borrning





Här bjuder jag på två ganska dåliga bilder från borrningen. Har tagit dom genom fönstret så det var inte så lätt att få till det bättre. Men ni ser iaf vad som pågår. =) Det lever jävul kan jag meddela. Funderar kraftigt på att rymma hemifrån.

Men inte går det för nu ska dom ha vattenslangar och ström i kontakter som sitter ute och inte fasen vet jag hur man får igång den strömmen. Är ju snö där bakom så inte har vi hunnit testa sånna grejer och snålkärringen tog med sig alla lösa saker så vattenslang finns inte heller. Nu verkar dom då ha hittat en slang så jag hoppas att det löser sig. Annars för jag som vanligt ringa pappa. Vad gjorde man utan pappsen? :P

migrän-följetången

Happ.. drabbades man av en släng av plågsam huvudvärk ikväll igen. Satan så less jag är! Snart amputerar jag huvudet. Eller så går jag till en kotknackare.. =P Missade jag ju träningen oxå. =( Har dock bakat ny afropower på onsdag så jag kommer inte undan.

Nu ska jag gå och lägga mig med älsklingen och kramas. =)

skottning


Ja, nu är ju som sagt tanken ute. Då kommer nästa. "Skotta fram så vi kan borra imorrn" Ja, då är det bara att ringa broder så han fixade hit en traktor. Bussigt brorsan! =)
Nu är halva våran gräsmatta framskottad. Undra hur den ser ut till sommaren. =P

plasma



här kapas det för fulla muggar. Snart är eländet ute! =)

det artar sig


Efter lite trubbel så har han nu äntligen fått ut allt ur tanken så nu ska det börja skäras. =)

nu ska tanken ut



Nu när vi ska borra bergvärme så ska vi passa på att ta ut oljetanken före. Ska bli skönt att få ut åbäket. Blir bra att måla där nere åsså vips har vi ett helt till rum där man kan sätta upp hyllor till ett förråd eller nåt. Perfekt!



Problemet var bara att det var typ halva tanken kvar med diesel. Ringa och sätta fart på brorsan som fick fixa fram en farmartank så vi får nånstans att he all denna diesel. Eftersom han har en gammal dieselbil så har han ju faktiskt nytta av detta bränsle. Som ni ser på bilden så blev det en hel kubik till storebror. Att sen pappas lilla, lilla släp under snökanten går på knä får storebror greja. Han kör då några mil på soppan.

Nu har jag och snubben som är här och donar ätit spagetti och köttfärssås medan vi väntar på att tanken ska tömmas. tog ju bara tre timmar drygt.. =P

ny design igen

Har varit sugen på en ny design nu ett tag man kan inte komma på vad. Ikväll skulle jag, Mli och Johanna försöka oss på att förnya min blogg. Gick väl något sämre än förväntat. Antagligen för att jag inte hade en aning om vad jag vill ha. Bara att jag är sugen på turkost. Turkos-t inte turk-ost. Som ni ser så blev det aningen uppkäftigt. Nästan lika uppkäftigt som min personlighet men kanske inte så seriöst i slutändan. =P Vad säger ni? Vad tycker ni om min nya turkosa design?

Grattis Olivia!



Idag har jag fått den äran att få komma på kalas. Olivia har fyllt en hel hand. Spännande värre!



Fika bjöds det på såklart. Marchmallows doppade i choklad och kokos.



Och igelkottar. (kamoflerade negerbollar. =)

Tack för att jag fick komma på ditt kalas Olivia och GRATTIS!

more pics


Här har vi påskriset som gussrise till katt hade ner i golvet i natt.

Å här Maria. Här får du en bild på bänken jag och Mli klädde igår. Jag är nöjd. Ska bara måla benen vita när andan faller på. =)

pokerkväll


Sötkorven fick bara vara med halva kvällen. Men han hann charma alla innan klovkan var åtta. Sen slocknade han i Viktors säng. Gullunge!

