Lista 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Hm.. jo, men inget jag tänker skriva här. =P

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag gav inga nyårslöften..

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp. Maria och Daniel. =)

4. Dog någon som stod dig nära? Nix. Tack och lov.. 

5. Vilka länder besökte du? Inga tyvärr..

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Barnen på heltid..

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Inget speciellt. Är väl när jag fick plus på stickan men jag vet inte vilket datum det var.

8. Vad var din största framgång 2009? Tror att det var att jag körde skogstraktor fast jag mentalt hade bestämt mig för att jag inte var någon skogstomte. Till min lycka insåg jag att det var riktigt kul!

9. Största misstaget? Tror inte jag gjorde nåt stort som är värt att ta upp..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nä, jag har hållit mig frisk.

11. Bästa köpet? Har köpt ganska mycket det här året. En massa till huset, en massa till bebisen, bilen, men det bästa är huset!

12. Vad spenderade du mest pengar på? Har varit väldigt mycket inredning det här året.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, att vi ska ha bebis!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Eo technology (heter den så?) Viktor har sjungit på den hela året.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det är både och. Mycket jobbigt har det varit i sommar men samtidigt har något kommit ur eländet. Det har varit mer positivt än negativt.

16. Vad önskar du att du gjort mer? Vet inte. Har nog gjort vad jag kunnat.

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Vet inte.. fikat kanske. =D

18. Hur tillbringar du julen? Med världens bästa familj!

19. Blev du kär i år? Inte i nån fler än jag redan är kär i. =)

20. Favoritprogram på TV? Bonde söker fru, ensam mamma söker, paradise hotell. Allt sånt trams.. =P

21. Bästa boken du läste i år? Milleniumserien

22. Största musikaliska upptäckten? Vet inte.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En massa inredningsgrejer.

25. Något du önskade dig men inte fick? Alltid finns det väl nåt men skulle jag få allt jag önskade mig skulle min familj och mina vänner vara pank.. =D

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Fikade med vänner och familj.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Att inte må så risigt när jag har varit gravid större delen av året.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Stil.. klädmässigt har jag gått i Peders kläder så jag har väl inte varit riktigt så moderiktig.. =S

29. Vad fick dig att må bra? Världens bästa barn, familj, sambo och vänner!

30. Vilken kändis var du mest sugen på? Eh.. ingen tror jag..

31. Vem saknade du? Saknar barnen nåt otroligt när dom inte är här.

32. De bästa nya människorna du träffade? Nya... eh.. nya det här året är Vera och hennes familj.

25 dagar kvar

Nu är det 25 dagar kvar till beräknad förlossning. Som jag längtar! Det blir bara jobbigare och jobbigare att vara gravid! Just nu vill jag bara att det ska bli nytt år så man kan börja med alla huskurer för att vräka denna lilla varelse. Vill ha våran goding på utsidan NU! Jag orkar ingenting nu. Huset håller på att förfalla, dammet rullar, pizzakartonghögen växer.. barnen tycker att mamma är skittråkig som inte kan sitta på golvet och bygga lego med dom.. sambon är less på att inte få vara i närheten av mig utan att jag stånkar och stönar över att han "stör".. men mest trött på mig är nog jag själv! Jag vill ha tillbaka min gamla ork, min gamla kropp och mitt gamla jag!

Juldagen och annandagen

Igår ringde morfar hit och ville att vi skulle komma och äta upp lite av julmaten sen dagen före och det tackar man ju inte nej till. Skönt att slippa laga middag nu när man är som ett slakt. God mat och återigen gott sällskap.
Idag ville Oskar ha morfars plättar så det blev en till dag på plättvägen. Plättar till lunch och momme bjöd på pizza till middag. Peder skottade hos farmor och hann även med att fara ut med skotern en vända. =)

Nu har vi spenderat dagarna tre hos momme och morfar så imorrn ska vi försöka hålla oss hemma. Hoppas det inte är så kallt så man kan gå ut en stund. Grabbarna har varit ute litegrann och "hjälpt" Peder att skotta. Det har ju kommit mängder med snö! Och det slutar ju inte snöa heller.

