ingen rubrik

Happ. Återigen har man fått skäll för att man inte uppdaterar bloggen. Men det var ju så mycket igår. Under dagen var jag och mamma och pappa och inhandlade killarnas present som dom ska få tillsammans nu när Oskar fyller år. En studsmatta. Hoppas dom blir glada. Sen var jag till broder och påtade hos han ett tag och när Peder kom hem var vi till stan och handlade diverse nödvändigheter inför ikväll. Typ alkohol och mat. Själv blir jag näst intill nykter då jag har mina sötkovar här. När vi kom hem var vi land och rike runt och hämtade trädgårdsmöbler och monterade studsmatta så när vi kom in var klockan närmare tio. Då kom Anette och mutade kärleken min med en kaka. Inte för att jag vet vad han har gjort för att förtjäma det men nåt måste han ju ha gjort då inte jag fick nån kaka. =O

Tänkte sätta ut en bild på studsmattan men min telefon vägrar samarbeta med mig så det bidde ingen bild i detta inlägg.

äntligen...

...har jag städat undan sen gårdagens fix. Plockat ihop tapetgrejerna och burit det som ska i källaren dit. Hängt tvätt. Och haft allmän plockstund. Det har en tendens att bli så att "jag tar det sen". Men nu har sen varit och fint är det. =)

Nu väntar jag finfrämmen från Norsjö. Hade hoppats att det skulle vara fint väder ute men solen lyser med sin frånvaro. Kanske senare om man har tur. Har inte bestämt mig än för vad jag ska göra för lunch till mina gäster. Kanske tomtegröt, kanske bjuder dom på pizzerian. Får höra vad dom är sugna på.

Nu ska jag läsa förrgårs aftonblad som jag inte har hunnit läsa än.. =P

See ya

dagen

Började morgonen med att Maria kom hit. Hon hade med sig ett par dukar som passade jättebra till vårat kök. Tack Mia! Sen for vi hem till henne och sydde grytlappar som matchade med gardinerna som vi sydde i fredags. Sen föjlde jag Mli och skjutsade Krister till jobbet. Efter det var vi och hämtade ut tapeterna och inväntade Anette för att få upp eländet på väggen.

Här kommer några bilder.

Före:



Efter:



Före:



Efter:



Ska måla benen på bänken vita.. när jag får tid. =)

Jag är skitnöjd med tapeten! Man ser den inte så bra på bilden men det blev skitsnyggt! Nu ska jag stupa i säng!
Tack för hjälpen Anette och Mli!

Måste ju bjuda på en "under-arbetet-bild" oxå. =)



regn

Här ser ni anledningen till varför det regnade idag.. =(



Förra gången jag hängde ut tvätt blev det snöstorm... =P

soool

Idag har jag följt anette på loppis. Shoppade ett par inlines med skydd till nån av barnen. Får väl se vem av dom som vill testa dom. Går det så går det. Typ. Åsså följde det med en förvaringsgrej till Vicke och Åkkes rum. Bild får ni när den blir uppsatt. Mest troligt imorrn. Då kanske det blir bild på ikeahyllorna som ska upp i deras rum oxå.

Eftermiddagen spenderade vi ute hos Lucas.





Monkeymama i egen hög person



Så här fint väder har vi haft idag. Till och med mina vita ben har fått vara fram.



Nu när det börjar bli sommar så måste man ju raka benen oxå. (dom bleka). Antar att ni ser skillnaden på benet som är rakat och det som inte är det. Om ni mot förmodan inte ser så är det det undre som inte är rakat än. (I skrivandets stund är båda benen rakade.. )

Puss på er


farmor igen....

Igår efter vi kom hem från IKEA så for vi till farmor och hälsade på. Jag och mamma hade köpt lite presenter till henne så vi passade på att vara över. När hon fick se kardan jag hade köpt till katten så hade hon en bra idé till vad man skulle använda den till. "Man kan använda den till underlivet! Det är jättebra då försvinner allt!"
man upphör aldrig att förvånas när man är hos henne.. :P



Inte vet jag om jag skulle vilja kamma underlivet med denna.. =O

haparanda

Blev inte så jättemycket inhandlat på Ikea men en del saker fick vi med oss hem.



Har inte tagit kort på allt men våran nypimpade toa uppe fastnade på bild. Har dock inte köpt katten på IKEA. Bara mattorna och handdukarna.



Fick med oss en klosax och en karda hem från djuraffären i happis. Kardan gillade han men klotången var han inte riktigt lika förtjust i som ni kanske ser.. =P

Resten va inköpen kanske kommer på bild senare när det är uppsatt och klart. =)

canasta



Ikväll har vi spelat canasta. Det är ju riktigt kul! Peder har gett nybörjarturen ett ansikte, det är ett som är säkert!
Men vi vann iaf en omgång var. =)

Nu ska jag krypa ner i sängen för imorrn blir det tidigt då det bär iväg på bussresa till ikea med mammas jobb. =)

Puss och på återseende.

