älgkött

Idag har vi varit till mor och far och fått en massa älgkött. Nästan 30 kilo packeterat kött ligger nu i våran frys. Man känner sig verkligen rik när man har kött fulla frysen! Tusen tack pappa!



Finaste pappa i sitt numera rasade älgtorn.



Det är perfekt att dom har märkt allt så det är bara att packa i påsar och skriva på.

Faster igen

Äntligen fick man bli faster igen. Det tog sin lilla tid men tillslut så behagade han komma ut.



Stolt pappa med sin prins



Sötnöten har fått namnet William och har är typ finast! ♥

grattis pappa peder <3

Efter två dagars kalasande så är det nu dags att krypa till kojs så man orkar stiga upp med herr morgonpigg imorrn. Han brukar göra morgon vid halv sex vilket mamman i huset anser vara natt fortfarande!



Han är söt när han sover min lilla gullunge.

våran momme

Idag ha vi fått rå om våran momme. Dom har varit i stugan hela sommaren och nu har dom äntligen kommit hem så i morse passade jag och Anton på att kidnappa momme. Eller iaf Anton. Han stannade där medan jag och Peder var och handlade till hans kalas imorrn. Sen hämtade vi momme och Anton och for hem. Åt god mat och har gjort smörgåstårta medan momme har lekt med lille bus. Det har varit helt ovärdeligt med hennes hjälp!



Radarparet! ♥

mys på en torsdag

Denna veckan har gått till världshistorien på jobbfronten... traktorn har jävlats heela veckan. Nån har snott en massa grejer från husvagnen. Typ stolarna och bordet vi hade ute. Batteriet till husvagnen osv. Allt som var löst utanför plockade dom med sig. Jävla idioter som inte kan skilja på rätt och fel! Då det återigen gick sönder idag så blev det hemfärd en dag tidigare än tänkt. Trist men nu när jag ändå är hemma så är det ganska bra för vi har massor att göra imorrn då vi har kalas på Lördag.



Myser i min underbara ziperall!

öppna

Idag drog jag, Anton, Mli och Vanessa iväg till grannbyn för att hälsa på deras öppna förskola. Riktigt trevligt som vanligt. Sen for jag och vi på stan en sväng. Kikade in på Asplunds men handlade inte nåt. Måste köpa en vintermössa till lilleman men han sov så jag kunde inte prova nån mössa. Är så svårt att köpa vintermössor utan att prova först.

Själv är jag skittrött, fryser och har ont i halsen. Jag hoppas verkligen inte att jag kommer att bli sjuk. Har inte tid med den nu!



Så här pigg känner jag mig...

lilla hjälpredan



Kul att hjälpa pappa med skruvdragaren!

Gubben i lådan





Snyggingen! ♥

sjukling

Nu är lilleman sjuk igen. Han måste ju ha jordens sämsta immunförsvar. Storgrabbarna var nästan aldrig sjuk när dom var runt 1,5 år. Han är ju förvisso "bara" förkyld men en sketen liten förkylning innebär för han alltid att han kräks slem, inte äter, snorar så han inte kan andas, hosta, andningen går så tungt så man tror att bröstkorgen ska gå sönder. Det gör i sin tur att han inte har någon som helst ork. Idag har han legat hos antingen mig eller Peder hela dagen och har nån av oss gått ur rummet har han tokgrinat. Både mamma och pappa ska finnas inom synhåll. Man kan ju som inte göra speciellt mycket då... :(

Hoppas han blir bättre till imorrn då han och hans bröder är bjudna på kalas hos Dusan 4 år. Annars blir det bara jag och brorsorna som far på kalaset.

ny dator

Köpte mig en ny dator för någon vecka sedan. Den är jättefin. Synd bara att jag aldrig får låna den. Det är visst nåt som kallas HDMI på den så nu sitter Peder och ser nån dataspelsturnering via datorn på tvn.. Åja, det är ju tur att han är snäll och låter mig låna hans dator.

Rookiemistake?

Blir så irriterad. När vi nu ska sätta listerna funkar inte modellen vi har köpt med snetaket!
Bara att köpa nya.. :(
Golvlisterna börjar då inta sin rätta position.

Tadaa..

Ingen gissade rätt. In fact.. ingen gissade alls. Det var lådor till Antons hylla.


Edvin "råkade" hamna med på bilden oxå. Han är inte misskapt. Han har bara ätit lakritsglass utan att ha tvättat sig runt munnen. :)

Skulle ha satt upp taklister och golvlister idag egentligen men vi hann inte för en kökslucka som stod före på kö bråkade alldeles för länge. Taklisterna får bli imorrn.