Nu ska strax barnen läggas och jag ska mysa ner i soffan och kanske se en film. =)

Julafton del 2

Julafton for vi som sagt till momme och moffe. Efter vad killarna tyckte var en hel evighet så kom äntligen kusinerna och Kalle började. Grabbarna var ju inte direkt lite imponerade av kalles jul som man själv var när man var liten. Men kalle sågs och sen var det dags för maten. Mormor hade gjort hur mycket god mat som helst! Synd bara att man har en hyresgäst i magen som gör att det inte ryms lika mycket mat som man skulle vilja. Fast det kanske är nog så bra att det inte ryms mer.. =P
Efter maten kom tomten. Och det var inga dåliga klappar tomten kom med.


Viktor fick en låda med skämt artiklar som blev sjukt poppis! Det var hundbajsar, ögon, spyor och diverse annat "äckel". Han fick även lego, bakugan, hörlurar till datorn, gormiti, en eltandborste, en chokladask, ett fodral till ds:et och en del mer.





Dom andra knoddarna fick ungefär samma förutom skämtlådan. Oskar fick istället en egen dator (begad) och Edvin fick en munkjacka.

Alla barnen var jättenöjda med sina klappar men jag tror ändå att jag var nöjdast!


Av Peder fick jag en ny telefon. En Ericsson c901. I love it! ♥


Av mamma och pappa fick jag en vit ergorapido som jag velat ha i evigheter. =)

Sen fick jag knivar, sängkläder, en fm-sändare till telefonen, en tvättmedelsburk, handdukar mm.
Peder fick en multifjärrkontroll till telefonen som gynnar oss hela familjen. Så skönt att slippa ha fyra kontroller. En till tv, en till dvd, en till ljudet, en till mediaspelaren.
Nu måste man bara trycka på en enda knapp för att starta tvn. Underbart!

Det var en glad, om än trött familj som gick isäng på julaftonskvällen...


Dan före dopparedan

Dagen före julafton bjöd vi in momme, moffe, matte och hans barn och krister för att dricka lite glögg och äta lite. Pepparkakor, lax- och skinkmackor och lite snask.

Här är det tre förväntansfulla killar som inväntar kusinerna.

Jag och Viktor bar upp det större rumsbordet så vi skulle rymma alla godsaker.

Kvällen spenderades med familj. Även om jag är hur slut som helst nuförtiden så är det så är det helt underbart att ha dom nära! Lilleman blev tyvärr febrig så han somnade rätt snabbt.


Julafton

Ja idag är det julafton. Lilleman är sjuk. Feber.. känns lite tråkigt att han ska måsta vara sjuk på självaste julafton men.. inte mycket att göra åt det. Han har då iaf fått i sig två mackor och lite julmust så nu pratar han iaf. =)

Nu ska vi åka till mormor och morfar och fira jul. Storgrabbarna har redan sprungit dit.

GOD JUL
till er alla därute!!


shopping med bror

Idag har jag varit en kortis på stan med Emelie och Matte. Han behövde nya kläder och Emelie skulle byta en klänning som hon köpte i förrgår. Vi hittade riktigt mycket snyggt till matte. Mormor och morfar kom hit och var med boysen medan vi sprang på stan. När jag kom hem satt alla i soffan och mös. Nu har Emelie farit hem och även mamma och pappa har farit så nu ser vi tv och myser, jag och barnen. Ska snart klä oss alla och gå ut å skotta snö. =)



Ikväll blir det glögg och pepparkakor med momme, moffe, bror och kusiner. Kommer att bli riktigt trevligt! =)

God jul på er alla!


vit jul

Här snöar det.. fortfarande. Man håller sig då sysselsatt med snöskottningen. Tur att det är lätt snö. =) Måste skotta av balkongen oxå så man får upp dörrn i vinter. Parabolen hänger där ute och ibland måste man sopa av den för att bilden ska funka. Tungsamt om det är tre deci snö utanför dörren. =P


Om två timmar kommer boysen, Anette och Dusan. Då blir det full fart.

