krukor


Har köpt krukor till Eddes rum oxå. Nu skulle jag bara ha haft nå växter att stoppa i dom. Blir nog plast. Har inte så gröna fingrar tyvärr. =( I bakgrunden mellan krukorna ser ni delar av vårat bohag som är utspritt runt världen. =P

måleri


Här är en bild på Eddes säng! Nu återstår det bara att måla "pinnarna" gråa. Visst blev det ganska fräckt! =)

Här är en bild på byrån som ska bli rosa med gråa lådor. Åsså ska jag köpa nya knoppar. Eller spraya dessa nån bra färg. Det är jag som har målat den blå. Som ni ser så var den vit innan. Smarta jag målade lite för lite så när man skjuter in lådorna helt så syns det vita. Ska inte göra om det misstaget nu.

måla

Nu har jag målat Edvins rosa säng. (Hans eget val) Återstår det bara att göra den rosa sängen lite grabbig. Vill inte att han ska ha ett tjejrum. Men det kommer att bli skitcoolt i slutändan med rosa, grått, svart och vitt. Kommer att hur tufft som helst! Har värsta idéerna. Nu vill jag bara flytta så jag får göra klart och visa lite bilder! =)

tapeter

Sitter och försöker välja tapeter till vardagsrummet och sovrummet. Det är ju såå jävla svårt! Jag vill inte behöva "stressvälja". Men det är skönt att få tapetsera rummen innan vi får in möblerna. Men det är så svårt när man bara har sett rummet typ två gånger, snabbt.. Åja, bara att se till att välja rätt. =P

äntligen klart

Idag har jag och Cia varit till Siri och fikat och surrat. Trevligt att byta tankar om olika saker. Vi ligger på rätt liknande nivå i livet med barn och jobb och hem och sånt. Sen kom Anette och hämtade mig så for vi till mamma och pappa och surrade lite. Har även gjort klart i lägenheten nu sånär som på att lamporna inte är nerplockade. Annars är ALLT klart! Så jäkla skönt!

Dagens grattis går till goa, söta, Anette som fyller 28 år ung idag! GRATTIS vännen! Kommer på lördag och våldgästar! =)

mera städning

Idag har jag och mamma nästan städat klart läggan. Bara spisen kvar. Ska bli skönt när det äntligen är klart och besiktningen är gjord. Då är det bara att försöka bita ihop och bo tillsammans med mamma, pappa och lillebror i nästan tre veckor till. Det kommer nog att gå bra eftersom att denna familj är av den mer avslappnade sorten. Mamma sitter vid sin dator i rummet, jag vid min i rummet, pappa vid tv:n i rummet, Peder och lillebror vid varsin dator i källaren. Sen kommunicerar vi via MSN.. haha! XD

Puss på er

Jag har förresten köpt färg till eddes säng nu. Samma rosa och gråa färg som här på bloggen. Kommer att bli råtufft! Skulle bara ha hittat nå coola wallisar med svarta döskallar. Nån som har nåt tips? =)

funderingar

Ett utdrag ur dagens middag..

Jag: Undra vad som händer efter döden..
Pappa: Det blir bara svart!
Jag: Hur vet du det?
Pappa: Det är trams att endel tror att folk återföds som kaniner på gotland. Då skulle ju inte alla rymmas om alla ska återfödas!
Jag: Men alla kanske inte återföds som kaniner på gotland!?
Pappa: Äsch, det är som när man skjuter en älg. Blir svart direkt!
Jag: Å huur vet du det?

Fotnot: Pappa vet allt...

städa

Dagen har spenderats med städning. Jag och mamma drog till läggan vid 11 och började städa. Pappa kom förbi och hjälpte till att plocka ner diverse prylar från väggarna och att dölja skruvhål och sånt. Mami var effektiv som vanligt och det innebär att vi kunde göra nästan allt. Ska dit en sväng imorrn och fixa resten. I kväll har Mli och Krister hjälpt mig å Peder att flytta lite grejer till huset. Skönt.. nu är alla grejer ute ur lägenheten oxå så imorrn kommer det förhoppningsvis att gå fort att fixa det som är kvar. Anette var förbi en sväng med fika när vi var mitt i städningen. Jag saknar henne lite nu när hon jobbar. =(

Nu ska vi slappa lite sen krypa till kojs för en ny dag imorgon.

