vätskebrist

Idag har varit årets varmaste dag. Inte så konstigt kanske eftersom det rimligtvis borde bli varmare ju närmare sommaren vi kommer. Hur som helst så har vi haft runt 27 grader. Inte är vi vana att ha så varmt. Har druckti på tog för lite så nu sitter jag här i soffan med huvudvärk och illamående.. Återkommer imorrn istället.

finally

Äntligen har barnen kommit. Två långa veckor sen jag såg dom sist! Blir skönt i sommar då dom kommer att vara här halva sommarlovet. Har hunnit äta pizza och hoppat studsmatta. Momme och morfar + Anette och Lucas kom oxå och åt. Och Rob kom på efterkälken då han hade jobbat klart. Jag, Viktor och Oskar har även hunnit vara på konsum och handlat kvällsfika och varit till mormor och lånat nya filmer. Nu ligger mina små änglar i sina sängar och sussar sött. Längtar redan till imorrn då jag får vara med dom igen! =)

Nu ska jag slappna av! Har varit fullt upp hela dagen! Först nu får jag sätta mig ner.

väggord

Har lovat att göra ett väggord till en kompis. Fasen.. måste verkligen ta mig i kragen och göra det! Har sjukt dåligt samvete! Om du läser detta och tar åt dig så har jag förhoppningsvis vägarna förbi någon dag till veckan så då ska jag ha det med mig. Hoppas jag.. =P

på order

Ostylad och ofärgad.. Ser ut som det är jätteojämnt men det är det inte hoppas jag. =D Ska färga det så fort som möjligt men nu när räkningarna är betalda får det vänta tills nästa laddning pengar kommer.. =P


lön + räkningar = pank

Pengarna kom. Jippi!! Räkningarna måste betalas... jag är PANK... Suck...

det blåser

Fan vad det blåser idag! Jag som ska ut och köra motorcykel. Hur kul är det i denna storm då?! :S

nu äre klippt!

Jag och Peder låg i soffan och myste då det knackade på dörren. In kom min kära granne med saxen i högsta hugg. Hon har jobbat som frisör och för nån dag sen satt vi ute och pratade och då sa jag att jag akut behövde en klippning. Så idag hade hon helt sonika bestämt sig för att klippa mig. Såå skönt! Jag blev jättenöjd så här långt iaf. Har ju inte stylat det själv än ;) Nu skulle jag bara ha behövt färga det oxå så man ser klok ut. Kan ju inte gå omkring såhär nu när jag är nyklippt!

pedofili

Hur fan tänker vissa människor???



Jag går aldrig med i olika grupper på facebook och tur är väl det. När man läser överskriften så det det ju jättebra ut! Men läser man mer ingående så går gruppen ut på att legitimera pedofili. Jag blir bara så upprörd. Bilden är från expressen.

Skulle någon vuxen människa röra mina barn på ett sexuellt sätt skulle jag förmodligen hamna i fängelse för mord...

Läste dessutom en bok om ämnet igår. "När blodsbanden brister". Vilken fruktansvärd historia! Pappan till hennes barn börjar, efter dom separerat förgripa sig på sonen och samhället väljer att inte tro mamman. Barnet säger att "pappa kissar vitt på mig" sen säger han att "pappa stoppar saker i min rumpa, spikar, det gör jätteont. Då tittar jag upp i taket åsså dör jag"

Gång efter gång tvingas mamman lämna barnet till denna sjuka människa för att om hon vägrar får hon böta 5000 per gång och riskerar att pappan får ensam vårdnad om barnet.

Det värsta av allt är att det är såå många barn som får stå ut med det här! Min tanke just nu går till alla utsatta barn som finns i samhället. Och RIS till socialtjänsten som inte gör nåt åt saken trots att det många gånger är så tydligt!!

Suck...

bla bla bla...