Emelie har förresten kommit. Vår egen frisör som ska bo här medan hon jobbar på att bli "riktig" frisör. Behöver ni en haircut så finns hon på klipp och form på getberget. En klippning kostar 250 kr så det är ju lite rabatt. =)

snö i massor

Jäklar vad det har snöat idag! Har varit ute två gånger och skottat gården. Det har kommit säkert 2 dm! Men det är lätt snö så det går snabbt att skotta. =) Kul att det kommer snö så kan vi kanske fara ut och åka lite bob när boysen kommer. Dom kommer ju imorrn. Gissa om jag längtar. Dusan kommer oxå imorrn då hans mamma tydligen hade tänkt gå till frissan och bli snygg. Det är bra för mina boysar gillar Dusan skarpt! =)

Nu tror jag minsann att jag ska försöka kojsa lite. =)

pitehelg

Ja, nu har vi kommit hem efter en helg i Piteå. En av Peders kompisar fyllde år så det var fest (mer för vissa och mindre för andra). Förfesten var hos Kicki och Tomme och middagen blev på havsbadet. Sen hade dom hyrt relaxen med badtunna och bastu. Mycket trevligt även om jag inte relaxade lite mycket som alla andra. =D Vi tio bar det iväg hem till svärfar. Då var jag helt slut. Idag har vi varit förbi svärmor med gubbe och surrat bort en stund och hämtade lite julklappar. Pappa fick deras gamla fotölj. Den anammade han direkt. Kommer att bli många sovtimmar i den. =D Dom hade även köpt julklappar till mina boysar. Måste säga att jag blev förvånad och väldigt glad! Det var ju jättefint gjort! Dom har ju ändå inte träffat dom så hemskt många gånger.


...

Idag har jag legat i soffan... heela dagen... man känner sig verkligen såå himla kreativ. Nu ska jag hänga tvätt.. wow.. sen ska jag vänta på att anette ska komma och hämta mig för ikväll blir det fredagsmys och poker hemma hos dom. Ska bli skönt att komma sig ut lite.

alla dagar är inte dåliga dagar!

Idag har varit en bra dag! På många sätt. Började morgonen med glada besked, alla mattanter var friska så jag "slapp" jobba, jag mamma och lillebror var på stan och inhandlade lite julklappar och fikade på carl-victor. Middag var vi bjuden till Maria och Daniel på. Ugnsstekt lax. Hur gott som helst! Jag älskar att bli bjuden på middag. ;) TACK Maria och Danne! Deras sötbebis bli bara större och större och man längtar ännu mer efter våran knodd när man träffar lilla Ester. =) Kvällen avslutades med gofika och buzz. Peder vann.

Nu ska jag se klart Johan Falk-filmen som jag somnade ifrån tidigare idag. =)

pepparkaksbak

I helgen har ju boysarna varit här. Vi hade en kanonmysig helg. Fredag chillade vi och lördag for vi till momme och bakade pepparkakor. Kusinerna var oxå där så mina små sötnosar var jättenöjda!



Dom avgudar sina storkusiner. Och dom har i sin tur världens tålamod med mina grabbar.



Mycket spelande blev det för grabbarna. =)



Trots det så lyckades som små liven med ett pepparkakshus. Fast det var mest Annica som gjorde. =)

När vi skulle hem fick Edvin och Viktor nys om att kusinerna skulle sova hos momme och då ville ju dom oxå det. Jag hade inte hjärta att säga nej så dom fick stanna. Ganska mysigt att få rå om lilleman själv.

Söndag blev det plättar hos mormor och morfar innan vi for tillbaka med boysarna till deras pappa.