Här delas det ut pokermarker till höger och vänster. Ursäkta Mli, vet att du ser trött ut men jag har inte photoshop på denna dator så jag kunde inte klippa bort dig. ;) Annars är det Sebba, darlingen och självaste monkeymama.

Här har vi kvällens andra spelpott... stora summor!

Härligt Rob. Du ser verkligen alert ut.. :P

Ebba i sitt rätta element.. =P

Här har vi ju då han som vann alla pengar på hela kvällen. BG! Brevid har vi Johanna och en bit av Mli.

Här däremot blev du jättefin Mli! =)

Summa summarum så blev det en kanonkväll med trevligt folk blandat med dricka och karrasmarra. Med tanke på att sista gästerna for hem strax efter tre så måste jag säga att jag är väldigt nöjd! Bara glada miner. =)

Puss och kram och ursäkta kvallan på bilderna.

hm..

Skickade ett sms till anette och frågade om hon kunde ta med sig sin häftpistol när hon kommer i kväll. Ska ha lite festligheter. Då får jag tillbaka:

"Ok, vilken lek ska vi ha den till, eller ska du häfta fast Peder i sänggaveln =)"

Börjar smått undra hur Rob egentligen har det där hemma.. =P

Ett litet förtydligande.. Nej, jag ska inte häfta fast Peder. Jag och Mli ska häfta fast ett tyg på en bänk (som jag behövde bättre än den som ställde den mitt i skogen)


lite å göra..

.. tänkte jag skriva, åsså börjar jag fantisera om att jag kanske ska börja göra om killarnas datarum. Sen kommer jag på att jag har en del saker som jag borde göra klart först. =P
  • Se den rätte för Rosing (jaaaa, jag vet. Döm mig inte)
  • Måla klart köket
  • Tapetsera köket
  • Sätta upp tapetvåderna i rummet som blev för lite
  • Måla fönsterbrädan i köket
  • Fixa elementskydd till köket
  • Fixa elementskydd till vardagsrummet
  • Boka klippning
  • Måla golvlisterna till köket
  • Häng upp gardinerna uppe
Jag tror att jag avvaktar med datarummet. =P

ny internetdosa

Har nu varit och införskaffat en ny dosa till internetbanken. Höll på att smälla av när jag fick höra vad det kostade. 250KR!!! Inte fan har jag råd med det! Men en dosa måste jag ju ha så det var vackert att punga upp med 250 riksdaler. *Suck*



träning


Ja, så här ser det ut. Ska bli kul att prova AfroPowerDance. Men som Anette skriver på sin blogg så kommer nog självkänslan att få sig en liten törn. Har aldrig testat det men på måndag smäller det.. Ett litet förtydligande oxå. Före varje core-pass springer vi på löpbandet 20-30 min. Börjar smått ångra att jag tvingade anette att börja träna igen... =P

Nöjd!!

Jag är så nöjd över mig själv! Jag tänkte fara hem och äta popcorn. Istället blev det hårdmackor med leverpastej. Ganska nyttigt! *nöjd*

Nu ska jag se hockey!

my precious


Äntligen har jag köpt nya träningsskor! Så jäkla skönt att slippa ha mina gamla illaluktande uteskor! Coren idag gick riktigt bra men jag hade i ärlighetens namn lite träningsvärk sen i måndags. Imorrn är det  box sen kanske man får vila fredag-lördag. =)

migrän.. igen!

Ja, här sitter man och ska skriva värsta instressanta inlägget åsså får man migrän.. suck! Tycker jag har det ofta nu för tiden. Men en zumo-tablett för 50 kr och en dusch fick faktiskt lite fason på stjärnorna som snurrar runt huvvet. Dom ringde förresten från försäkringskassan idag. Det verkar som att dom har skyndat på mitt ärende lite. Känns bra att hon ringde upp och sa det även om inte det ger mig mer pengar just nu. Iaf nån som bryr sig..