Puss å kram!

lördagsgodis

Barnen är ute och leker. Det var kravet för att det skulle bli lördagsgodis. Snart ska vi klä på oss och gå ut för att handla det välförtjänta godiset. Mest till mamma. =)

fredagkväll

Nu har killarna lagt sig, jag sitter i soffan och ser lets dance medan älsklingen håller på i köket och gör varma mackor! Kan det bli bättre? Näe.. tror inte det.

Go Magnus Samuelsson! Jag hejjar lätt på han! Och jag tror Tony är småkär i han. Haha! Undebart! =D

lite kreativ iaf

Idag har jag skickat in arbetsgivarintyget till facket. Jag har varit ute med hunden på promenad och jag har varit och hälsat på min gamla farmor. Och klockan fyra kommer killarna! Som jag har längtat! =)

morfar


"Så här gör morfar" På med läsglasögonen och fram med en jakttidning. Är det inte underbart med barn.

arbetsförmedlingen

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen. Jag måste bara säga att jag har fått en kanonbra handledare! Eller två. Vi har haft en liten sammankomst eller vad man då ska säga. Blivit inskriven i nå jobbgaranti av nåt slag och då har vi träffats en grupp på 12 personer vid fem tillfällen. Jag måste säga att det var trevligt folk och två jättebra handläggare. Åsa och Janne på arbetsförmedlingen i skellefteå. Ni får veckans applåd. =) Jag verkar vara en av dom få som faktiskt tycker att arbetsförmedlingen är bra. Därför tänkte jag att jag skulle skriva det så får dom inte bara skit jämt. =)

skämmes tame f-n

Jag borde ju skämmas. Känner mig såå dålig på att uppdatera. Fast just nu känns det inte relevant att skriva att jag har handlat en liter mjölk. Undra om det är så att jag använder mig av bloggen mer när jag är rastlös eller inte mår riktigt bra. Som nåt slags andningshål eller vad man då ska säga. Just nu är jag iaf inte inne i min aktivaste bloggperiod. Kan bero på flytten oxå. Som idag t ex är NU första gången jag sätter mig ner vid datorn. Åja..

I måndags följde jag iaf Mli på karate. Det var ganska kul och tränaren sa att jag var en naturbegåvning. *stolt* Men om sanningen ska fram så var det enbart för att jag kunde hålla upp knäet högt. Annars hade jag väldiga problem med koreografin. Men sanningen ska väl inte alltid fram.. eller? =P Det var iaf helt okej och jag har en grym träningsvärk men av olika anledningar så har jag valt att inte fortsätta. Lite tråkigt men kanske nästa säsong.

Idag har varit stora flyttdagen. Jag har snart packat klart och Peder har med hjälp av lillebror burit ut nästan allt ur lägenheten så nu är första natten vi sover hos mamma och pappa. Känns skönt att det nästan är klart men städningen är kvar. Tur att min snälla mamma har lovat att förbarma sig och hjälpa oss med det. Hon är grym på städa min mamma!

Puss å kram!

kisse

Idag har vi varit duktiga och packat lite. Nu har vi slut kartonger så Peder måste köpa fler imorrn så vi kan packa klart. Åsså har vi varit till svärfar och lämnat katten. Han ska få bo där tills vi har fått huset och flyttat in. Kommer ju att vara bostadslösa i nästan tre veckor så det känns skönt att kisse får fara på semester och slippa allt stök. Han var allt annat än nöjd att åka bil så när vi skulle fara så gömde han sig bakom soffan. Han var livrädd att måsta åka mer bil.. =P Kommer att sakna honom. Han kommer ju alltid och jamar när man kommer hem. Längtar redan tills han kommer hem igen. =)

Imorrn ska jag vara med Lucas. KUL! Det var länge sen man fick rå om lillkorven!