Ja, här sitter man och väntar på att Mli ska vakna så man kan fara in till stan en vända och göra lite ärenden. Bland annat arbetsförmedlingen ska besökas en vända. Jag vill klippa mig! Men då blev jag snål. Det kostar fan skjortan att klippa sig! Tur att jag och anette snart ska på loppis på joypeak. Ska bli skönt att bli av med lite skrot och förhoppningsvis få in lite stålar istället. =)

Fantasi: Jag är sugen på allt som inte är nyttigt. Skulle kunna tänka mig en burgare på krysset.. eller en fika på stigs.. eller fika hos farmor.. eller eventuellt middag på pompei...

Verklighet: microvärmd havregrynsgröt...

Mli

Nu har jag och Mli varit ute och gått i ca en timma. Det var riktigt skönt ute. Lite kvavt, stavas det så? Kvaft, kvavt.. äh skit samma. Skönt var det iaf. Hann prata en hel del om livet och allt vad det medför. Var ganska välbehövligt faktiskt. Man har olika vänner till olika "saker" och olika tillfällen och ikväll var det Mli som passade bäst faktiskt.

Tack för pratstunden Mli! ♥

god mat hos mamma m.m.

Ja, då var den här dagen slut oxå. Började dagen med att följa mia och barnen på 4-H gården här i stan men eftersom dom hade ett studiebesök av en skolklass så valde vi att fara på solbacken och kika lite och sen käkade vi lunch på MAX. Träffade Nina och Nova på MAX oxå. Synd Nina, busted! Hehe..

Efter maten for jag hem för att köra en lånad sticksåg till pappa så han kunde fara till farmor och montera in den nyinköpta diskmaskinen. Tänk att få sin första diskmaskin när man är nästan 87 år. Hade inte jag diskmaskinen skulle jag avlida snarast av att bli kvävd av ett diskberg. Ändå har jag aldrig sett att det är odiskad disk hemma hos farmoran.

Eftersom min äldsta bror fyller år idag och dom renoverar hans kök så bjöd mamma och pappa på mat hemma hos dom. En supergod kycklinggryta!

Sen bar det av till Bergsbyn för en inplanerad bärgning mot verkstaden av Anettes bil. Dock slapp vi det då min bror kom och fixa biffen som Robert bara hade halvstekt. På grund av Robs lilla miss så blev det ingen träning idag. (Säg inget till Anette men tack rob! ;)

core

Coren idag gick SKIT!

gräsklippning

Idag har jag mest varit ute. Vid elva kom pappa och klippte gräset.



Ser inte ut som att han är överförtjust direkt.. =D Nästa grej vi måste inhandla är en egen gräsklippare. =)



Mamma och farmor kom oxå. Farmoran hade med sig nybakta bullar så det blev kaffe och bullar ute i solen.

Sen har moster Marie och Alfons varit förbi och hämtat några blommor. Eftersom vi ska ta bort en massa blombänkar så är det bättre att nån som vill ha dom tar dom än att vi ska köra dom på tippen. Skönt att kunna glädja nån. =)

rosa eller inte rosa?

Fastnade på ett forum idag. Det diskuterades om pojkar ska "få" ha "tjejkläder" eller inte. Man blir ju typ mörkrädd när man hör hur vissa resonerar. Endel låter sina pojkar ha rosa kläder på dagis för att visa samhället hur fördomsfria dom är. Sen blir dom arga när barnet kommer hem från dagis och är ledsna för att dom andra barnen har retat dom för att dom har tjejkläder. Sen när jag tycker att det är elakt att "utsätta" sina barn för eventuell mobbning tycker dom att jag är dum i huvudet. Tycker att det är vansinnigt att jag låter mobbarna hållas. När sen en annan sa att det är som att låta flickorna gå hem själva mitt i natten med risk för att dom ska bli våldtagna tyckte endel att det inte var samma sak. Men visst är det just det det handlar om? Ett onödigt risktagande. Jag önskar att mina söner kunde gå på dagis med hello kitty-klänning (om dom nu mot förmodan skulle vilja det) utan att bli retade, likväl som att jag önskar att alla kvinnor/män skulle kunna gå hem mitt i natten från t ex krogen utan att bli våldtagna eller nerslagna. Men jag vet ju att det inte riktigt funkar så. Barn är elaka oavsett om jag försöker protestera genom att skicka ut mina barn med "fel" kläder. Problemet är bara att det är barnet som kan råka illa ut (bli retad) och inte jag. Vill jag protestera så gör jag det via mig själv...

