sjuk?

Började morgonen med en spya... finns ju trevligare sätt att starta dagen. Tack och lov var det "bara" köksgolvet och sonen som fick kräk på sig. Då kan man ju se detta på två sätt.

Nackdel: Sonen är sjuk=kan inte gå på dagis=mamma kan inte ligga i soffan och vila idag.
Fördel: Hela nedervångingen är skurad innan klockan är åtta, barnet är badat och mamman har städat toan medan sonen badade.

Nu tror jag inte att han har magsjuka för han har sovit gott i natt, det var inte hela flaskan som kom upp och det luktade inte nåt annat än välling. Nu leker han och vill ha ett äpple. Dock får han vara hemma från dagis för säkerhets skull.

Tårta och paket

I helgen när storebröderna varit här så har vi firat våran lilleman som blivit två stora år. Pappa Peder bakade en sjukt god tårta.



Smälta gelehallon och grädde på nedersta lagret och marsan på övre. Grädde ovanpå. Mums!



Av Lucas, Oliver och Vanessa fick han dessa fina stolar. Av farmor och Bertil fick han köket och av oss fick han bordet. Vanessa fick den stora äran att bli bjuden på första fikat. Rostat bröd, munkar och singoalla bjöd han på.



Förra veckan fick han denna fina lampan av Emma, Maria och Vera med familjer.

Han fick även en låda med doktorsgrejer av Kim, Annica och Linda. Pengar av farfar. Duplolego av oss, av morbror Tias och av Alma med päron.



Av momme och morfar fick han denna underbara mössa! Och ett kakfat till sina kakor.

Tusen tack alla som uppvaktat våran guldklimp.

"Nytt" bord

Jag har ju som sagt målat köksbordet. Glömde ju såklart att ta förebilder så jag fick leta efter en där man kan se hur det såg ut innan.



Detta var det närmaste jag kom. Ignorera hatten och barnet och kolla in färgen på bordet. :)



Började med en grundfärg.



Blev jättenöjd med resultatet! Finishen blev kanon. Har haft det snart en vecka och det har inte blivit en enda repa på det än så länge trots att vi har en liten huligan i huset. Nu har storhuliganerna kommit så vi får väl se hur bordet klarar helgen. Ska dessutom ha kalas för anton så nu får det bekänna färg. :)
Skulle bara ha tagit fram resten av dom vita stolarna.

Namn??

Ja nu är det 16 veckor kvar tills storken kommer med lillebror. Skulle vara kul att ha ett namn klart innan han kommer nu när vi ändå vet att det är en pojke.

Nu behöver jag lite hjälp. Vad ska sista pojken persson heta??

våran fina 2 åring

Idag fyller våran prins två år! Tänk att det är hela två år sedan han föddes! Tycker det var alldeles nyss han kom till oss. Älskar dig fina barn!



Paketöppning hos farfar. ♥

fejkad lång-helg

Jag har en känsla av att den här helgen kommer att kännas sjukt lång! Just nu sitter vi i Blåsmark hos farfar och när vi är här är det vanligtvis helg. Känns som att det skulle vara fredag. Sover här tills imorrn då jag och Hanna ska på stan i Lule och bara ha det bra. Sen är det ju helt plötsligt fredag på riktigt och hela helgen är kvar... Nice!

picnic

Då mamman i huset fick ett akut målarsug och köksbordet föll offer för rollern så hade vi ingenstans att äta idag.
Jag och lilleman löste det på bästa sätt. Vi hade helt enkelt picnic på köksgolvet. Gick hur bra som helst. :)



Pappan däremot fegade och käkade vid rumsbordet.

Ringa farfar...

Anton brukar skype:a med sin farfar några gånger i veckan vilket han tycker är väldigt roligt. Varje gång jag öppnar min bärbara dator så ska han "linga faffa". Häromdagen hittade han denna bilden i en tidning, sken upp som en sol och säger: "Linga faffa!"