Nu ska jag gå innan huvudvärken exploderar igen. Puss å kram

jag lever!!

  • Söndag     090322     Powerstrike
  • Måndag     090323     Spinning
  • Måndag     090323     Core
  • Onsdag     090325     Core
  • Torsdag     090327     Box
Då hade man klarat även denna utmaning. Spinningen var såå mycket roligare än förra gången! Musiken var mycket bättre och jag kände för att ta i mycket mer. Kommer däremot att ha gooode ont i rövva imorrn! Coren var ju inte så länge så även det klarade jag med glas. Kommer säkert att ha träningsvärk i magen oxå. Så magen och röven min ger ni fan i imorrn.. =)

designutlottning


Tänkte tipsa er om en designtävling som Mli har på sin blogg. Hon är grym på att göra designer. Hon har gjort min för er som missat det. Klicka HÄR för att komma till tävlingen. Men skynda er. Sista tävlingsdatumet är imorgon 24/3 -09.

powerstrike

  • Söndag     090322     Powerstrike
  • Måndag     090323     Spinning
  • Måndag     090323     Core
  • Onsdag     090325     Core
  • Torsdag     090327     Box
Då var powerstriken avklarad. Det var helt okej. Men inte lättast. Då instruktören säger att det är som aerobics tittar jag och Anette på varann (som trodde att vi skulle få häva ur oss våra aggressioner på varandra) och vi båda funderade på vart första bästa nödutgång var.. jag kan meddela er att koordination inte ligger högst upp på min meritlista. Men vi överlevde passet.

Efteråt skulle Anette klippa Peder och då tvingade hon mig att äta wienerbröd. Inte speciellt hyggligt med tanke på att hon inte åt nåt själv.. =O


Salong monkeymama in action. Tyvärr ingen bild på min heting efter klippningen och anledningen till det är att han blev så jäkla snygg så jag är rädd att det ska komma en massa efterhängsna brudar (och eventuellt män) och storma vårat hus... hemska tanke... =O


undra om jag kommer att överleva detta... :P

  • Söndag     090322     Powerstrike
  • Måndag     090323     Spinning
  • Måndag     090323     Core
  • Onsdag     090325     Core
  • Torsdag     090327     Box
Hur ska detta gå? Kommer jag att leva nästa helg?? Om inte så är det Anette alias monkeymama som ansvarar för min död.. :P


ego


Åsa med allt överflödigt bortredigerat.

piss

Inte nog med att försäkringskassan tjorvar.. nu förlora SAIK mot färjestad oxå.. vilken jävla dag.. Piss att inte Jimmy Ericsons puck gick in.. =(
Nu går jag i säng och surar!

försäkringskassan kontra akassan

Inte fan är det roligt att vara arbetslös alla dagar! Jag har inte fått pengar från a-kassan sen i november!! Vad fan skulle jag göra utan Peder?? Det roliga är att dom skyller på varann. A-kassan kan inte betala ut pengar till mig för att försäkringskassan inte har lämnat besked om nåt angående min ersättning till a-kassan och försäkringskassan kan inte ge mig rätt ersättning för att a-kassan inte har gett besked om vilken ersättning jag ska ha eftersom försäkringskassan inte har skickat nå uppgifter sen i augusti 2008.

Nu har jag ringt och jagat folk som kan göra nåt men vad trodde jag? Att det skulle hjälpa?? "Du har plats 43 i kön" roligt... När jag väl kommer fram så säger hon jag kan inget göra men jag skriver en anteckning i din journal att du vill påskynda ärendet. Jaha?! Det har tagit ett halvår redan! Hur mycket fortare går det av att hon skriver "påskynda ärendet"`??

Jag är så jävla less på att vara utan pengar! Våran ekonomi är ju baserad på att jag får en viss summa pengar i månaden. Inte att jag ska stå helt utan ersättning!