årets första glass

Jag har även hunnit med att vara till farmor och städa. Som vanligt bjöds det på mat efter städningen. Även Mli och Krister kom och käkade. Åsså Peder förståss. Eller "fredde" som farmor kallar honom.



Efter maten for vi till bäschan och åt årets första och största mjukglass. Var gott en stund men vi kastade slutet trots att jag och Peder delade. =)

maria och barnen



Till lunch for vi och åt på pizzerian här i krokarna. Blev hamburgare för mig och barnen och pizza för Maria. =)


Sen for vi till Maria och sydde mina nya köksgardiner. Ska på ikea imorrn och köpa gardinstänger så jag hoppas att det blir fint!

glöm att den finns

Ni kan från och med nu glömma att den lösenordsskyddade delen av bloggen finns. Jag kommer att skriva saker där som bara är för mig själv eftersom det händer mycket just nu.



idag är ingen bra dag...

Har fått besök idag. Albin och Olivia är här och spelar Karlsson på taket. Då passar jag på att skriva ett inlägg medan dom sitter vid datorn här brevid. Har fått en snålkärring på halsen oxå. Hon ringer femton gånger om dagen. Jag har än så länge inte svarat men snart kommer jag att svara och eftersom att jag inte är på det bästa humöret så kommer hon att få en utskällning som heter duga.

Idag är ingen bra dag..

om möjligt ännu mer besviken och arg


en dag med barnen och en söt hund

Idag har jag och mamma varit och hälsat på barnen på dagis och skolan. Hur mysigt som helst att få träffa dom och hålla om dom. Se hur glada dom blev över att se oss! Vi har fått vara med på lekarna på dagis och lektionerna på skolan. Kändes jättejobbigt att lämna barnen där och fara hem igen. Jag saknar dom ju så otroligt mycket!

Efter vi varit med barnen så passade vi på att hälsa på Mariah. Hon har en sån där hund som jag ska ha om jag nångång ska ha en hund! Sååå jäkla söööt!





Tack för fikat! Lita på att jag kommer igen nästa gång jag är i faggorna! =)

farmordag

Blev en  riktigt trevlig dag med farmoran idag. Blev som förutspått en heldag. Började med att vi åkte till optikern vi elva. Lämnade in glasögonen som skulle bytas glas i. Det skulle ta ungefär två timmar att fixa. Då gick vi på viktoria och käkade.



Bilden är tagen på Viktoria (snodd av Mia): Jag ser ut som ett miffo. Med två sönderklösta finnar på kinden. Måste verkligen sluta äta godis! Jag ser ut som ett pizzaface just nu, så tack Maria för att du lägger ut så vackra bilder på mig!

Iaf.. sen hade vi drygt en timma till att slå ihjäl. Farmor ville ha nya "pöttarn". På svenska översatt till örhängen. Hittade ett par som jag tyckte var helt okej för en dam i 87-års åldern. Tyvärr så hade hon inga glasögon på sig så hon såg inget men hon skulle promt ha nya så det var bara att handla och hoppas på det bästa. Sen gick vi vidare och kikade på gardiner. Oxå utan glasögon så även där fick mitt omdöme råda. Tack och lov fick hon igen glasögonen innan vi gick på gordons i jakt på en ny sommarjacka till henne. Hon hittade en riktigt fin jacka och en kofta så summa summarum så har jag låtit henne bränna halva sin pension på tre timmar. Hoppas tanten har råd att käka resten av månaden.. annars får jag väl lov att se till att hon äter.. =D

Väl hemma så ville hon bjuda oss på mat. Sagt och gjort. Hon lagade mat medan jag sydde upp hennes nya gardiner som förresten blev superfina! Tror att det blev en tidig kväll för sötfarmor. =)

Ikväll har jag och anette spinnat. Lånade ett par spinningskor av friskvårds. Jäklar vilken skillnad! Nu längtar jag verkligen till nästa pass. Ska låna nästa pass oxå. Går det lika bra så blir jag nog tvungen att köpa egna skor.. suck. Önskar nästan att jag aldrig testade.. =P

När jag kom hem efter träningen så fick jag ett sms. "kan anette klippa mig ikväll?" Ikväll, tänker jag. Varför denna panik? Då visar det sig att min gulliga lillebror har eldat nå krut och råkat bränna bort halva luggen.. Smart Kim! Nu är han iaf nyklippt. Tack Anette! =)

Godnatt och sov gott

farmoran ska till otikern

Jaha.. vad har vi på agendan imorrn då.. jo, följa farmor till stan och hämta ut hennes nya glasögon och sen... sen hinner jag nog inge mer.. Hon är den enda i världen jag känner som det tar en hel dag att följa för att hämta ett par glasögon eller gå till en doktor. För oss vanliga dödliga kanske läkarbesöket eller optikerbesöket i runda slängar tar en timma (och då har jag tagit i med råge) men för min farmor tar det minst hela dagen. Och man kan ju inte åka in till stan utan att äta heller! För gud förbjude om man skulle råka bli hungrig.

