grabbarna

Snart är grabbarna här! <3

hips, vips, gips

Idag har vi återigen gnuggat på lite här hemma. All gips runt murstocken är uppsatt nu. Har även spacklat ett varv. Får väl se om det blir nått gjort imorrn eller om dagen kommer att gå till städning. I afton har jag, Mli och anette varit och handlat för nyårs. Ska bli så kul!

tantövningar

Så skönt! Mina "tantövningar" som Peder kallar det verkar ge resultat! Det har känts jättebra så nu har jag tagit 1 av 4 övningar till nästa nivå. Hoppas det känns lika bra imorrn. Då fortsätter jag med det här utökade programmet någon dag innan jag utökar det lite mer. Jag har bara hållit på med det i 4 dagar 1-2 ggr/dag och det är väldigt försiktiga övningar så när jag säger att jag utökar övningarna så är det ingen som behöver ramla av stolen. :P

Så här ser programet ut:
 
Brygga 1
Ligg på rygg med böjda ben. Lyft sakta bäckenet tills du är i linje med benen. Svanka inte ryggen. Sänk sakta bäckenet tillbaka till utgångsläget. Håll i 5 sekunder, repetera 5 gånger.

När du väl klarar denna övning med god balans och stabilitet, fortsätt med nästa osv.
 
Nybörjarplanka
Utgå från en position på mage. Håll sedan kroppen rak med underben, knän, armbågar, underarmar och händer i golvet. Försök att slappna av i nacken. Svanka inte, kuta inte ryggen, utan håll ben, bäcken och ryggrad i samma linje. Spänn magmuskulaturen. Håll i 10 – 60 sekunder.
 
Fågelhunden
Stå på knän och händer. Ryggrad och nacke bör vara i samma linje, svanka inte. Spänn magmuskulaturen och håll i 5 sekunder.
 
Från denna utgångsposition, lyft och sträck ut ett ben rakt bakåt tills du når samma linje respektive samma höjd som ryggen. Håll i 5 sekunder. Alternera ben.
 
Från utgångspositionen, lyft och sträck ut en arm rakt framåt tills du når samma linje och är i höjd med axel och rygg. Håll i 5 sekunder. Alternera arm.
 
När du kan kontrollera dessa övningar med god balans, kombinera ett ben med den motsatta armen. Håll i 5 – 30 sekunder, alternera 4-10 gånger. Lyft inte arm eller ben för högt (tänk på att vara i samma nivå som ryggen) och svanka inte. Var även uppmärksam på att inte rotera eller böja benet, det är lätt hänt.
 
Benlyft
Utgå från en position på mage. Lyft växelvis höger respektive vänster ben med rakt knä, håll övningen i 5 sekunder. Försök att slappna av i nacken. Spänn magmuskulaturen när du gör övningen. Svanka inte.


Det är fågelhunden jag har avancerat till att kombinera både armar och ben.
LÄNK till sidan jag har hittat övningarna.

Dec. 27, 2012

När farfar for hem klädde vi oss och for till Jonsson/Lundström och käkade hemgjord pizza. Jag och Anette han på jts en sväng. Hon handlade en massa fint!
Aron hann testa sin nya pulka med vargskinnet jag köpte på rusta. Klart godkänt!

besök

Idag fick vi celebert besök av farfar. Nu är Anton, farfar och Peder på solbacken och handlar. Aron sover och jag chillar. Hoppas att mina killar snart kommer hem med kaffe. :)

en randig tråd

Jag anar en röd.. Eh... randig tråd.. :p

lucka 24

En motorcykel från playmobil.

rehabilitering

Jag och rehabiliteringsträning går inte riktigt ihop. Jag har hittat några övningar som ska stärka mitt bäcken så jag förhoppningsvis ska kunna återvända till gymet. Däremot är det inte lätt! Att ta det lugnt är inte riktigt min grej. Jag vill gärna pressa och få resultat så det är knepigt att inte ta i för mycket och gå för fort fram.