JÄVLA SATANS SKIT!!!!!

typ skoter

Idag har det blivit en del gjort. När jag vaknade och öppnade ögonen insåg jag att det var helt sjukt bra väder så jag ringde Mli och frågade om vi inte skulle fara ut och köra skoter. Sagt och gjort, ut med skotern, Jag, Mli och Johanna. Eftersom jag skulle sköta Lucas idag så blev turen ett försök att hitta hans dagis från skoterleden. Efter diverse missöden och träd som stod i vägen så lyckades vi hitta både dagiset och rätt barn. Hem till päronen med skotern för att byta mot fyrhjulingen. Kan säga att ettåringen var nöjd med upplägget. Hem till mig för mat. Plus att jag hann måla småbitarna till boaseringen. (Bild får komma senare). Sen till min farmor för fika. Ungefär där kom Rob hem från jobbet för att hämta Lucas. Hem igen för att fö Rob. Sen till Madde för att se en pytteliten boxerhundvalp och spela canasta. Phu.. kan jag andas nu? =P


Skoooter! =)

Fika hos farmor

Farmor


Åsså avslutningsvis..
Fråga: vem fan kommer på att banta när det är vår och sol och man ska vara ute och köra skoter, äta bullar och dricka varm oboy???
Svar: miffot Åsa

Vinnare!

Den lyckliga vinnaren av väggordet blev... tamtaratam...



Så grattis Johanna till väggordet! Passar ju bra nu när du ska flytta å allt! =)


livsträd

Hittade en tävling om en bricka som heter livsträd. Åh, vad jag vill vinna den!

För att komma till tävlingen, tryck HÄR.

Sista tävlingsdag  är 31/3

tävla

Imorrn är sista dagen för tävlingen så skynda er att gå in och tävla om detta fina väggord! (klicka på bilden för att komma till tävlingen)



vackra blåsmark

Ja, då var man i vackra blåsmark. Är hundvakt åt svärmors dvärgpudel. Världens fegaste lilla sötvovve. I kväll ska vi äta middag hos Anette och Rob sen hem och betala några halsband som jag har beställt, som visst redan postats. Känns lite dumt att jag inte har betalat men ska göra det imorrn när jag kommer hem.

Nu ska vi ut med Hugo (hunden) och göra blåsmark osäkert. =)

Puss på er!

inte död än

Jag överlevde spinningpasset. Med nöd och näppe.. bara två gånger till sen har jag gjort mina tre som jag lovat. Sen får man väl se om jag kommer att köra fler.. Känner jag Anette rätt så kommer jag det.. =P

Glöm inte att tävla om väggordet.



spinning

Ja, om jag inte skriver nåt mer så är det för att Anette har tvingat mig på spinning. Jag har försökt med alla bortförklaringar men det hjälper inte.. suck.. bara att klä sig och fara.. :(

halsband



Nu har jag fått mitt halsband som jag har beställt! Jag blev jättenöjd! Riktigt fint var det. Vill du oxå ha ett med dina barns namn på? Eller din katt? Eller kanske mamma? Gå då in på Lindisens blogg och lägg in en beställning. Det var hypersnabb leverans! Hon har även andra typer av halsband.

kärlek

När jag kom hem från stan idag så hade min man2be städat. Eller rättare sagt röjt i vårat datarum. Och en massa mer.. hur kär blir man inte när man kommer hem till ett fint och nystädat hem!

Älskar dig Peder! ♥

Utlottning

Nu är det dax för utlottningen av väggordet jag lovade. Ordet har jag själv klippt ut och ser ut som ordet nedan (Välkommen). Ca: 42 cm brett och 7 cm högt. Bara att klistra fast på väggen.