Åja, tur att jag råkar gilla att spendera tid med min farmor men man kan inte planera in att hinna med något mer under dagen.. =)

puss

spinning och core

Spinning och core i afton. Det blir nice!

längtan

Nu har jag målat köket klart. Skönt! Hoppas verkligen att det täcker överallt nu för jag var inte sugen på att måla nå mer där inne för tillfället. Nu vill jag att det ska vara klart. =)

Längtar efter barnen så jag håller på att avlida. Ska dra en sväng och kolla om nån vill följa mig till malå en vända imorrn. Annars får jag fråga morfar om jag får låna deras bil. Hoppas mamma vill följa. Skulle vara mysigt att ha med sig henne på skolan och dagis. =)

See you later

köket

Ja, om man skulle ta och försöka göra nåt. Måste måla sista varvet i köket så jag kan tapetsera sen. Tror att tapeterna ska komma idag. Beställdes från Umeå i fredags så då borde dom komma nu. Ska bli så jäkla skönt att få köket klart! Just nu ser det ut som ett bombnedslag! Köksbordet står mitt på golvet och det gör att man inte vill vara där inne så man bara kastar in saker. Borde ta en bild och visa er men det ser så jävligt ut just nu så jag skäms!

Nä, fram med rollern och sen fara och kolla om tapeterna har kommit. =)

krogbesök

Igår var det krogbesök på kalendern. Det var ett tag sen vi var ute på krogen. Riktigt trevligt var det. Jag var nykter som vanligt. En hel drös av Peders kompisar var ute så jag tror att han hade kul. Tias följde med men han blev aningen överförfriskad så vi fick åka redan vi ett.

Idag skulle vi hinna en massa saker. Blev inte riktigt så mycket som vi hade tänkt men ibland måste man ju få vara lat oxå. Vi har iaf hunnit måla köket en vända (tack för hjälpen Mli) varit på rusta och köpt färg och en uppblåsbar madrass till våra gäster på valborgs. Varit till farmor och fikat. Varit ut i blåsten och gått en promenad på ca 4 km. Peder håller på att städa bilen och så ska vi sätta upp nå hyllor nere i källaren. Ändå en ganska bra söndag. =)

Nu ska jag gå ner i källaren och hjälpa min älskling att städa där nere. =)

Puss på er!

kvällen

Ikväll bär det av till bäschan för att grilla för första gången i år. Har marinerat laxen och nu ska vi snart pallra oss dit. Fick ett mess av Anette som frågade om vi skulle äta kl 5 så Lucas kunde vara med eller om vi skulle äta vid sju själva. Dum fråga tycker jag. Vem tror hon att vi hälsar på egentligen??

här händer det grejor



Igår satte vi äntligen upp tv´n på väggen! Det blev riktigt bra. Även om vi inte ser på den speciellt mycket. Har aldrig hänt sen vi flyttade in tror jag.. =P



På begäran av Mia så får ni en bild på vardasrummet. Nya gardiner (jotex) ny lampa (EM) och ny matta (rusta) Jag är ganska nöjd. Nu vill jag bara ha ett nytt rumsbord. Håller på att måla ett nere i källaren. Får se hur det passar. Annars får Tias det.

värdelöst vetande

60 frågor!