bästa julklappen

Det första han leker med på morgonen och det sista han leker med på kvällen. Den radiostyrda bilen som han fick av morbror Tias.

busiga barn

Så här glad kan man bli när man gång på gång drar ut kabeln när mamma försöker köra dator. Busungen!

reptapet

Idag for jag och bror på rusta och handlade reptapet så i afton har vi klistrat en vägg. Nu är det hockey så tapeten får vänta.

god jul

Önskar familjen Marklund

lucka 22 och 23

Paket nummer 22 innehöll en mini kexchoklad och 23 en ask med godisbjörnar. Känns helt sjukt att det bara är ett paket kvar på kalendern. Imorrn är det JULAFTON!

tvättstugerace

Fick ett il igår kväll och röjde i tvättstugan. Dammsög och plockade ihop. Blev en grym skillnad!

kris

Peder var i akut behov av en klippning och som tur var hade Emelie tid att förbarma sig över hans kalufs. Mycket bra salong som dessutom bjöd på fika efteråt.

dubbelmys

En halvtrött kille som dubbelmyser. Håller i båda pappas öron.

Dec. 21, 2012

Fredagar brukar peder vara ledig men idag jobbade han för att vara långledig nu. Passade på att fara på stan med mamma (och resten av skellefteås befolkning) på stan för att köpa lite klappar. Imorrn är han ledig och då hoppas jag att någon slags ork infinner sig i det marklundska hemmet så vi får lite gjort på väggarna i vardagsrummet.Min fina sovkompis som precis kom stapplande. Knappt så dörrhålet räcker till när han kommer halvt sovande från sitt rum.

lucka 21

En groda! En sån där klassiker som när man trycker under den rasar den ihop. Det var typ det roligaste på länge!

lucka 20


fin dag

Idag har jag haft en kanondag! Först lunch hos Mia med hon och Vera. Sen ikväll kom Nina, Veronica och Marielle hit och surrade medan peder var på bio med rob. Lägger man då till tekvällen tidigare i veckan så inser jag att jag har turen att ha både många och fina vänner! Nåt att tänka på när man har en mindre bra dag. Maria hade gjort en supergod laxsoppa.

lucka 19

Vi ligger ett paket efter. Får bli två imorrn. I dagens paket var det dom sista pennorna.

tekväll med brudarna

Hade så sjukt rolig tekväll med brudarna igår! Länge sen jag skrattade så mycket! Tack godingar!

Kökstapet

Det har tagit en hiskelig tid att beställa glasskivan vi ska ha i köket så nu har jag ju hunnit ändra mig vilken tapet jag vill ha. :(
 
 
Gillar den skarpt! Skulle även kunna tänka mig att sätta den som en fondvägg i rummet där matbordet står. Blev så kuseligt avlångt när jag slet bort den randiga tapeten som satt där innan..
 
Aja.. jag hinner väl ändra mig tio gånger innan glaset är beställt... :P

Nu är det jul i vårt hus...

 
Idag klädde jag och Anton julgranen. Blev ju som fint. Men det hade blivit ännu finare om väggen bakom hade varit klar... men det rör på sig på den fronten oxå. Maken har jobbat på det ikväll så vi får väl se när det blir klart. Sakta men säkert.

Morbror Tias

 
 
När man är med morbror Tias kan det bli lite hur som helst. Här med ett kuvert på huvudet.
 
Här med klisterlappar på pannan.

lucka 18

Kexchoklad! Mums.

lucka 17

17 december Ett pussel.

sötnöt

 
Erkänn att han är ganska snygg!

lucka 16

Dagens paket innehöll en slant. A var väl sådär impad men de andra som håller på att spara till ett 3ds blev väldans glada. Eftersom de bara har paket när de är hemma så fick de en större slant som kompensation för att Anton får varje dag.

fotografering

Våran finns fotograf har varit här idag och fotat barnen. Var inte helt lätt kan jag säga! Tillslut tror jag vi fick till nått bra. Hoppas då det. Behind the scenes.

utelek

Efter mellis klädde vi på oss allihop och gick ut. Fick även sällskap av david. Var ute några timmar och lekte. Åkte bob och snowboard på grannens uppfart.