Vad tycker ni?

Gör jag fel som inte vill att mina barn ska gå på dagis i klänning?

söndag

Idag började vi dagen med att gå till farmor och fika. Lika gott fika som vanligt. Men inte blir man ju smalare av att vara där och fika. På eftermiddagen har jag varit till stan och kört lite hoj. När jag kom hem hade vi fått storfrämmen!


Storfrämmen av en liten kille. Min lillkompis!



Våra menly men (som anette skulle ha sagt) grillade så vi åt gott. Riktigt GOTT! Var en hel evighet sen vi sågs. (typ en vecka) så det var på sin plats att äta lite god mat tillsammans. Klaga inte på bilden. Den är genom ett fönster och två myggnät eller vad det nu kallas. Ni ser iaf nästan hur dom där ute ser ut!

Nu spöregnar det ute och jag kan glömma cykelturen jag hade funderat på. Inte för att det gör nåt... ganska skönt med regn.. ;)

kanondag

Igår var det en kanondag!



Bra väder gjorde att vi kunde påta lite i trädgården. Krister var så snäll att han var hit och hjälpte Peder att köra bort två släplass tuvor. Här ska det planeras ut och göras plats för att anordna en grillplats.



Vid fem blev det dags för grillning. Fick finfrämmande från Pite. Sebbe och BG. I övrigt var det typ dom vanliga. Bror, Mli, Krister, Linda. God mat och trevligt sällskap som vanligt.



Två omgångar kub hann vi oxå med. Killarna mot tjejerna såklart. =)



Senare hann vi med en krogrunda oxå. Först CarlViktor sen Olearys. Calles var helt klart ett vinnande koncept. Blir nog att göra en ny krogrunda och två helger låter det som.

En helt klart godkänd dag!

Tack!!

Tack för alla kommentarerna på dörrarna! Nu är det så att vi var i Pite och kollade på dörrarna "live". Jag tycker ju fortfarande att dörr nummer ett är klart snyggast (Peder gillar den inte alls!) samtidigt som jag tyckte att dörr nummer två var annorlunda och frän. Nu visade det sig att dörr numer två var snygg på utsidan men insidan var inte snygg alls. Det är en stor "skiva" eller vad man ska kalla det som sitter fastskruvad. Går tdligen inte göra på nåt annat sätt eftersom att den skivan måste gå att skruva lös om glasrutan skulle gå sönder. Så nu vet vi varken ut eller in. Måste väl hitta en helt ny dörr att kika på.. eller hoppas på en varm vinter och leva utan dörr.. =P  Nån som har något förstag?

Kisträsk

Ja man ligger ju lite efter i bloggen. Har som sagt varit i Piteå och då blir det inte lika ofta uppdaterat. Fredag var vi äntligen till Therese utanför Älvsbyn och hälsade på.



Här bor dom, med världens mysigaste lantkök. Nu tog jag ju inga bilder inifrån naturligtvis men så här ser iaf huset ut. Här bor hon med sin sambo, 2 hundar, 2 hästar, och 2 kaniner. Plus alla andra djur som finns..



Herr padda och fru mask.. =P



Vyn från gården är inte helt fel! Här nere byggs det hagar för fullt till hästarna som kommer hem till dom imorgon. Det är hur mysigt som helst, mitt ute i skogen. Skittrevligt att fara dit och hälsa på men jag skulle snabbt känna mig ensam att bo mitt ute i skogen. Tur att man är olika för huset är verkligen SÅ Thea!