Puss å kram!

packad

Idag har jag faktiskt fått ner lite saker i kartonger. Mli har varit här och hjälpt mig att packa. Är som trevligt med lite sällskap. Känns lite vemodigt att flytta. Jag har trivts bra i den här lägenheten och beslutet att flytta hit var ett av det bästa jag gjort nånsin. Nu håller vi på att vara lite trångbodda och det ska bli skönt när vi har flyttat klart men det är ändå med en tår i ögat jag packar ner allt. Det här är det första stället jag verkligen har känt mig hemma på sen jag flyttade hemifrån för 14 år sen. Hoppas jag kommer att känna mig lika hemma i huset som jag har gjort här i nästan två år. Men eftersom att jag tar med mig alla jag älskar till huset så kan det inte bli annat än bra! Nu börjar ytterligare ett nytt kapitel i mitt liv! Det hade varit helt komplett om killarna och fick bo med oss mer! Jag längtar tills dom är stora nog att bestämma själva vars dom vill bo. Då kommer jag att kunna må bra oavsett om dom kommer hit (vilket jag önskar) eller om dom bor hos sin pappa. Bara dom får som dom vill och som dom känner att dom mår bra av. Mina små godingar!

puss å kram

Mat hos mamma

Idag har vi haft familjemiddag. Mamma bjöd alla mina syskon samt min farmor på mat. Supergott! Potatisgratäng och köttgryta! Nu har man ätit så man är som en boll! Imorrn ska jag försöka ta tag i packningen igen. Några kartonger måste jag få fyllda. Börjar dra ihop sig nu.. =(

extrema kroppsskulpturer

"Brittisk dokumentär från 2000. Steve Haworth är grundaren till operationer för extrema kroppsförändringar. Bortom de vanliga tatueringar och plastikoperationer uppfyller han sina klienters udda önskningar. Han har bland annat förändrat en mans ansikte så det blivit likt en katt. Satt in bultar i en skalp för att skapa en mohawkfrisyr av metal. Efterersom Haworth inte är läkare har alla ingrepp skett utan bedövning. I den här dokumentären tittar man närmare på Steves verk och hans klienter."

Så jävla sjukt! Jag är väl inte den att döma men huvva! Sätta in saker under huden. Tänk att skära upp huden utan bedövning! En kille skulle göra hål i pungen. UTAN BEDÖVNING! Tjejen skar hål i påsen mellan kulorna och stack in ett rör så att han skulle kunna sticka in ett finger och dra i den. Skulle visst vara en enorm sexuell njutning! Herreguud.. =O

Och att hängas upp i krokar. Buhu, vad läskigt!!



Jag är inte normal... men inte fan känns då det här normalt heller.. =S

arbetsförmedlingen

Ja, idag har jag varit på arbetsförmedlingen. Tre timmar. Tre timmar på torsdag, tre timmar nästa tisdag och tre timmar nästa torsdag. Det är slitsamt att vara arbetslös.. =D Men ska sanningen fram så är det ganska trevligt att göra nåt på dagarna. Dom ser lätt likadana ut nu när nästan alla mina vänner jobbar. Och dom som är arbetslösa som jag har inte råd att umgås. Inte för att jag är dyr utan för att dom bor en bit bort. =P

På förmiddagen gick jag på stan med Mia. Inte så kul att gå på stan när man inte planerar att köpa nåt. Jag har inte riktigt fått den där kvinnliga shopping-genen.. Den finns där ibland men det är inte ofta. Är väl både bra och dåligt antar jag.

Å lillebror.. sluta skicka anonyma kommentarer. Jag vet att det är du! ;)

Puss å kram!

fräckt!

Jag är superkissnödig åsså går Peder på toa och skiter! Hur fräckt är inte det då? Han kunde väl ha frågat först!! =(

ingen lek!