Gissa vad.

2011-09-09_10_35 (MMS)

Gissa vad.


Äntligen hemma

Det är så skönt att vara hemma! Att få krama om mina älsklingar här hemma!



Nu sover minsta finingen och den andra har gjort popkorn till mig. Ibland är det bara så enkelt att vara jag. ♥

Har köpt en ny tröja förresten. Snygg va! ;)

förändringarnas vindar blåser

Det är som sagt mycket som går i mitt huvud just nu. To do or not to do är frågorna. En av grejerna har varit jobbet. Det har nu löst sig. Jag ska sluta. Det är många olika orsaker som gör att jag inte kommer att vara kvar. Jag har jobbat ett halvår nu och det har för det mesta varit skitkul! Älskar att köra traktor och chefen är den bästa man kan tänka sig men det är så mycket runt omkring som inte har funkat för mig.
Tänker inte skriva ner alla olika saker men det jobbigaste för mig har varit att ligga borta. Ensam ute i skogen en hel vecka utan att träffa familjen passar inte riktigt mig. Jag saknar mig blå efter liten och min sociala ådra skriker efter sällskap. Förra veckan var lilleman sjuk och jag låg själv ute i skogen. Det var olidligt.

Den 16 sepember jobbar jag min sista dag. Sen lämnar jag över till vad jag hoppas är en ungkarl utan barn och utan sociala krav som vill ge 100% på jobbet. Det förtjänar Krister.



Detta lyckades jag med förra veckan. (Är dock inte därför jag ska sluta.. ;) )

tufft nu

Jag kommer att ha träningsvärk imorrn. Vi har blivit ganska så klara med gymrummet nu så idag när liten sov så gjorde vi en premiärträning.
Jag är inte van att jobba med lösa vikter så det var en ny upplevelse plus att det är flera år sen jag körde styrke sist. Var innan jag flyttade från Malå. Alltså minst fyra-fem år sen.. :P



Peder kämpar på.



Har hunnit med att hälsa på Emelie och snyggat till lilleman oxå. Han satt så fint och stilla hela tiden. Tur min kamera bara tar stillbilder. ;)

Blev bjudna på middag av anette och rob idag så vi cyklade dit. Sen avslutade jag kvällen med att gå en promenad med Vera. Kan ju då inte klaga på motionen idag.

Imorrn far jag till glommers igen så då blir det förmodligen tyst här några dagar igen.

SES

lördag

Idag har varit lite av en slappardag. Var till störstebror och hälsade på. Emelie kom och klippte Peder. Hon skulle klippa Anton oxå egentligen men han sov genom hela besöket så det blev ingen klippning av sonen idag. Dock har Peder lovat att kolla över hennes dator imorrn så då kanske han får sig en snagg. :)

I afton har vi haft förmånen att få ha Luc och Olle då deras mor och far är på cykelfest. Nu har jag lämnat igen barnen och bäddat ner dom, sitter vid datorn och kollat true talent på tv3 play medan jag väntar på att partyprissarna ska komma hem.

Trevlig lördag allihop!

påta påta påta

Idag har vi varit produktiva. Började med uppstigning tio över sju för hela familjen och en kaffekopp hos Maria. Förbi dagis och hämta antons vagn och sen en sväng på lakkapää. Handlade golvlister, taklister, elfagrejer till tvättstugan. När vi kom hem hämtade vi mer grus till infarten så nu är det väldigt nära att vi är nöjda där ute. Efter lunch kom farfar. Gjorde älgköttsoppa till middag. När farfar for hem skruvade vi ihop gymmet som Peder har beställt. Jag målade lite fönsterkarmar och dörrkarmar där nere.

Imorrn blir det en till sväng på lakkapää för att handla det vi glömde. Sen hoppas jag att gersågen ingick i lånet av Dus å Olle. :P

tomt och ödsligt

Ja, här har det varit rätt så tyst senaste veckan. Jobbar i glommersträsk och sover i husvagnen. Tyvärr är det sjukt dålig uppkoppling på den mobila nätet så att blogga har inte varit ett alternativ även om jag har varit sugen många kvällar.

Snabbuppdate. Jag har jobbat, lilleman var på dagis måndag men fick snuva, kräkning och feber så tisdag blev hemmadag med pappa. Onsdag och torsdag har momme haft hand om lillhjärtat så vi har fått jobba. Nu är han på bättringsvägen och hela lilla familjen är lediga imorrn. Ska försöka hinna med nåt vettigt samt att vi får finfarfar-besök lät det som. :)

Nu ska jag krypa till kojs. Är svajnetrött!