Hoppas det inte blir lika länge tills vi ses igen. Thea är trots ett avstånd på 13 mil en av mina bästa vänner.

utmaning

Snodde denna utmaningen av Therese tros att jag inte var utmanad. =)

En kul grej!

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v
6. Utmana ett par personer.
______________________________________________________




1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?

Va bra!


2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
kl 16.00


3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Nä, du har ju inte sagt att dom e torra ju


4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
Nädå, tänkte höra om mina mattor är torra för då kommer jag och hämtar dom

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
Nä borde jag göra det nu?


6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?

E ni i Pite än?


7. Vad vill du höra mest av allt?
Kan du messa mig Jeanettes nummer?

Jag utmanar Anette och Mli

Kör hårt!

vilken ytterdörr??



Vi ska köpa en ny ytterdörr till vårat hus. Nu är det så att vi inte är riktigt överens om vilken dörr vi ska ha. Vi är dock överens om att den ska vara grå. Så nu är frågan kära läsare: Vilken ska vi ta? Den med nummret är en slät dörr där vårat husnummer blir fönster. =)

gravid!

Jag följer ju en hel del bloggar. Och nu hux flux har det fallit sig så att FYRA av dom jag följer via bloglovin är gravida! Så himla kul! Inte utan att man blir lite avis!

Maria, Cissi, Allas-vår-Linda-Rosing, samt Spiderchick

Grattis och lycka till önskar jag er alla!

dollar!



Idag har jag varit i Piteå. Har sovit här hos Peders mamma. I morse for jag till Peders jobb (han jobbade idag istället för imorrn) och höll han sällskap medan han åt lunch. Diskade gubbarnas muggar och torkade bordet så nu kommer dom väl inte att känna igen sig imorrn när dom kommer på jobbet. hihi.

Sen har jag varit på stan med Hanna. Enda stället jag handlade på är min favvoaffär här i Pite. Dollarstore! Dom har så himla mycket skrot att handla! Idag blev det papperstallrikar, plåster och muffinsformar! =)

rönnskär, bullar och blåsmark

Idag har jag varit på rönnskär och gjort hälsoundersökningen som krävs för att man ska få jobba på skäret. Jag blev godkänd. Skönt. Börjar jobba den 8:e. Då är det färdigledigat för tre månader framåt. Känns ju lite pissigt när jag ska ha barnen sammanlagt en mådad i sommar men samtidigt har jag inte riktigt råd att inte jobba när jag får chansen.

Efter hälsogrejen var jag och Matte till Maria och fikade nybakta bullar. Det var inte helt fel kan jag säga!

Nummer tre. Följde matte till stan och fixade nya byxor till han så han börjar se respektabel ut igen.

Nu är vi i blåsmark hos Peders mamma. Fått go mat och glass.

see you later, aligator.. eller nåt.. =)

håhåjaja

Aldrig får man vara sjuk i fred.. när jag just hade ätit upp min glass och skulle falla in i glasskoma så dök Nina och Sundbom upp. Var faktiskt trevligt att få besök av så pass fint folk. ;) Så pass trevligt att jag nästan glömde bort för ett tag att jag var sjuk. Som tur var så hann jag beklaga mig lite iaf så Sundbom städade mitt kök. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det. Var väl inte vad jag hade tänkt göra kl tio på kvällen när jag borde ligga och tycka synd om mig själv. Men hon började rycka och slita i allt som låg i köket och jag måste säga att nu är köket jättefint och nystädat. Hon hann till och med sopa golvet. Det behövdes. Nu kan jag sova med gott samvete. Tack vännen!

puss å kram på er

kul!?

Feber... suck... orkar inte röra mig.. vill ha glass..

tröttsamt

Nu har jag hunnit vara till Maria en sväng. Efter lunch skulle hon med Olivia till tandläkaren så då tog jag moppen och for till anettes jobb och surrade med henne medan hon käkade lunch.