1. Hur gammal är du om fem år?  35 hårda år
2. Vem var den sista du träffade? Peder å kisse
3. Hur lång är du? 158,5 cm om jag står på en tröskel
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Män som hatar kvinnor (bio)
5. Vem ringde senast? My darlig
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Vilken hunk! till anette
7. Vad är helgens planer? Grilla, påta och mest troligt gå på krogen
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? sms
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? gifta
10. När såg du senast din mamma? måndag tror jag
11. Vilken ögonfärg har du? blå
12. När vaknade du idag? 08.52 av att kisse ville mysa
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej
14. Vilken är din favoritplats? finns många ställen fast borta bra men hemma bäst passar ganska bra på mig
15. Vilken plats föredrar du minst? stockholms innerstad en mörk kväll
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? förmodligen i ursviken
17. Vad skrämde dig om natten som barn? inget särskilt bara för att det var natt tror jag
18. Vem fick dig verkligen att skratta senast? robert aschberg
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? jepp!
20. Har du stationär eller bärbar dator? bärbar (som är på rep)
21. Sover du med eller utan kläder på dig? utan. endast trosor
22. Hur många kuddar har du i sängen? en per skalle
23. Hur många landskap har du bott i? Västerbotten, ligger malå i lappland? Isf 2
24. Har du någon gång spytt på någon? inte som vuxen tror jag
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? sockar
26. Är du social? möjligen översocial
27. Vilken är din favoritglass? daimstrut
28. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? köpa hoj! och en skoter till peder
29. Tycker du om kinamat? njaa.. det funkar men det finns bättre
30. Tycker du om kaffe? ja
31. Vad dricker du till frukost? juice eller vatten
32. Sover du på någon särskild sida? vänstar sida från fotändan. Alltid närmast dörren av nån anledning
33. Kan du spela poker? ja, men jag förlorar alltid i texas
34. Tycker du om att mysa? yes
35. Är du beroendemänniska? yes.. sugar!!
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? japp
37. Vill du ha barn? har tre och vill ha fler
38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? nä, jag har hållit mig på benen
40. Föredrar du havet eller en pool? pool. det måste vara varmt annars kliver jag inte i!
41. Vad spenderar du helst pengar på? just nu inredning
42. Äger du dyrbara smycken? dyraste är väl förlovningsringen och bismarkssmyckena jag fick av mamma när jag fick barn
43. Har du någon gång testat narkotika?
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? tuggummi tror jag
45. Vem är den roligaste människan du känner? anette ligger bra till där
46. Välj ett ärr på din kropp? som jag gillar eller vad?
47. Vad har du för ringsignal? castle in the sky
48. Har du kvar klädesplagg från du var liten? en tjocktröja som mamma stickat med superted
49. Flirtar du mycket? japp.
50. Vart togs din profilbild? vilken? Den jag använder mest togs på gatan utanför pappa och mamma
51. Kan du byta olja på bilen? japp, även på traktorn
52. Har du fått fortkörningsböter? nä. inte än..
53. Vilken var den senaste boken du läste? mannen som log av henning makell
54. Läser du dagstidningen? ibland
55. Prenumererar du på någon veckotidning? nä..
56. Dansar du i bilen? hur gör man det? 
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? radio seven hos bror, hemma är det rix som gäller
8. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
1189 sätt över till anette
59. När var du i kyrkan senast? Eh.. Tillys dop tror jag. för två år sen kanske.. =P
60. Vilka personer utmanar du: den som känner sig manad

chaufför



Jag och Tias var till en jobbarkompis till han. Fint väder var det när vi kom så vi bestämde oss för att fara ut och åka lite jänkare. En riktigt fin cadillac. Dom påstog att jag var en bra chaufför som blev betrodd att köra fler gånger. Tyvärr så ville vädergudarna annat. Blev ju för fasen snöstorm!

Jag som har hängt ut lakan.. =P

kisse hela dan

Kisseär en trogen följeslagare. Han ska alltid vara där jag är.



På morgonen vaknar jag av att han kommer och lägger sig. När han tycker att det är dax för mig att stiga upp så kommer han och gosar en stund...



..sen följer han mig på toan. Stänger jag ut han står han utanför dörren och jamar högt och tydligt..



..efter det så går vi in i köket och fikar frukost..



..sen kollar vi alltid bloggarna. Misse har några favoritbloggar men han vill inte att jag avslöjar vilka.. =)

shoppingdag

Har äntligen fått pengar igen så dagen spenderades på stan för lite nödvändiga (och även mindre nödvändiga inköp)
Både jag och sambon är i akut behov av att förnya våran "vardagsgarderob" lite.



Ett linne (h&m) och en t-shirt (h&m) till mig



Ett par byxor som syns lite dåligt (h&m) oxå till mig



Sambon fick en t-shirt och kalsoner från cubus och tio par sockar från intersport



Till tvättstugan blev det fyra tvättkorgar från Åhlens. En för mörkt 60°, en för mörkt 40°, en för ljust 60°, och en för ljust 40°. Ordning och reda! =)



Åsså lite pynt och golukt. =)

SÅ besviken



Har bytt lösenord så ni som vill ha det får be på nytt. =)

en dag i malå

Igår bar det av till malå. Anette skulle hälsa på en kompis som hon inte träffat på länge så då passade jag på att följa med. Tänkte det passar ju bra att jag säger tjenis till barnen då jag inte får träffa dom på tre veckor för att påsklovet i år tillfaller fadern till mina underverk. Tyvärr så skulle dom bort just denna dag så det blev inte att se dom ens. *snyft* Jag som längtar efter som så jag döör! =(

Åja, inte mycket att göra åt det. Tänkte ju då att jag kan ju hälsa på några vänner som jag inte träffat sen jag flyttade. Hm.. det var ju lättare sagt än gjort. Folk verkar visst ha en sånt där jobb att sköta.. Provade med fem stycken! Ingen hade möjlighet att dejta. Däremot träffade jag en gammal granne på konsum. Himlar så kul det var att se henne! Tyvärr berättade hon nåt som gjorde mig både ledsen och besviken men det kommer kanske upp i den lösenordsskyddade delen då det inte riktigt passar sig att skriva här.. =(

 Då blev det istället att kolla lite affärer och sånt. Malå har ändå jäkligt bra affärer må jag säga!