En kanonhelg! Och nu är det bara några dagar kvar så kommer dom igen och stannar en hel vecka! Skönt att Peder är hemma då oxå och kan hjälpa till med markservicen. =)

barnmorskan

Usch vad jag är dålig på att blogga. =( Men jag har ingen ork alls just nu! Igår var jag till barnmorskan. Alla värden är jättebra så det känns skönt. Har inte gått upp nåt sen jag var dit sist. Huvudet är rörligt än men det har visst åkt ner en bit. Jag tror nog att jag kommer att gå tiden ut eftersom jag har gjort det med boysarna. Dom har kommit på ganska exakt datum. =)

phu...

Holy moses.. nu är det inte roligt längre! Jobbade 7 timmar på sörböle igår och det var dom sju längsta timmarna i mitt liv känns det som. Jag var så slut när jag kom hem att jag bara ville lägga mig ner och dö! Tur att Anette var så snäll att hon kom hit och lagade mat åt oss. =) Själv låg jag mest på soffan och tyckte synd om mig själv. Har börjat få en massa sammandragningar oxå. Vet inte om det beror på att jag jobbar eller om det är dags för det nu. Ont gör det då iaf. Idag däremot verkar skellefteås mattanter vara friska för det var ingen telefon som ringde i morse. Tur säger jag bara. I natt har jag inte ovit nåt alls nästan. Har haft ont i huvudet och i höfterna så jag har snurrat som en propeller. Undra om det är dåligt att jobba.. =P

sunnanå

Ja, igår jobbade jag åtta timmar på sunnanå. Det gick riktigt bra och jag hade turen att få se luciatåg. Det var ett tag sen. =) Hon jag jobbade med var riktigt trevlig. Där jobbar jag gärna igen. Men det blir väl bara nästa vecka jag kan jobba. Sen är ju grabbarna hemma veckan efter det sen är det bara tre veckor kvar till BF. Ojoj, vad nära det börjar kännas.. Bara 39 dagar kvar nu.. =P

jobb

Idag ringde det från måltidsenheten. Anette behagade vara sjuk idag så dom behövde en vikarie på bergsbyskolan. Glad i hågen tog jag min stora mage och masade mig dit. Eller rättare sagt lånade mamma och pappas bil och körde dit. Jag som har legat i soffan senaste halvåret. Tänkte hur tusan ska detta gå. Tur att det bara var fyra timmar. Det gick långt över förväntan. Imorrn ska jag vara på sunnanå. Blev en rivstart det här. Imorrn blir det heltid. Det gruvar jag mig lite mer för.

godkänt

Idag har jag varit upp på lassa en sväng. Minsteman har ju opererat sina öron så nu var det dags att fara på återbesök. Det var riktigt trevligt. Både att Oskars öron funkade bra och att vi stannade efteråt och fikade jag, Oskar och hans pappa. =)

Nu ska jag vila lite åsså blir det att ta sig an middagen.. önskar att man slapp äta.. =P

igår

Gårdagen vart det inget inlägg. Jag sov... och sov... och sov... vaknade vid tio och var dötrött. Gick ner och läste lite bloggar sen somnade jag om på soffan och sov till tre. När Peder kom hem hade vi tänkt (att han skulle) måla toan andra varvet men då fick vi besök av mamma och pappa. Det var betydligt trevligare att fika än att smälla upp målan som luktade ve och förskräckelse... =P Dessutom fick jag en blomma av min kära mamma.