Länge sen dessa skivspelare var på modet. :P
Måste ändå ge sonen lite cred. Ser faktiskt ut som en dator. Speciellt om man aldrig sett en LP-spelare.

vad ska jag göra?

Sitter hemma i soffan. Har lämnat lilleman på dagis. Han tittade inte ens efter mig utan for in direkt till barnen som satt innanför hallen och lekte med bilar. Alltid skönt med sånna lämningar. Känns däremot konstigt att sitta hemma utan den lille mannen. Vet inte vad jag ska hitta på. Messa någon att hänga med? Fortsätta sitta i soffan och mysa? Se en film? Ena delen av mig säger socialisera, den andra ligg kvar i soffan! Åja, får väl se vad som händer.

Lite nytt till bebis. <3

Nu när det är rea lite överallt så kunde jag inte låta bli att beställa lite kläder till barnen. Antons beställning kommer nog imorrn. Detta beställde jag till lillebror. Så kul att veta vad det är för kön så man slipper tänka på att man inte kan köpa kläder som är allt för tjejiga eller allt för killiga. Bara att gå all-in på maskulina grabbkläder. Hehe. :)

Fleeceoverall

Overall i fleece från geggamoja

heldress l/s BLACK/ ANTRACIT

Pyjamas  från villervalla

overall BLACK

Velourdress från villervalla (dock inte svart utan turkos)


godmorgon världen

Nu ska jag och Anton klä på oss och gå till Mia för att bli bjudna på lunch och socialisering.

ses

detox

Ja som alla andra så har man denna julen konstant stoppat sötsaker i munnen. Nu är det dax att komma tillbaka till verkligheten igen. Försöka att inte äta en massa onyttigt och motionera mer. Ikväll när anton somnat gick vi ner i gymet. Peder lyfter sitt skrot och jag promenerar på bandet.



Har hittills bränt hela 10.5 kalorier.
Totalt blev det 20 minuter för mig innan jag gav upp.

panta burkar



Idag fick Anton göra sin favoritsyssla. Panta burkar! Det är visst jätteroligt när man är snart två år. Godingen skrattade hela tiden. :)

farmor, farfar, Bertil, Hanna, Daniel & Alma

I helgen har vi varit i Pite. Började med att åka till farfar på torsdag och sov till lördag. Killarna har kört traktor och haft kul. Mamma har slappat och haft det bra. Fredag kom Hanna, Daniel och deras lilla Alma dit och hälsade på. Det gillar vi. Men jag vet inte vet som gillade det mest. Lilleman har en viss kärlek till Danne. Han hänger efter han så fort vi ses. Frågade om han skulle sova, då kröp han ihop hos Danne.



Mysigt!



Sa "håva" och somnade. Det var ungefär tusen grader varmt inne så både han och Danne rann typ ur soffan när jag bar i säng lillprinsen. (Anton alltså) ;)
Efter det gick P och D och bastade medan jag och Hanna såg tv, åt karra och surrade.

Lördag for vi till farmor och B och sov till idag då det var dags att fara hem och ta reda på snön som så fint hade lagt sig på våran infart.

Nyårslista

Gjorde du nåt i år som du aldrig gjort förr?

Var med på ett kejsarsnitt. Fick förmånen att återigen närvara vid ett barns födelse. Min bror och hans tjejs underbara lilla Wille kom med hjälp av kejsarsnitt.

Har du några nyårslöften?

Nix. Lämnar inga nyårslöften. Däremot hoppas jag på att kunna leva sunt med mer motion och sallad till maten.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Jajemän.Min största bror och Bettans lille Wille anlände. Även fina Hanna och Daniel från pite levererade. Dom fick en liten Alma.

Vilka länder besökte du?

Inget mer än sverige.. om inte norrbotten kan ses som ett annat land.. :P

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

Oj.. har nog inget speciellt datum. Däremot kommer jag att minnas då vi gjorde ultraljudet och fick veta att vi väntar en kille till i Maj.