Lunch blev naturligtvis på dungers konditori! Där är det så himla fint sen Mariah tog över. (Nu är det iofs nya ägare igen men jag ger ändå Mariah kredsen för det!)



Jag, till skillnad från Anette hann med att ta en bild på min lunch innan jag svepte den med ett glufs. =)



En slagen charmör.

För att sammanfatta det hela så var det en riktigt trevlig dag och Anette spenderade mer pengar än mig. =)

seriösa!?



Så här kan en msn-konversation se ut mellan två smått uttråkade/störda kusiner se ut. Vad fan menas ens? Dags att sova kanske? :P


troskris

Nu är det krisigt hemma hos oss. Jag har bara ett par rena trosor kvar. Undra hur många gånger sambon har fått vända på sina kalsonger för att klara sig, tordes inte titta i hans låda.. Dax att tvätta kanske... =O

Ett par ensamma trosor som jag köpte vid ett svagt ögonblick när jag trodde att kaniner och rosetter var något för mig. Jag kan räkna gångerna jag har använt dom på min ena hand. Nödtrosor kallas det... =P

jag är en blobb

Happ.. då var man hemkommen från ännu ett spinningpass. Det var grymt jobbigt och jag svettades som den lilla gris jag har blivit. Sen jag och Anette började träna så har jag på nåt mystiskt sätt fått för mig att jag kan äta hur mycke som helst. Jamena.. jag tränar ju! Men ack du store så fel man kan ha. Innerst inne så vet jag ju kanske det men fick det svart på vitt när jag ställde mig på vågen. Jag är ju för fan fet(are) än jag trodde. Nu blir det inge karra på biltvätten efter träningen mer. Nu blir det endast två skorpor. Ska jag klara mitt mål på 54 kilo så får jag försöka hitta vinnarskallen. Motivationen har jag ju iom sambons löfte men mitt jävlar anamma är så långt bort att ni förstår inte!

wallander

Jag och Mli har sett save the last dance. En helt okej film men step up var bättre. Ditt uppdrag Mli, blir att greja fram mer dansfilmer. ;)

Nu sitter jag här med kisse och funderar på om jag ska masa mig i säng där darlingen ligger och nannar eller om jag ska se navy CIS. Läste ut mankellbok nummer tre igår så egentligen borde man krypa ner och börja läsa nästa. Hoppas den är bättre. Lejoninnan var lite jobbig. Kan bero på att jag har dålig koll på sydafrika och deras förehavanden och då boken delvis utspelar sig där blev det... vet inte.. bitvis tråkigt, är nog ordet jag skulle använda mig av..

  1. Mördare utan ansikte  4 av 5
  2. Hundarna i Riga  3 av 5
  3. Den vita lejoninnan 1 av 5
  4. Mannen som log
  5. Villospår
  6. Den femte kvinnan
  7. Steget efter
  8. Brandvägg
  9. Pyramiden
Det blir visst bara sämre och sämre men jag hoppas att det rätar upp sig. =)

skitjävla expert!

Lämnade ju in min dator för ganska länge sen. Typ tre veckor sen. Nu har jag fått tillbaka den och det enda dom har lyckats med är typ att blåsa ur fläkten. Inte funkar nätverkskortet som var trasigt! Jag blir så jävla less! Imorrn ska vi in med skiten igen och fan ta dom om jag inte får en fullt fungerande dator tillbaka! Jag har fan betalat dyra pengar för den datorn plus en svindyr jävla försäkring å då ska fan i mig skiten bara fungera!!

*arg*

påsk

Ja, då var man hemma igen från allt påskfirande. Har varit i stugan från fredag till söndag. Hur skönt som helst.
Fredag for vi till kalvis och hälsade på min morbror och monkeymama med familj. När vi kom tillbaka till stugan bjöd mamma oss på köttfärsgratäng. Mums var det.
Lördag kom Tias och förärade oss med sitt sällskap. Med gemensamma krafter fiskade vi upp en gädda på sex kilo. Riktigt najs. Åkte lite lynx finlandia och satt ute i solen. Åt lunch ute. Middagen stod på mig och Peder. Inbakt fläskfille med philadelphiaost och potatisgratäng. Det var oxå mums.
Söndag åkte vi till morbror och hans frus stuga. Där bjöds det på sol och fika. Även om vi hade med oss eget fika i nödfall. Men jag kan meddela att Lenas kakor var godare än våra ostmackor. =)


Robzon in action

Sen bar det av hemåt för en välbehövlig dusch och lite bloggläsning för att sen ila vidare till Pite för att se hur svärföräldrarna hade det. Söndagkväll spenderades hos Peders mamma. Såg "ballar av stål". Lite sjuka.. :P

