7,5 timma och grejat i deras kök. Dragit tapet, slipat, spacklat och tapetserat. Har satt upp en vit tapet i köket. Fanns inte EN enda våd som var den andra lik. Vinklar och vrår överallt. =P Åsså har dom bestämt sig för att ha en fototapet som fond vägg. Den tänkte vi oxå få upp ikväll men det, mina vänner, det gick inge bra! Fy fan vilket helvete. Jag kommer aldrig att köpa fototapeter på rusta! Antingen är det en kass tapet eller så är jag kass på att tapetsera.. =P

Nu är jag helt död och ska bara krypa uppför trappen och kräla upp i sängen..

God natt mina vänner!

lugn dag

Ja, så här började min dag.. som alla andra dagar. Har inte gjort många knop idag. Jag och Mli har varit på rusta och köpt en tavellist till sovrummet. Skönt när det är klart. Att det bara är pyntningen kvar. Även om jag inte är speciellt bra på det. =P När vi kom hem kom pappa med hojen som ska stå i vårat källargarage över vintern. Sen blev det middag (lasagne) hos mamma och pappa. Supergott! Nu har jag avslutat på samma sätt som dagen började. Varm oboy, skorpor och läsa igenom alla bloggar. =)

överraskningsfesten förra lördagen

Förra lördagen gjorde jag och Mli en kupp. Vi involverade våra vänner och sa till Peder och Krister att jag, Mli och Anette skulle på loppis i Lövånger kl två. (att dom gick på det?!) Istället för att göra det så tog vi med oss en massa mat och for vi till stugan. Väl där så dukade upp på dansbanan medan våra vänner droppade in en efter en. Halv fem ringde jag till Peder och sa ungefär så här: Pappa ringde. Det har blåst ett träd över stugtaket. Kan du ta med dig Krister och fara dit och hjälpa han? Jag hörde hur han suckade djupt, men sa ändå. Ja, säg att vi kommer.



I väntan på Peder och Krister



Förvånade grabbar. Lurade upp på läktaren som Peder uttryckte sig. =)





Tjusigt! =P










Summa summarum så blev det en skittrevlig fest! Till och med jag som var nykter tyckte att det var skitskoj! Hoppas på repris nästa höst! =)

Tack till alla som var där och gjorde festen så lyckad!

♥♥♥

jämn söndag = bajs

Idag har det varit riktigt skitväder! Inte nog med att det är skittråkigt att måsta lämna grabbarna... vi tänkte ju gå ut och fixa resten av höstfixet ute på gården som vi inte hann igår men det har spöregnat hela dagen. Istället blev det att mysa inne. Vi pysslade lite. Grabbsen pysslade ihop var sitt paket till deras pappa som fyller år i veckan. Mitt i pysslandet kom Lova och Anna på besök så då blev det lek istället. Dom hade affär och sålde grejer i skrubben i trappen. Riktigt kul hade dom. =)

Strax efter två begav vi oss mot skogarna för att lämna boysen. När vi kom till boliden var det nära snöstorm. Snöslask på vägen så man tordes knappt köra. usch. Väl hemma avslutade vi med pizza hos Anette och Rob. Känns som att det har blivit mycket sånt nu ett tag. Huu.. måste bli bot och bättring på det. =P

Nu är Peder ute i snöblandat regn och byter däck på bilen. Stackare.. kallt och blött.. =(

lördag



Igår var vi ut och plockade lite lingonris. Bakom Anettes hus finns det både lingonris och en stor sten som grabbsen genast började klättra på.



Efter vi hade varit ute var det dags för lördagsgodis och spelstund. Oskar spelade nåt på spela.se =)



Viktor spelade Karlsson på taket och Edvin for till Kim en stund.



Viktor hann även med att leka med kisse en stund innan det var dags för sängen.

Till middag kom Anette, Rob och Lucas hit och åt tacos med oss. Mumma.

Kram


sängbord

Var tvungen att sätta ihop ena sängbordet. Måste säga att jag blev riktigt nöjd! Blir väl att bära upp resten av sänggrejorna imorrn. =)


citat: viktor

I kväll när jag skulle krama Viktor godnatt så säger han.

-Mamma! Krama inte så hårt! Bebisen kan ju dö!

Lilla söta gounge. Han var väldigt svårövertygad om att bebisen inte kommer att dö av kramar. =D

rosa månad

Varje år får 7 000 kvinnor beskedet att de har bröstcancer. Det betyder att var nionde kvinna drabbas någon gång i livet. Det kan vara en mamma, syster, hustru, mamma eller farmor. Därför är det något som påverkar alla! För att hjälpa bröstcancerforskningen lite har Mli gjort en söt rosa design som ska auktioneras ut.

Pengarna från auktionen går oavkortat till rosa bandet!
Mli kommer dessutom skänka en summa pengar när auktionen är slut.


Om ni vill vinna design-auktionen eller bara lämna en gåva till cancerfonden, gå in HÄR för att läsa mera.

sötkorvarna

Idag har jag och Maria varit på stan och köpt mer lister så nu kan vi trycka ännu mer bräder. Det var skitkul ju!
Nu har mina "små" sötkorvar kommit. Skönt att ha dom hemma! Blev middag med mormor och morfar då grabbsen kom. Något så kulinariskt som stuvade makaroner och korv. =)

pyssel


Idag har jag och Maria stämplat brädor.

Inspirationen och idén har vi fått från Lurans blogg. Är ni sugen på en egen budskapsbräda så titta in till luran underbara blogg och beställ en alldeles egen bräda.



sängen

Så här ser det ut i vårat gamla sovrum. Det målas för fullt. Nu ska även sängen bli vit. Jag tror att det kommer att bli skitfint! Kan ju erkänna att sambon inte är lika överförtjust över att måsta måla ännu mer. =P
Som ni ser så fuskar vi lite. Målar endast där det kommer att synas.. =D


morr

Jävla pissdator!! Nu har ljudet pajat på datorn! Blir galen!! Nu kan jag ju inte se på tv på den längre! Blir så less. Den har fan inte gjort annat än att krångla denna skitdator!

*arg*

Edit:
nu har kärleken fixat ljudet så nu är ordningen återställd igen. =)