ryggelände

Blir så trött på min dåliga rygg! Sen Aron föddes har det varit upp och ner. Aldrig smärtfritt men dock bättre och sämre dagar. Tänkte ju som vara duktig och träna så det skulle bli lite bättre men det visade sig få förödande konsekvenser. Förra helgen blev det sämre så på måndagen ringde jag lennart på nacke & rygg. Han hade en tid på tisdag till veckan. I onsdags brakade det helt och jag kunde knappt gå. Ringde lennart igen och underbar som han visade sig vara skulle han hjälpa mig på sin lunchrast. 2 cm snett bäcken och fyra kotor ur läge i ländryggen. Nu är det sjukt mycket bättre men långt ifrån bra så träningen får nog vänta lite. Ska försöka stretcha ordentligt sen ska jag boka in en timma personlig träning så jag förhoppningsvis tränar upp ryggen på rätt sätt för så här kan jag inte ha det...

kyligt

Idag satte Peder och Tias upp listerna runt fönstren i köket. Det blev så himla bra! Sen hämtade dom kylen och frysen. Det börjar sakta men säkert närma sig. Lite julpynt har jag lyckats få fram oxå.

julkalender

Nu är julkalendern klar så nu är 1 december välkommen. Snart är det nedräkning.

Lyx eller budget?

Dessa ljusstakar tycker jag är hur fina som helst! Jag har länge velat ha men har tyckt att dom från superliving har varit lite dyra. Nu hittade jag på lagerhaus en variant som ser likadana ut så då slog jag till.
 
Lagerhaus: 99 kr/st
Superliving: 239 kr (den högsta) 189 kr (den mittersta) 229 kr (den lägsta)
 
Vad säger ni? Är det värt dom extra pengarna?

Handtag

Äntligen har jag bestämt mig för vilka handtag jag ska ha i köket! Här får ni ett litet smakprov.

knäck

Fredagsmyyyyys.

Pusselkillen

Det familjens näst yngsta familjemedlem helst av allt pysslar med just nu är att bygga pussel. Han kan bygga samma pussel hur många gånger som helst. Fick köpa en massa pussel av en kompis så vi tar fram ett nån gång då och då. Han blir lika glad varje gång!
 
Finaste lilla Anton som börjar vara ganska stor. ♥
 

Vit chokladmousse

Idag bjöd Mli på mat. Hon snodde ihop en helt fantastisk räkpasta. Eftersom jag fortfarande känner mig huslig gjorde jag efterrätt.
 
Vit chokladmousse med hjortron.
 
 
Vit chokladmousse

150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella
2 dl grädde
 
Vispa ägget.
Smält choklad och rör ner i ägget.
Rör ner kesella.
Vispa grädden och blanda i.
Låt stå i kyl en timma.
Toppa med hjortron.
 
Blev vansinnigt gott!

Husligt värre

Idag har jag varit värsta huslig! Fick sug efter att baka igen! Sagt och gjort. Jag Anton och Aron drog igång hushållsassistenten. 
 
 
Det blev biscotti med kanel och ingefära. Dock utan ingefära för vi hade inget sånt hemma.
Receptet är från Mias blogg.


Sen bestämde jag mig för att sätta upp gardinerna i köket.
 
 
Jag till och med stryker gardinerna!
Som sagt. Huslig var ordet..
När jag väl satt upp dom kom jag på att det hade ju faktiskt varit lika bra att sätta upp julgardinerna direkt. Åja, jag kanske får nått mer ryck innan jul. :)
 

Sprayexperiment

Har ett kort på storkillarna från när dom fortfarande gick på dagis som jag älskar. Det har stått hos farmor och ramen i furu är väl inte riktigt min stil. Hade en spray nere i källaren så jag testade spraya.

 Före
 
 
Efter
 
Blev väl hyffsat tycker jag. Blomman fick jag av fina svärfar när han var hit senast.
Vad tycker ni? Duger det?

mera lyx

Efter en lyxig dag på frisersalongen bjöd Anette på mat. Ingen hejd på lyxigheterna idag.



Lax och bulgur.

Ikväll blir det core.


lyx

Lyxig dag idag. Aron är med Nina och Anton är med momme medan jag är hos Emelie på lycka. Hon grejar på med någon färgning i mitt hår.



Kaffe och kaka får man oxå. Klagar inte.