Måndag blev det långprommis med Hugo (svärmors hund) i det fina vädret runt Blåsmark. Grillade lite korv ute i solen innan vi begav oss till svärfar. Där bjöds det på riktig påskmat. Ägg med rom på. Sillsallad och påskskinka. Gott var det.
Nu i kväll har vi varit till farmor och fikat så det var tur att vi var ut på långprommis i morse. =)

Det var pretty much våran helg. =)

män som hatar kvinnor

Nu har jag och darlingen varit till stan och sett bio och ätit popcorn. Jävlar så bra film! Kan varmt rekomendera den! Jag har läst boken före och det enda jag saknar är att hon i boken gav igen betydligt med på sin förmyndare som våldtog henne. Åsså saknar jag en massa löööv. Det är bortklippt massor med sexscener. Men skulle alla som var med i boken ha fått vara med så hade filmen blivit 2 timmar längre.. =P SKITBRA film!

Har sett tre kanonfilmer på två dagar nu. Såg step up ett och två med Mli igår. Det var oxå grymma filmer!

Pussar och kramar och en riktigt glad påsk önskar jag er alla som läser min blogg!

inga skrumpna äpplen

Svaret på mina kommentarer lyder som följer. Nä, inga skrumpna äpplen eller bruna bananer. Jag lurade dom att dom skulle få godis sen tvingade jag ner dom i källaren det jag låste in dom så dom fick måla klart golvet. Det tyckte jag var ett lämpligt straff. Eller så sket jag helt enkelt i att öppna. Dom hade ju då tack och lov hyffs nog att inte rycka upp den trots att det var olåst. =P

påskkärringar

Ja, vad har hänt idag då.. sambon har varit ledig så vi har varit på stan och köpt en massa nödvänigheter till huset. Sen var vi på stan och lämnade igen byxorna som jag köpte dagen då min hjärna var på semester. Mötte upp Maria på stan och fick med oss Albin på solbacken för att handla. När vi kom hem så kom det först tre små söta påskkärringar och hade med sig ett påskkort och påskade för oss. (Oliva, Albin & Maja). Sen kom det en kille i 8-9 årsåldern (som inte var utklädd) och ringde på. "glad påsk"  säger han. Jaha, säger jag, så nu vill du ha godis av mig? Joo, tyckte han. Gav han några godisar, gick och la mig i soffan. 2 minuter senare ringer det på dörren igen. Då kommer en av hans kompisar (dom var fem stycken ute på gatan) och sa glad påsk. Han fick oxå godis. Ytterligare två minuter senare ringer det på dörren igen. Men då var jag less. Kunde inte alla ha kommit samtidigt? När jag inte öppnar så bankar dom på dörren jättehårt och plingar flera gånger och skriker. ÖPPNA, vi vet att ni är där! Inte för att jag var guds bästa barn i den åldern men finns det ingen hyffs nånstans i barnen eller gör man så i dagens läge? Rätta mig om jag har fel men så får inte mina barn bete sig..

Aja, vi middagstid kom Albin hit en sväng och hälsade på så då fick vi skäll för att vi åt mat i rumssoffan. =P
Han är för söt den ungen!

Ikväll ska jag och kärleken gå på bio. Män som hatar kvinnor. Hoppas den är lika bra som jag har inbillat mig!

jag skäms...

Gårdagen... ja, vad ska man säga. Jag skäms bara jag tänker på det.
  1. Jag köpte ett par byxor som jag absolut inte har råd med!
  2. Hade lovat Peder att mäta elementen så vi kunde beställa nya termostater (gjorde jag det? Nä..)
  3. Skulle städa i källaren så vi kunde måla så det var klart när dom kom och ska installera värmepumpen. Istället drar jag igång i köket och spackar. ÄVEN väggen där det ska upp tapeter. (Har jag nå tapeter att sätta upp då? Nä..) så nu får vi leva med spacklade väggar tills jag har bestämt mig för vilka tapeter jag ska sätta dit och har råd att köpa dom.
  4. Orkar inte städa köket från alla tapetrester och spackel så jag ringer mamma och bjuder in oss på mat där.
  5. Istället för att hjälpa Peder att göra källaren som jag inte gjort under dagen så far jag och tränar. (träningen gick för övrigt åt skogen, undra om det var det dåliga samvetet som började krypa fram)
  6. Peder hade bett mig tanka bilen efter träningen. När jag kom på OK så sätter jag in kortet och slår koden. Fel kod. Trycker jag avbryt men kortet kommer inte ut igen. Gick in på OK och nästan skäller på killen i kassan att automaten snodde mitt kort trots att jag hade slagit rätt kod. Han tar ut kortet åt mig och och testar igen. Jag slår rätt kod två gånger till. Automaten spärrar kortet. Jag blev förbannad och for hem. Kom på hemvägen på att jag inte alls har slagit rätt kod..
  7. Peder far och ska tanka själv. Då har jag lämnat tankluckan öppen och inget tanklock fanns. Tanklocket låg kvar på pumpen där jag lämnade det då jag tänkte tanka.. 
Satt mig i badkaret och skämdes. Sen gick jag i säng och lämnade kaoset åt min älskade sambo. I morse när jag vaknade hade han städat och gjort fint. Han kanske inte hatar mig trots att min hjärna har åkt på semester.