Vad var din största framgång 2011?

Jag gick ner en massa i vikt och var väldigt nära min målvikt innan jag blev gravid igen.

Största misstaget?

Misstag å misstag.. trist att jag inte kunde jobba kvar på ett jäkligt kul jobb men efter omständigheterna blev det bäst för alla så här. Speciellt för Anton.

Bästa köpet?

Eh... köpte min smartphone och min nya dator det här året. Det är väl kanske inte att klassa som bästa köp men dock är det skönt att ha uppdaterat dataparken så kanske man klarar sig från att byta på ett tag.

Vad spenderade du mest pengar på?

Dyraste enskilda grej var nog datorn. Annars är det väl förmodligen helt ovärda saker som jag lika gärna hade klarat mig utan.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Varning för klyscha: Min familj och mina vänner gör mig alltid glad!

Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2011?

Takida - you learn

Var du gladare eller ledsnare i år motför tidigare år?

Senaste åren har varit väldigt bra!

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Sparat pengar!!

Vad önskar du att du hade gjort mindre?

Slösat pengar...

Favoritprogram på tv?

Oj... jag har nog aldrig nåt år tidigare sett så lite tv som i år men när jag ser så är det till 90 % svenskt. Arga snickarn ligger högt.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Bjöd familjen på fika.

Hur skulle du beskriva din stil 2011?

Helt okej måste jag väl säga. Dock börjar dom sunkiga mjukisarna komma fram igen då det känns som att allt annat ska kväva mig allt eftersom magen växer....

Hur tillbringade du julen?


Hemma hos mamma och pappa som vanligt med alla bröder och syskonbarn.

Vad lärde du dig under 2011?

Att köra skogstraktor. Kunde det innan men lärde mig betydligt bättre.

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

Nix pix. Ingen ligger ens i närheten av hat i min omgivning.

Den bästa nya personen du träffade?

Tänka, tänka... Vet inte om jag har träffat någon ny som jag tagit in i mitt umgänge. Rätta mig gärna om jag har fel.

Hoppas att 2012 blir ett lika bra år som 2011.

plåster

Idag har Emma och Anette med barn varit hit. Nice att träffa Anette igen. Var ju ett tag sen då hennes kottar har varit sjuka. Vi käkade lunch och hade det allmänt trevligt.

Anton är tyvärr inte fräsch än.. han har fortfarande feber. Blir fasen deppad. Han är som ett plåster. Han ska ligga på en i soffan hela tiden. Går man i köket så kommer han gråtande och hämtar en och säger "bila". Tror han vill vila.



Han somnade tillslut i soffan så jag lyckades skrapa ihop en middag. Klyftpotatis, stekt älgkött, sås och sallad. Smakade helt okej kan jag meddela.

Nu har pappa och son gått och lagt sig och jag njuter av lite egentid utan ett barn liggandes på magen. Det som ligger i blir jag inte kvitt än på ett tag men han gör inte så mycket väsen av sig så det känns bara mysigt.

glass

Nu har jag varit ute på prom med Mia. Det plus prommen med Peder och Anton till konsum gör att jag har rätt att äta glass direkt ur paketet.



Nu har det äntligen kommit laktosfri glass som är gjord på mjölk och inte havre eller soja! I´m in heaven!

Gott nytt 2012

Nyårsafton firade vi hos Emma och David. Vi åt supergod mat. Förrätten var Emmas hemmagjorda skagen med löjrom som vi fått av B, i tunnbrödskorgar. Middagen bestod av oxfilé, inbakt potatis, sallad och whiskeysmörsås!
Tusen tack för en jättetrevlig kväll!



Idag har vi en lite piggare kille. Gick till Mia på förmiddagen och drack kaffe sen tog vi en promenad till konsum.
Anton och pappa degade medan jag lagade mat. Nu är energin slut hos lilleman så nu är det nog soffan resten av kvällen.

Önskar er alla en god fortsättning på det nya året.