Nu har Maria varit hit en sväng med barnen och det slutade med att vi såg tarzan och alla tog en powernap utom Olivia som höll sig vaken. =)

ny dag

Nya tag.. Förkyld som fasen. Ska gå till maria en stund och se om hon har nåt att bjuda på.. hihi.

sdc

Idag har jag, mamma och pappa varit till fällfors för steg nummer två på vägen mot mc-kortet.
Det är en helt ny anläggning. Fick en rundtur i en av deras bilar. Tror han fiskade efter lite gratis reklam. ;) Och det ska han få! Han, har ett namn. Hans Westin och är utbildningslärare på skellefteå drive center. Han körde oss runt anläggningen och visade oss alla deras banor och berättade om deras event. Verkar ju vara ett kanonställe för folk som gillar när det brummar! Det är inga dåliga bilar man får köra där! Bara audi.



Här ser ni en audi TT


Detta är en bil som inte är så vanlig i sverige. Det är en tyskinporterad räser! Den skulle jag vilja testa! =O

Ska man ha svensexa eller 30års-fest så är detta helt klart ett bra ställe!

Skellefteå drive center

skjulflytt

Var till anette och Rob i söndags och skulle hjälpa dom att flytta ett skjul. Efter att ha läst anettes inlägg om flytten bryr jag mig inte om att skriva nåt själv. Hennes inlägg var bara helt underbart! Läs och njut!

=)

btw

I lördags ställdes sig älsklingen på bättrebene.. Vi hade främmande av Anette och Robson och efter alla fyra barnen hade lagt bakade han arraksbollar. Han och Rob rullade så det stod härliga till. Supergott var det. Nu gäller det bara att jag håller mig från frysen så jag inte äter upp alla hans goda! Dom måste vi ju spara tills vi får finfrämmen. (fast jag räknar mig själv som ganska fin.. ;) tror jag tar en nu medan han är borta.. hihi.)


olycka utanför huset



Fyraåring skadades lindrigt i trafikolycka

En fyraårig pojke och en mopedist kolliderade i Ursviken på söndagseftermiddagen. Pojken fördes till Skellefteå lasarett med ambulans.

Bilden är tagen mot vårat hus. Är grannens pojke som har varit hos oss hela helgen och lekt som har blivit påkörd. Känns riktigt hemskt. Nu har vi då hört av hans mamma och det verkar ändå ha gått ganska bra. Otäckt när sånt här händer och tankarna går till lillkillen som säkert har jätteont.. =(


eurovision

Men alltså seriöst! Vad fasen var mellanspelet eller vad det kallas. Tre brudar i hipstertrosor som ålar runt i ett akvarium?!?! Kalla min gärna dum men jag fattar inte riktigt grejen?!

Hur som helst hejjar jag på norge eller danmark. Båda låtarna är riktigt bra. =)

Födelsedagskalas

Idag har vi haft födelsedagskalas. Eftersom Oskars kalas blev inställt på grund av magsjuka så blev det dubbelkalas för Viktor och Oskar. Riktigt mysigt blev det och alla barnen var snälla och glada som vanligt. =)




Fikat och fiskedammen var nog ändå bäst! =)

Grattis killar. =)

motorcykel med morfar



Här åker Oskar motorcykel med morfar. Det var typ det roligaste! =D

presenter från lustgården

Då vi kom hem igår efter att vi ätit plättar hos morfar så stog det ett paket på bron. Från lustgården i Piteå. Både jag och Peder var snabba att ifrågasätta vad egentligen den andra hade beställt.


När jag öppnade paketet var det fullt med baguetter. Hm.. Kan man beställa ätbara baguetter på lustgården? Uppenbarligen.. =P



Eller så är det min underbara älskade kusin anette som har kommit med paket. Det händer nån gång nu och då att jag får presenter av henne som uppskattas massor!