Förlåt älskling. Lovar att skärpa mig. Ska gå ner i källaren och måla golvet NU...

syndernas förlåtelse

Idag har varit en helt sjuk dag! Jag har typ inte gjort ett rätt. Men jag kan räkna hur många fel som helst känns det som. Berättar kanske imorrn vad jag har gjort och inte gjort idag.

Nu ska jag be min darling om syndernas förlåtelse och hoppas att han ska älska mig fast jag är helt hjärndöd idag! =(

pannrummet



Inte för att det är så kul för er att se källarbilder men nu ser ni iaf vars vi har spenderat våran måndagkväll. Lite bättre blev det väl med vitt på väggarna.

Så här såg det ut här förut:



Kram på er. =)

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blogg/150329/ostor?claim=fzjfs568vsd">Följ min blogg med bloglovin</a>

katthår



Jag har i några veckor varit ganska irriterad på allt katthår som virvlar runt här hemma trots att jag dammsuger varje dag och ibland flera gånger per dag. Nu har jag iaf badat katten så nu återstår ju att se om det blir nå bättre. Annars får jag väl testa raka kattstackarn. Han var då väldigt snäll i badkaret, stog helt stilla. Efteråt fick han en påse lyxmat som belöning för att han så snällt lät mig duscha och frottera han med en handduk.
No hard feelings alltså.

Söndag

Söndag blev lugn. Vi var ute i det fina vädret och lekte. Eller barnen lekte, Peder skottade och jag.. ja, vad gjorde jag.. typ ingenting. Halv två lämnade vi Peder hemma, hämtade upp Mli och for på stigs och fikade. Krister förbarmade sig och hjälpte Peder att skotta.



Oskar & Viktor


Edvin

Lämnade barnen och vände om. Stannade på Max och köpte mat för att grabbarna hade skottat så duktigt.. Kladdkaka och wipeout till efterrätt.

Lördagkväll

I lördags hade vi främmande. Tomme och Kicki kom från Piteå: Var på folkan och käkade thaimat med dom, Anette och Rob å Lucas, Maria och Daniel med barn. Var helt sjukt mycke folk som var där och skulle äta. Var god mat men inte helt i min smak om ärligheten ska fram. 

Kvällen bestod av gott sällskap och pokerspel. Några öl slank väl ner hos alla utom pryda jag. Hos mig blev det bara ett glas vin. Här kommer bilderna jag lovade. =)
 
 

Här är team Maskar. Mattias och Oskar. Oskar hade koll på markerna och Tias på korten. Eller ja, koll å koll.. Han höll i dom iaf. =P


Vårat främmande. Tomas och Kicki.



And here is the winner!! Hundra spänn till Kicki!



Kusinen och Oskar mös i soffan. Oskar gillar sin kusin skarpt!



Vissa orkade inte hela kvällen så David somnade på soffan och stannade till söndagmorgon. Edvin var helt överlycklig att David var kvar när han vaknade. =)

Det var på ett ungefär våran Lördag. Riktigt trevligt hade vi!

nollställd

Min plan just nu var att skriva ett inlägg om helgen. Vi har haft en skitmysig helg men som vanligt efter jag har lämnat barnen så känns det inte som att bloggen är min högsta prioritering. Har några bilder som jag tänkte lägga ut men jag känner mig helt nollställd så det kommer när mitt humör har förfyttat sig till plussidan på skalan.

Nu ska jag baka en kladdkaka till min älskade och våra vänner Mli och Krister för att våra menlymen har varit flitiga och skottat hålet in till väggen där slangarna till värmepumpen ska in.

Ska försöka uppdatera bättre sen med bilder oxå.



färdigstädat! =)

  • Gjuta i källaren (hoppas jag är Peders punkt)
  • Dammsuga
  • Skura
  • Dammtorka klart
  • Åka på systemet
  • Handla mat och lördagsgodis
  • Duscha
  • Hämta madrassen hos Mia
Nästan allt klart! Gick fortare än väntat! Skönt. Nu ska jag ta en välförtjänt dusch! =)

Nu är främmandet välkommet!

mycket att stå i

Idag har vi massor på agendan..
  • Gjuta i källaren (hoppas jag är Peders punkt)
  • Dammsuga
  • Skura
  • Dammtorka klart
  • Åka på systemet
  • Handla mat och lördagsgodis
  • Duscha
  • Hämta madrassen hos Mia
Allt detta ska hinnas innan vi får främmande och vi ska fara på folkan och äta thaimat.