Det är fan ingen skrattmatch att packa! Nu har jag kämpat med en låda i lite drygt en timma! Har iofs skruvar ner grejerna från väggen och packat ner. Inte för att vi har så mycket på väggarna men nu är det verkligen ingenting! Har även packat ner alla ljus och prydnader. Det är ju mest glas så det blev en varsam packning. Kanske därför det tog sån tid. Hoppas det för annars kommer det att ta låång tid att flytta! Måste på stan imorrn och köpa flyttlådor oxå. Har väl packat ungefär 10 och har inte ens börjat med köket än. Bara barnens brio-järnväg tog upp nästan en hel kartong och det är inte så små lådor heller. ~suck~

Bara att bita ihop! Ska bli skönt när det är klart!


utan barn igen

Jahapp.. nu har man än en gång skjutsat barnen till deras far. Dom fick en dvd till bilen i julklapp så nu är resan liite mindre jobbig för dom. Det känns bra. Det tar ju ändå nästan 1,5 timme att köra dit. Var allt annat än roligt att lämna dom då Vicke var väldigt ledsen. Det gör mig ledsen oxå. Och eftersom jag var ledsen så tröståt vi på frasses. (Peder tröstade mig med att sympatiäta.)

Väl hemma så har jag börjat packa. Eller mer förbereda för att packa. Tvätta sånt som är smutsigt som inte ska användas mer innan flytt. Typ barnens sängkläder. Byggt alla barnens pussel för att se om alla bitarna finns kvar. (vilket inte var det lättaste) Viktor fick ett 50 bitars pussel som jag tänkte "tvärbygga" men det var inte så tvär. Spindelmannen har ju armar och ben överallt! Kollat igenom Åkkes bamselotto osv. Grävt genom soffan efter bitar och grejer. Tillslut så hittades alla bitar och lådorna fick läggas ner i flyttkartongerna. Jag känner mig så seriös! Men det kommer väl att ta en välda tid då och det sista kommer att kastas ner i lådor oavsett vad det är. =P

Nu ska vi åka till bärschan och äta banana split som inte blev på nyårsafton. =)

See ya! ^^

maat

Blev bjuden på mat hos farmor idag! Alltid lika god mat hos henne! Men det roligaste av allt var ändå att titta på lillebrors försök att äta. Han har piercat tungan. Han satt mest och ojade sig medan vi andra smaskade fläskfilé och potatisgratäng. Det var kul att se. Farmor var ganska förtvivlad. Vet inte hur många gånger hon sa åt han att ta ut "det där i munnen".
Åja, han har gjort nåt fränt och jag är glad att lillis gör nåt annat än att ruttna nere i källaren där det luktar "kompis" efter ett helt jullov av LAN med tonårspojkar. =P Urk.. tur att man har flyttat hemifrån. ;)

Puss på er!

Grattis Sumbomskan!!

Grattis Veronica som klarade körkortet igår! Så himla kul!! Kör nu försiktigt så du får behålla det oxå! ;)
KRAM

ensamt

Vad ensamt det känns att vakna utan barnen. Dom åkte till sin pappa igår efter att ha varit här halva jullovet. Tur att dom kommer tillbaka redan imorgon. Jag längtar efter dom så otroligt mycket! Åkke hade feber igår när han for och var väldigt mammig. Och att lämna ifrån sig sin lilla pojke som är sjuk och mammig strider mot alla mamma-regler som finns! =(

nudlar

Femåringen: Mamma, vet du hur man gör nudlar?
Jag: Näe...
Femåringen: Man blandar vårtsvin och pepparkakor till en smet, sen spritsar man ut dom.
Jag: Va? Gör man?
Femåringen: Näää, jag vet inte... :D

svammel

Jag till min femåring: Vad du svammlar!
Femåringen: Jo, men mamma jag har ätit för mycket tjollerpasta.

Hm.. ja, så kan det vara... =P

Jag lever...

.. men det är knappt! Sjuk igen. Snart har jag gått igenom hela registret.. spytt, hostat, snorat, febrat, haft ont i örat.. vad kommer näst? Är hur som helt väldigt less på att vara sjuk! Mitt nyårslöfte blir att hålla mig vaken nästa 12-slag.. :P