Får se hur länge jag klarar av att hålla denna levande.. =D

renovering av toa del 2

Nu kommer bilder från målningen. Blir flammigt som attans men med ett varv till så hoppas jag att det kommer att se vitt ut. Nu blev ju badkaret och tvättfatet jätteturkost. Jag hoppas verkligen att det blir lika bra som jag har hoppats så vi kan känna oss nöjda med toan några år innan vi ska göra om den från grunden. Kommer nog att göra en hel del att få måla fönstret vitt oxå. Men det tänker jag spara till sommarn.




fredag & lördag

Igår blev en lugn dag. Var hos Maria på förmiddagen och mös med Ester medan hon färgade håret.
Middag blev det med Mli. Vi käkade pizza och såg idol. Måste säga att jag är mäkta förvånad över att Erik hängde löst. Han var ju grym! Speciellt andra låten! Trodde faktiskt att Calle skulle åka ut men det blev ju Tove. Lite synd. Hon är ju norrlänning. =)

Dagen har spenderats som följer. Medan jag skottade har Peder målat första varvet på toan. Verkar bli helt okej. Men hon på affärn sa att det skulle räcka till 12 kvadrat. Det stämmer inte så tyvärr kan vi inte måla klart i helgen utan måste vänta till på måndag så vi kan köpa mer färg. Surt!
Sen var det kalas hos Rob som stod på schemat. Trevligt som vanligt att träffa dom och att det dessutom bjöds på både smörgåstårta och vanlig tårta gjorde ju inte saken sämre. =)
När vi kom hem skottade jag igen medan Peder satt upp julbelysningen runt dörren. Jag hann även med att bygga en ljuslykta. Mysigt. Det har jag inte gjort sen jag var liten. =)



Nu har Peder farit med Krister till Rob för att se en film så här sitter jag själv och myser. =)

kort om dagen

Var till barnmorskan och blev godkänd. Dock bör jag visst börja med järntabletter. '
Skottat gården.
Tagit in granen som jag fick hemlevererad av Anette och satt den i en kruka.
Varit hos Mli och spelat canasta med henne, johanna och Madde. Jag och Johanna förlorade. Men det var trevligt ändå. Fast jag är en dålig förlorare. ;)



puss på er alla och god natt. =)

ps. peder har spacklat kaklet idag så kanske vi kan måla imorrn! Han är så duktig min älskling! ♥

tack för lunchen!

Idag blev jag överbjuden till våra nya grannar på lunch. En jättetrevlig tjej måste jag ju säga! Och hon har sinne för inredning. Det är jättefint inne hos dom! Fastnade för en grej som hon har gjort själv. En jättekalender.



Målad mdf (tror jag, eller spånskiva) åsså siffror av tapetrester, knappar och sånt. Åsså krokar. En ganska billig lösning och det är inga problem att rymma alla paketen fastän man har många barn. Helt underbart! Skulle lätt kunna tänka mig att sno idén!

renovering av toa del 1

Efter gårdagens missöde så måste jag ju säga att dagen har varit himmelriket! Jag har fått massor gjort! Jag har städat båda toaletterna (den uppe har fått en ordentlig genomgång), gästrummet, städat bort alla kartonger, plockat bort julpyntet som inte ska användas, nekat maria att komma och fika (vilket inte hör till vanligheten) städat i köket, kört en diskmaskin, duschat, dammsugit. Vid det laget var jag gode knäckt kan jag säga. Tur att man är hemma så man kan vila utemellan. Lagom till middag ville Maria att vi skulle komma och äta med dom då hon är gräsänka. Hon bjöd på den mest underbara middagen! Ugnsstekt lax med sås, grönsaker och potatis. Den kvinnan kan laga mat! Det är ett som är säkert! Efter maten for jag och Peder upp på solbacken och inhandlade lite julklappar och diverse annat krimskrams.

När vi kom hem började vi (läs Peder) rengöra toan nere med målartvätt för att vi (läs Åsa) i all hast kom på att vi (läs Peder) ska måla om kaklet innan skötbordet kommer upp på väggen. Dessutom har vi (läs Peder) målat taket så imorrn ska jag försöka täcka det som inte ska bli vitt. Sen ska det spacklas och färgen ska upp. Ska bli riktigt spännande om det går göra en vettig budgetlösning på detta eller om det kommer att bli en stor katastrof av alltihop. Då stänger jag dörren och spikar igen den med ett gäng spikar.... vi har ju trots allt en toa uppe oxå.. vem behöver två? =P



Tror ni att detta spektakel går att rädda?
(Bilden är från hemnet så det är förra ägarens pinaler)



Har ryckt bort fönsterfodren. Blir att sätta vita istället. Och till sommarn (i bästa fall) ska fönstret bli vitt oxå. Det rosa och svarta kaklet är alltså det som ska målas vitt.