Och nu tänker ni: jaha så mycket att göra men sitter vid datorn.
Nä, så är det inte. Det är mitt alterego som sitter vid datorn. Jag har redan börjat städa! =)

Puss på er alla och ha en trevlig lördagkväll!

kidz



Så här kan det se ut när jag och Lucas åker hem från föris. Fyrhjuling is the shit! =)



Uppstekt pannkaka blev det till middag. Oskar var sist kvar med maten som vanligt. Men han var inte ledsen för det. Gammelfarmor hade ju skickat kexchoklad till killarna som åts till efterrätt.




Efter maten ville alla killarna bada. Lucas var lite skeptisk till kompisar i badet från början men efter ett tag så fick dom plaska vilt utan att han blev rädd.



Nu har Rob hämtat Lucas och mina kottar ska snart sova. Ska mysa lite först. =)

farmor

Idag har jag skjutsat farmoran på ögonkliniken för en koll. Ögonen funkade som dom skulle och efteråt bjöd hon på lunch på taste i stan.


 
Farmor år panerad fisk och jag åt taskopaj som famor säger. Jag tror minsann att det heter tacopaj men man ska ju inte säga emot dom äldre har nån sagt till mig. :P

Sen var vi och handlade på konsum med fika hemma hos farmor på det. Blev som en hel förmiddag med farmoran. =)

Nu sitter jag hos Mia och snackar skit medan hon bakar tårta. Ska alldeles strax åka på föris och hämta världens sötaste Lucas sen ska vi hem till oss och invänta mina små kärlekar. =)

Lots of love! ♥

Grattis Åsa

Idag är en bra dag! Åsa har klarat teorin till mc-kortet! Så jäkla skönt! Nu återstår bara uppkörningen. Och att snön försvinner förstås. Sen är det bara att gasa!
 

Jippie!!

fika hos farmor

Ikväll har vi varit till min äldsta brorsa och hans tjej och hjälpt dom att flytta. Dom flyttade en trapp ner så det var inte så långt att bära. =)

Efter det var vi till farmoran och fikade. Det är inte lätt att fika lite hos henne. Tar man inte (helst flera) av varje sort börjar hon tjata och blir nästan sur på en. Spelar ingen roll vad man skyller på. Jag har försökt med allt tror jag. Började först med den enkla att jag försöker gå ner i vikt. Men det är ju tydligen högst onödigt enligt henne. Då försökte jag med jag har ont i magen. Då sätter hon igång och kokar te och gör nå jäkla hopkok för att det ska bli bättre. Nu har jag sagt att jag är laktosintolerant. Det funkade en fikasession tills hon hade handlat nästa gång. Då hade hon handlat sånt som jag skulle kunna fika men hon hade fått det lite om bakfoten och köpt en massa glutenfritt. Det var inte gott och för att inte såra gofarmor så måste man ju äta. Nu har hon förstått skillnaden och har börjat köpa en massa laktosfria saker. Nu måste jag snart hitta på något nytt att skylla på. Lätt är det inte. Jag vill ju gå och hälsa på henne oftare när jag bor så nära, men om jag gör det så kommer jag att rulla fram om högst en månad. Vilket dilemma! =(

min fina cykel

En kompis till mig frågade vems cykel det var.
-Min, säger jag nöjd.
Då säger hon.
-Men, jag trodde att det var en barncykel. Den är ju så liten!

Men hallå!! Jag är inte störst! 



Jag tycker iaf att min cykel är ascool! =D

DAMM

Igår var jag och hjälpte min gamla famor att städa. Hon är så söt min farmor. Dammtorkade och skurade hela huset plus att vi plockade ner alla prydnadssaker och diskade (jag plockade ner och hon diskade). Det var välbehövligt eftersom hon inte törs kliva upp på stolar längre så var det som väntat väldigt dammigt uppe på hyllor hon inte kommer åt. När jag var klar skulle hon ju naturligtvis ge mig pengar. Det känns helt fel att ta emot pengar från henne men hon tar så illa upp om jag inte tar emot dom så det var bara att ta pengarna och se glad ut. Dom är då för övrigt redan slut (med råge) då jag har varit på stan och köpt färg till källaren.

Idag inser jag att det är inte bara farmoran som har dammigt. Jag har inte heller så snyggt hemma och vad ska JAG skylla på?  Inte kan jag då skylla på att jag är gammal. I andra fall kan jag klaga på att jag är gammal men i detta sammanhang är jag ju inte direkt överåldrig. Åja, jag har vallat dammsugaren några varv runt huset men dammtorkningen får vänta.. lite till..

Nu, skiter jag i allt vad damm heter. Går till Maria och dricker kaffe istället. Bye for now. Se jag kan engelska.. även om det är det lilla.. ;)