Det enda som krävs för att kunna vara med i utlottningen är att ni lämnar en kommentar i detta inlägg. Ni som vill ha dubbla chanser gör det genom att länka till detta inlägg på din blogg. Glöm bara inte bort att skriva i kommentaren om ni väljer att göra så. Utlottningen pågår till och med tisdag den 17 mars.
LYCKA TILL!

friskvård

Igår var jag och anette och tränade. Jäklar så skönt! Jag är riktigt nöjd över våran prestation! Var längesen jag tränade seriöst men nu är det dax! Hård träning och bra mat.. hur länge kan det hålla sig den här gången? :D Träningen kommer jag nog att hålla men det här med maten kan bli värre.. :P

Toan


Våran toa började läka! Då, tadaa, kom rörmockarÅsa fram. Istället för att tjata mig till att vi skulle köpa ny toalett så lagade jag den. Med tejp! Klockrent! Nu funkar den klanderfritt och inte en droppe läker den! Jag borde fan bli rörmockare för fattiga! För jag mena om ni tittar på bilden nedan. Exakt varför skulle jag vilja byta ut nåt på toan??



Ge mig ett bra skäl! ;)

viktuppdatering

Har ju som sagt tänkt försöka ta tag i vikten igen. Ska ju ner till 54 kilo för att få min belöning. Har nu på senare tid dragit på mig några exrakilon. Illa... vägde som mest 64 för nån vecka sen. Vägde mig i morse och mina ständiga havregrynsgröttallrikar har gett resultat. 61,1 kg stannade vågen på. "Bara" 7,1 kg kvar. (trots att jag tokåt ballerina hos Anette och Robzon igår)

längtar

Nu längtar jag efter sommar! Tänk att få rulla ut hojen och dra en sväng. Fast först är det väl vår och skoter som ska in i agendan.

Foto: Mli

en timme...

En timma kvar innan man ska åka iväg med barnen.. suck.. det känns skittråkigt..

trist

Det suger att inte ha någon dator! Har lånat en av grabbarnas datorer men den har så dålig internetuppkopplning så det tar en hel evighet innan den har laddat en sida. Tänkte ju roa mig med att se gårdagens lets dance på tv4.se efter som vi fortfarande inte har nån tv. Hoppas vi får in parabolen i veckan. Börjar vara lite tröttsamt på kvällarna när man varken har en vettig dator eller tv.. =(

skitdator

Happ.. hade man lämnat in datorn för andra gången. Jävla skrot! Har krånglat sen dag ett! Tur man tog en svindyr försäkring på skiten. Nu har skärmen lagt av plus att nätverkskortet har pajat (för länge sen) Det är glapp lite här och var i skräpet.

Nu är det stationärt som gäller. Mycket trevligare att sitta i köket och surfa. Man surfar ju bara några minuter i taget. Då måste man gå till datarummet för att tvärglo lite. Skulle ta tre till fyra veckor att få tillbaka den.. ~suck~

Främmen

Idag har vi haft främmande. Först Anette och Lucas. Sen kom Nina med sina små (som håller på att vara ganska stora). Trevligt, jag som älskar att få besök. Hade gjort kladdkaka till fika och faktiskt så höll jag mig till en liten bit kladdkaka och en kopp kaffe. Inget mer. Känns bra! Nu har alla farit och jag tänkte betala ett halsband som jag har beställt men då hittar jag inte dosan till banken. Surt. Måste kolla med sambon om han har koll på vars den är. Annars måste jag pussa på honom tills han betalar.. ;) Ville ju betala nu så hon kan posta det. Jag är skitsugen på att få hem det. När jag har fått hem det ska ni få en bild på hur det ser ut. =)

Utlottning

Ja, första dagen sen mitt viktinlägg har gått alldeles lysande. Har varit ute och kört skoter och gjort en blogg till Anette. Egentligen så är det väl mest Mli om har gjort men jag har bistått med lite idéer. Tycker den blev riktigt snygg! =)

Funderar på att ha en utlottning av ett väggord.. skulle ni vara intresserade av det?
Typ som det här nere men då naturligtvis med en prick ovanför i:et. Har satt dit det nu men inte tagit nån ny bild.