Dec. 15, 2012

Idag har vi gjort ett litet ryck här hemma. Slitit lite tapet och satt gips på muren. Självklart saknades skruvar så vi kunde inte göra klart. Men det som är gjort är ju då gjort.

lucka 15

 
Dagens lucka innehöll ett monster!
 
 
Snyggt han har dragit tröjan.. :P
 
Anton ville inte ha sitt monster för:
"-det är så jävla läskigt"
En treårings språk när det är som bäst... hmm..
Det var ju tur att han missade sin lucka igår så han fick öppna det idag. Godiset som var i det paketet var mycket bättre än monstret.

sjuk?

Låg hela förmiddagen i soffan med huvudvärk och mådde allmänt kyvens. Lagom tills grabbarna kom lyckades jag ta mig upp ur soffan. Efter middagen kändes det lite bättre så jag och Edvin gick till ok och köpte lite fredagsmys. Mysigt att få lite egentid med min stora kille. Nu känns det betydligt bättre så jag hoppas på en produktiv morgondag. 

lucka 14

Idag kom äntligen våra fina storkillar. När dom är hemma så har dom självklart oxå ett paket i kalendern att öppna. Idag blev det dock inget paketöppnande för stora A då han tvärvägrade äta middagen som serverades.
 
De andra tre var dock nöjd över sitt godis. ♥

lucka 13

Zoo! "det är faktiskt apor!"

tjejlunch

Idag fick jag trevligt främmande på lunch. Vera, Maria & Maria. Supertrevligt som vanligt när vi ses! När jag hämtade anton på dagis bjöd dom på lussebulle och kaffe i grillkåtan. Efter en fulltecknad dag däckade jag och lilla a i soffan medan stora A såg disney junior. Måste erkänna att det var grymt mysigt!

julfest

Ikväll har vi haft julfest med dagis. Barnen var så himla duktiga och sjöng julsånger för oss. Anton vägrade vara med så han satt med oss och såg på. Våra små nissar.

lucka 12

Idag efter dagis öppnade Anton julkalendern. En tablettask. Tydligen godkänt. :)

lunch

Blev inte bara morgonfika hos mia. Hon bjöd även på en supergod tomatsoppa till lunch. Mums!

morgonkaffe

Morgonkaffe hos Mia.

lucka 11

Glömde helt ta kort på lucköppningen idag. Han fick fyra pennor till. Bland annat blå.. :p

tekväll

Temat för tekvällen blev julfika. Så himla gott med glögg och laxmackor och skinkmackor. #monkeymama #crazyhappy #emelieharr #julfika

nyklippt

Idag har Anton blivit julfin.

kryddlådan

Idag har jag och anton fått ordning i kryddlådan. Köpte kryddhållare på ikea. Dom var lite för långa för lådan men det gjorde inget. Vi kapade dom i gersågen.

Sweet

Känns helt okej att det ser ut så här inför juluppethållet!

liten sjukling

Tias frågade om jag ville följa på stan och hjälpa han välja glasögon men Aron är inte helt fräsch så han fick stanna hos momme. Köpte en spegel på ö&b. Jag hoppas maken är på humör att sätta upp den på vägen när han kommer hem. Nu ska barnen se lite barntv och jag ska ladda batterierna för ikväll är det äntligen tekväll igen.

kärlek

Älskar mina små korvar men längtar till det är JAG som bestämmer när JAG ska stiga upp på morgonen...

ikea

Idag bar det av på ikea. Jag, mamma och Maria for. En supertrevlig dag. Åt ikeas julbord som var betydligt godare än det jag och peder åt där förra året.
Shoppade bla handtag till köket. Dom hade riktigt fina liknande dom jag handlade på biltema så det blir att byta ut dom. Ljuslist till hyllorna i köket. Tavellister och ramar till nya fotoväggen jag ska göra med mina fina grabbar. Nu måste jag boka tid med våran fotograf och snickare så vi får fotografierna klara och tapeterna på väggarna. Hehe!
 