Jag kan inte för mitt liv förstå den som färgsatte denna toa. Det är ju gräsligt! =P Hoppas nu att våran plan funkar och att våran budgetlösning ska hålla några år tills vi kaklar om hela skiten. =)



Medan Peder var duktig slog jag in lite paket. Alltid lika kul att göra juklappar till släkt och vänner. Nästan alla paket är inhandlade. Saknas bara mamma och barnen. Men vi har en liten aning om var mamma ska få och barnen kommer nog inte att bli nåt problem. Dom önskar sig ju allt i alla leksakskataloger så det är bara att gå på barnens hus och plocka tills lönen tar slut.. kan ju inte bli fel.. =P

Nu är det natti. ♥

inte bara klagan =)

Passade även på att shoppa lite idag. Köpte en julklapp till lillebror och detta söta hjärta som jag hängde i köket.





Tyckte det blev jättefint. Har varit lite tomt på den väggen så det blev bra. =)



Även hallbyrån har fått sig lite pimpning. Några tomtar och ett band för att hänga alla julkort på. Jag har varit sugen på nåt sånt där och när jag såg att Maria hade köpt ett på spets och ting så var jag ju tvungen att springa dit och handla ett jag oxå. =)



Byrån i rummet har blivit lite juligare men nån har ätit upp all daim som skulle vara dekoration i burken. Följer man godispapperen så hamnar man... vid min dator!! Vem kan det vara som är så fräck?! Har inte en endaste aning vem det kan vara.. =P 



Mina julgardiner som jag beställde från Jotex för en massa år sen får hänga med ett år till. Tycker det blev riktigt bra med den bruna soffan. Skulle bara ha haft en stjärna eller nåt istället för lampan men det får bli när orken ger sitt godkännande. Typ i slutet på januari eller nåt. =D

Kram på er alla!

skitmage.. eller nåt..

Ja, det var ju meningen att jag skulle köra till boysarnas "hemstad" idag och stanna där till imorrn då vi hade möte om lilleman på dagis idag och utvecklingssamtal om storkillarna imorrn. Glad i hågen lånade jag pappas bil och for västerut. Hann väl sju kilometer då det började blixtra för ögonen och jag kände att fortsätter jag så svimmar jag! Stannade vid en busshållplats och öppnade bildörren, lutade bak sätet, drog ner byxorna så magen skulle få fritt spelrum. Tänkte att hoppas ingen kommer och funderar vad jag håller på med. =P Efter ca tio minuter började jag må liite bättre så jag ringde till Mli och frågade om hon kunde skjutsa mig. Snäll som hon är så ställer hon självklart upp. (En stjärna i himlen till dig Mli.) Vände och skulle köra tillbaka hem men efter halva vägen var det samma visa. Stannade till vid kanten, hängde ut huvudet och kräktes. Plågade mig resten av vägen hem för att motstå att svimma. Kände mig verkligen som en säker trafikant. =S
Ungefär en tredjedel av vägen låg jag i fosterställning i framsätet (med nedlutat säte) och vred och vände mig för att inte svimma. Då stannade Mli vid en mack och vi köpte en fanta och en räkmacka. Med det i magen så blev det faktiskt bättre. Jag tog mig ända fram utan vidare plågor men eftersom Mli var med så blev det ingen övernattning så tyvärr missar jag utvecklingssamtalen imorrn men det viktigaste var ändå dagens möte.
Gissa hur mycket jag längtar efter att detta barn ska komma ut.. på en skala från ett till tio.. typ tretton.. =P

TACK Mli för att du är en underbar vän!