Och på tal om utlottning. Gå in på Lurans blogg och tävla om en jättefin budskapsbräda.

belöning

Min sambo har lovat mig en belöning när jag har gått ner till 54 kilo. Min egen dumma idé att komma med förslaget. Så nu måste jag verkligen få all peppning jag kan få för att klara detta. Helst inom en genomskådlig framtid. Om nån vet av nåt bra sätt så är jag öppen för förslag. Inga drinkar då dom är mjölkbaserade och jag är lactosintolerant. Och inga äckliga soppor. Annars är jag öppen för det mesta.


Kom igen HJÄLP mig nu!

hockey

Har även idag byggt pärlplattor. Det är nästan så att jag tycker att det är roligare än var barnen gör. =D Idag blev det en aik till mig och en Lule till robert så när du läser detta Rob så vet du att du har en pärlplatta att hämta hos oss. Om inte annat kan du ha den att ställa ölen på så inte bordet blir skadat.. ;)


See ya!

Ps. Robs ser ut som en tomte.. *fniss*

Edit: Jaja, förlåt Rob. LHC var visst Linköping.. men det är tanken som räknas.. =( Får väl göra resten av elitserielagen imorrn.. =P

kuddar och lek

Idag har vi ju som jag skrev varit på Nimbys i Piteå. Det var hur trevligt som helst och barnen lekte från klockan tolv till fyra. Knappt så att dom hann stanna av och få i sig nåt att äta. Var trötta barn som la sig i sina sängar nu i kväll. Jag tackar högre makter (eller nåt) för att vi köpte dom en bärbar dvd i bilen i julklapp. Annars hade vi haft tre sovande korvar i baksätet. Nu var det bara lillis som knoppade lite och det gjorde inte så mycket. Han somnade då klockrent där vid åtta.
 
Mamma har varit hit med symaskinen så nu har jag pillat ihop två kuddar. Blev riktigt bra om jag får säga det själv. Och det får jag ju eftersom att det är min blogg. Hur skulle det annars se ut om jag inte fick säga vad jag ville i min egen blogg. Nä, nu är Åsa trött för nu börjar jag fabla iväg. Dags att krypa ihop och läsa lite. Jag har ju bara 39 böcker kvar att läsa innan Anette ska sälja dom på loppis den 15 mars. Så snälla ni som ska på hennes loppis. Köp inte böckerna jag inte har hunnit läsa. =P

Puss å kram

bakdag

Idag har vi haft bakdag. Momme kom hit och hjälpte oss. Även Mli förärade oss med sitt sällskap. Barnen fick baka chokladkakor av mördeg. Dom var riktigt duktiga. Även om hälften av all deg hamnade ogräddade i deras små magar så blev det en hel plåt med små söta kakor dekorerade med strössel.

Det var lite varierande storlek på kakorna men vad gör det? Dom var kanongoda!


Själv passade jag på att vara lite huslig medan mamma och pappa var här och kokade köttsoppa. Jag bakade bröd. Tyvärr så hann ju då inte brödet bli riktigt klart till att köttsoppan var klar men Krister som kom sen fick iaf bröd till sin mat. =)

Nu har jag sett senaste arga snickaren. Det är ganska bra för mig att se nu för jag har en tendens att börja starkt, sen när det blir svårt eller tråkigt så hittar jag på nåt nytt att göra. Har dyrt och heligt lovat mig själv att jag inte ska börja med nåt annat projekt här hemma innan jag har gjort boaseringen KLAR! Det är faktiskt ganska svårt för det kliar i fingrarna att börja med andra saker och nu när jag har barnen så känns det liite knivigt att måla köket.. vet inte varför men det är bara en känsla jag har. =P

Dags att sussa. Imorrn bär det av på äventyr. Piteå och nimbys är målet. Pussar och kramar! =)