Dagens skörd. :) Gurkorna verkar trivas i ...

dsc03342 (MMS)

Dagens skörd. :) Gurkorna verkar trivas i vårat växthus för dom är många och jättestora. Det är så kul att se. :)


packad

Idag har vi varit med Dusan en stund. Eller rättare sagt varit i hans hus medan han sov och hans mamma var till barnmorskan. Sen begav vi oss mot kajutan för att käka en räkmacka. Barnen åt en kaka för dom hade bestämt sig för att morfar skulle göra plättar åt dom. Sagt och gjort. Plättar blev det. Edison hade tänkt slå sitt rekord och äta sju plättar. Rekordet är sex men när han ätit sex insåg han att lillmagen inte rymde mer. Gullungen!
Ikväll har Peder hjälpt Krister med dräneringen och jag har packat några lådor hos Mli. Nu är nästan hela köket nerpackat. Ska bli kul att se hur huset kommer att se ut när dom flyttar in. Det har ju lixom alltid sett ut på samma sätt hos farmor sen jag var liten. :)

Nu ligger barnen och jag ska göra dom sällskap i drömmarnas land.

Bilder från Antons namnfest

Sitter hos fotografen och kollar genom bilderna från fjutts namnfest. Håll i er, här kommer några.. :)Killen allt kretsade runtFar och sonFörst hade vi en liten "cermoni". Anette längst till höger agerade officiant och höll i cermonin.
Momme läste en dikt."Till minne av denna dagen får du ett halsband"Långbord på altanen i stuganHade inga tårtfat i stugan så vi improviserade. Morfar fick rycka ut med motorsågen. :)Söt tårta. Var nästan lite jobbigt att skära i den.. :)Fika!Dom lite större barnen badade i badtunnan.Farmor och en trött liten fjutt. Jobbigt att vara huvudperson en hel dag..

Ett stort tack till alla som kom och förgyllde lillemans dag! Och Tack till alla som hjälpte till med baket!

Bröllop! <3

Igår var vi bjudna på sommarfest. Vilket visade sig vara ett bröllop! Nog för att många av oss redan hade genomskådat det men. ;) Hur som helst var det jättekul! Maria och Daniel är två fantastiska människor som hade samlat familj och vänner till en kanonkväll! Längesen jag var på fest ända till halv två! Riktigt roligt hade vi. Och inte att förglömma.. mumsig mat! Maria (och alla som hjälpt till) bjuder alltid på sjukt god mat!

Tack vänner för en underbart rolig kväll!!

Det här händer hos oss.. :)

Idag kom vi hem från Blåsmark. Vi har varit hos Antons farfar i två dagar. Kört fyrhjuling, barnen har badat, ätit god mat och bara haft det bra! Vi hade tänkt ta med oss husvagnen men eftersom vi inte vet om det är nåt fel på växellådan så vågar vi inte dra med den. Väl hemma for jag och Oskar till Maria för att hjälpa henne att hacka grönsaker och sånt för att förbereda till deras fest imorrn. Peder, Anton och Annica kom oxå dit och hjälpte till lite. På hemvägen stannade vi till hos Mli och kikade på fotoboken hon har gjort på bilderna från Antons namnfest i söndags. Sååå fin!! Längtar verkligen tills den kommer! Ska försöka lägga upp lite bilder därifrån senare.

I övrigt är Anton snart ett halvår. Han äter mest mat på dagarna nu. Inte så mycket bröstmjölk, mest som mellanmål. Dock äter han tisse på nätterna. Är inte redo att sluta amma än. Det är ju så mysigt både för mig och för han. :) Han har även lärt sig sitta. Han är inte riktigt säker än, han ramlar lite då och då så man törs inte lämna han men han är riktigt duktig. Några dagar till så. :)Mammas duktiga kille!Mina fina killar! ♥Familjens minsta charmtroll!

bra och dåligt

BRA! Mina glasögon har tappat både fär och form och jag har varit lite besviken över det så igår var jag in till optikern och frågade om det fanns nåt att göra åt saken. Hon ställde om dom så nu passar dom fint igen och idag ringde hon från synsam och sa att hon hade pratat med leverantören. Diesel sa att bågen jag har var helt slut så jag får gå in till optikern och välja ett par nya. Och finns det inga som passar mina glas får jag nya helt gratis! Det känns riktigt nice! :)

DÅLIGT! Var med bilen på verkstan igår. Verkar som att vi kanske måste byta växellåda.. jätteroligt.. verkligen... :( Kommer att kosta allt mellan 10 000-90 000kr... :P


Korvgrillning ute är gode mysigt!

dsc03322 (MMS)

Korvgrillning ute är gode mysigt!


Sitter i solen i stugan och äter rökt abbo...

dsc03292 (MMS)

Sitter i solen i stugan och äter rökt abborre. Hur gott som helst! Sommarn när den är som bäst!


loppisfynd(?)

Det blev så vi sökte oss mot Bodan jag och lilleman. Anette ringde och sa att dom skulle fara dit och äta lunch så jag och lillis plockade upp Mli och for på lilla hjärtat och köpte en kaka. Dom har även loppis där så jag passade på att fynda fyra vanliga köksstolar som jag tänkte ha i vårat solhus. Så nu har jag slipat stolarna och Anette har slipat sin kökssoffa så när Rob kommer hem från sina äventyr hoppas vi att regnet har gett sig så kanske han kan spraya dom åt oss. Kommer att bli kanon! Stolarna vi har i solhuset är stora och klumpiga så det är jättesvårt att rymmas när vi blir några stycken. Sååå.. fortsättning följer med bilder när allt är klart! :)

Ps: måste umgås mer med anette för när man är med henne händer det jag, när jag är själv bara tänker... ;)

Ny dag nya tag..

Jäsiken vad det åskade igår. Tur jag har lille fjutt som håller mig i handen när jag är rädd.. hehe.. Han sov som en stock genom hela åskovädret. Tur man inte är rädd åskan. Enda gången jag faktiskt har varit lite rädd var en gång i gymnasiet. Vi bodde i ett gammalt hus och när åskan slog ner komme det en eldkula in genom eluttaget, den for tvärs genom hela rummet och in i dörrhandtaget. Det var lite läskigt faktiskt. :P

Idag har det varit mulet och tråkigt ute så jag och lillemannen har bara tagit det lugnt och inte varit ut ur huset för en gångs skull. Nu börjar solen kika fram så när lillis vaknar tror jag vi ska söka oss ut en stund.