Träning

Blev inspirerad av Anettes inlägg om hemmaträning så nu när solsidan var slut så körde jag lite. Dock inte alla 8 övningar och "bara" 25 reps av varje. La istället till 25 reps från denna video.
 
Anettes pass:
 
50 burpees
50 Knäböj
50 Armhävningar
50 Saxhopp i plankan
50 Knäböjshopp
50 Knä till armbåge i plankan
50 Dips
50 Utfallssteg bakåt.
 
Mitt pass:
 
25 knäböj
25 armhävningar
25 saxhopp i plankan
25 knä till armbåge i plankan
25 utfall (framåt)
25 reps av videon jag länkade till. (Enkelt förklarat: luta överkroppen höger/vänster)
 
Tänker att jag ska öka på tills jag orkar 50 av varje utan problem.
 
Gillar att anettes blogg har blivit lite av en träningsblogg. Hon skriver så mycket kloka saker!

Fina maken

Idag hade jag turen att få med mig anette när jag lämnade boysen. Vi fick oss en trevlig och välbehövlig pratstund på tre timmar. :)När jag kom hem hade peder lagat mat. Helt okej söndagsmiddag!

Edvins bak

Ja alltså inte rumpan. Han ville baka så det var bara att sätta igång ugnen. Hallongrottor blev det. Nu väntar vi på att dom ska kallna lite så vi kan provsmaka. Kakor lagom till hockeyn. :)

friskvård

Började dagen med att följa Nina och Åsa på friskvårds. Riktigt skönt att kicka igång helgen med en timma på gymet!
 
 
Ha en bra helg mina vänner!

stekt pannkaka

Uppstekt pannkaka måste ju vara ett av det godaste som finns!Mums!

julklappar

Idag har jag och lilla a slagit in några julklappar och paket till julkalendern. Har målat skivan som ska utgöra själva kalendern ett varv men den måste målas ett till. Sen kan jag skruva upp den på väggen.

kvällsfika

Ikväll bjuder mia på kvällsfika! Alltid lika mysigt!

målning

Idag har jag målat.. Målat.. Målat... och målat lite till. Taket två varv och väggarna ett varv. Skulle egentligen ha målat ett varv till på väggarna men jag är rädd att färgen kommer ta slut så jag får åka och handla mer färg imorrn innan jag börjar. Jag hoppas att det ska räcka med två varv både taket och väggarna. Lite dålig bild men kanske kommer en bättre imorrn.

naken

Fan! Jag är i desperat behov av lite nya kläder! Jag går runt på typ tre ombyten. Skulle helst beställa på nätet men då har man ju ingen aning om det passar... suck...

saffransbullar

Medan jag kämpade med tapeten bakade peder och barnen saffransbullar. Supergoda!

Nov. 09, 2012

Idag har jag satt reptapet i hela hallen, tagit ner lampan och spacklat det sista så nu jäklar är det bara att ta fram färgen när orken infinner sig igen. Nu blir det iaf en paus för att se Xfactor men om jag har tur kanske gubben greppar rollern och rockar loss. Lite svårt att ta kort i våran långsmala hall men här får ni en sneakpeak.

maskerat

Nu har jag och Anton maskerat golvet så vi ska kunna måla taket i hallen.

papper och penna

Ikväll är vi hos svärmor. Inte ofta jag löser korsord med papper och penna. Lite synd för det är riktigt avkopplande!

core

Igår var jag och anette på core och idag har jag faktiskt lite träningsvärk för första gången på evigheter. Det ger verkligen mersmak! Nu lättar jag redan till nästa pass!

Gym

Nu har jag bokat två gympass till veckan och jag lovar er att jag gick ner ett halvkilo bara genom att boka...

Nov. 03, 2012

Funderar lite på om man skulle försöka ta tag i dom sista kilona. Snart är ju Aron ett halvår och då får man visst inte skylla övervikten på graviditeten längre. Ikväll blev det iaf en promenad med Mli och halvvägs mötte vi Tias som följde med hem och drack kaffe. Utan kaka. ;)

Mys

I veckan har storpojkarna lov och det spenderar dom här. Skönt att ha dom hemma. Idag bestämde edvin att vi skulle äta hamburgare med strips så jag och han tog småisarna i varsin vagn och gick på konsum och handlade. Nu har V & O gått ut för att leka med Albin så då passar vi på att chilla i soffan en stund.