På hemvägen blev det ett stopp på frasses i piteå för tankning.

Lucka 9

9 december.
 
Blev inga bilder på dagens paketöppning då jag var på ikea hela dagen. Men det innehöll iaf en kexchoklad modell liten.
 

Lucka 8

Idag är det lördag så självklart innehöll dagens paket GODIS!
 
Ahlgrens bilar i miniformat.
Mumma!

Lucka 7

7 december
 
Ett pussel! Det var verkligen en uppskattad present. Han älskar ju pussel och Bamse är en favorit så det blev perfekt! Att sen få hjälp av farfar att öppna är ju bara en bonus!
 
 
En väldigt glad kille som löste pusslet på ett kick. Igen och igen och igen. :)

Lucka 6

Paket nummer 6 öppnades hos farfar. Tuschpennor från biltema.
 
 
Väldigt uppskattat då han gillar att rita och alla hans gamla pennor är kassa så dom har vi stoppat i soporna.

Tuff dag idag

Idag har det varit en hård dag. Anton har haft feber i två dagar så han var helt lack. Peder var med brorsan på raubtier/sabaton konserten igår med tillhörande alkoholintag så han var inte heller på topp. Själv har det varit väldigt mycket barn då dom inte varit riktigt kry. Har inte sovit så bra och på dagarna har dom varit som klister. Tur farfar har hjälpt mig så dagarna har blivit drägliga. Lämnade Anton och Peder hos farfar och for med brorsan hem för att hinna med Robs kalas. Var egentligen bjuden på glöggmys hos Mia och Danne men dagsformen satte tyvärr stopp för det. Känns tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot det. Nu ligger vi i soffan och glädjer oss över vinst i en bra hockeymatch medan vi väntar på så mycket bättre. Sen är det bums i säng så man orkar med att fara med mamma och vänner på äventyr imorgon.

less

Blev så less på att bilderna blir klippta när man man lägger ut dom via appen så i väntan på att Mli ska få tid att göra en ny design åt mig har jag bytt till en gratisdesign från blogg.se

lucka fem

Idag gömde sig en bok i paket nummer fem. Kommentar: jag vill ha choklad. Hehe, visa saker är roligare än andra. Inte det roligare paketet. Hihi.

lucka 4

Fjärde december.Kinder choklad. Mums!

god vän

Mia kom förbi ikväll och drack te. Med sig hade hon julgodis till oss. Tack vännen! :)

Lucka 3

Idag var det en höjdare att öppna kalendern! Bakom lucka tre gömde sig en dag på Leos lekland. Vi hade turen att Veronica tog Aron så det blev bara jag och Anton som i sällskap med Vera, Ellen och Kalle som for. Väl där var det en enda bil på parkeringen så vi behövde inte trängas.
 
Det var en mycket nöjd kille som lekte hela dagen!
När vi var klara for vi för att hämta Aron och blev bjudna på middag hos Veronica och Ante.

de e fint väääädeeeer...

Ja, här har det ju snöat en del. Till Antons stora lycka. Nu är han och Peder ute och skottar och vi andra väntar på att dom ska bli klara. Då far vi till morfar och mormor och käkar plättar innan det är dags att åka iväg med storgrabbarna. Gruvar mig lite för snöröken men min snälla bror förbarmar sig och följer mig så det ska nog gå bra.

Ta det piano och he er inte ut i trafiken om ni inte måste.

pepparkaksbak

Idag har vi varit hos mormor och morfar och bakat pepparkakor. Alla barnens kusiner har bakat. Eller ja, dom två största var väl lite före häftiga för att baka. Hehe. Käkade middag och såg hockey innan vi packade ihop oss och drog hem i snöstormen. Nu är det tvmys som gäller.