På tal om Anette. Idag sa Edvin med glad röst. -Viktor! Idag kommer LUCAS!! =)

utvecklingssamtal

Måste bara skryta lite. Var på utvecklingssamtal med Edvin på skolan idag. Han är en av dom duktigaste i klassen på att jobba. En riktig plugghäst. :D Dessutom är han enligt hans fröken väldigt hjälpsam och snäll med sina kamrater. Duktig på att sitta still och göra det som börs på skolan.

Kanske dom säger så om alla barn. (förutom mig då som varje gång fick höra: hon är duktig men lat.. =P) Därför väljer jag att tro att min son är allt det jag inte var i skolan. Dvs: duktig och FÖRETAGSAM!

skönt

Gud så skönt det är att ha fått tillbaka datorn. Nu kan jag sitta i rummet och se tv samtidigt som jag filosoferar på internet.
Just nu är det blogg.se, facebook, bloglovin och familjeliv som är öppet. =)

sjuk

Inte har jag blivit nå friskare bara för att jag har ätit glass, nötcreme och halstabletter. Har snarare blivit ännu värre.. är hes och snorig. Hoppas att det blir bättre snart för imorrn ska jag till Edvins skola på utvecklingssamtal.

Snart kommer Maria, Mli, Krister? och Johanna hit. Maria ville sällskapa och Mli å Johanna pratade om att hjälpa mig att baka till kalaset på lördag. =)

Nu ska jag äta en bit pizza som Mli och Johanna var så snäll och kom med igår!

älsklingen

Idag har jag ju som bekant haft storfrämmen av Lucas. Världens mysigaste lillkille. Vi har haft en supernajs dag. Har bland annat fått glass hos Maria, Olivia och Albin.

Idag har älsklingen skött sig exemplariskt. ;) Inte nog med att han har kört bort jorden och stenarna så tar han hand om sin sjuka flickvän. Jag är såå trött och har ont i halsen. Det kliar i halsen så jag skulle helst vilja ta en flaskborste och klia med.
Det här kom han hem med efter att jag hade klagat över att jag inte hade några halstabletter



Glass, halstabletter, läkerol, nötcreme och tuggummi.

Jag älskar dig Peder! ♥

good vs bad

Det dåliga är att jag har fått en gräslig rethosta. Det killar i halsen så jag blir galen.

Det braiga är att jag har fått tillbaka min dator så nu kan jag sitta i soffan och blogga igen! =)

Det bästiga är att imorrn kommer Lucas och ska vara med mig heeela dagen!

störande moment?

Idag har jag varit på solbacken med mamma och pappa. Dom har köpt nya trädgårdsmöbler för av nån anledning har deras försvunnit. Va? Var det nån som sa nåt? Här? Va? Hur har dom kommit hit?! Oj... =P
Hur som helst köpte dom, dom skitsnygga som jag ville ha.

När jag kom hem kom Mli och Krister hit och vi påtade lite ute på gården. Mli tog sig an blomrabatten (en av dom alla) medan jag och Krister la upp alla stenar och skottade upp jorden från gräsmattan på släpen. Tack för hjälpen mina vänner.

Ikväll har jag och anette varit på spinningen. Det gick skitbra för mig! Dock verkade det inte gå lika bra för min söta kusin vilket framgår ganska tydligt av hennes inlägg.. Inte alltid man är poppis. XD


i ur och skur



Och vad gör vi här kan man ju fundera... återigen en livrädd Mli. Den här gången håller vi på att sätta upp en klocka på våran köksvägg. Det är självhäftande tejp så det är liksom ett försök som gäller... Mli står för "rakheten"



Johanna står för att urverket står på rätt tid i förhållande till siffrorna...



..och jag fastnade inte på bild. Men här ser ni iaf det färdiga resultatet. Nu återstår det ju bara att se om siffrorna sitter på rätt plats. Annars vet ni varför jag inte kommer i rätt tid... =P

Och JA, jag vet att nian sitter högre än sexan! Eller är det åttan som sitter lägre än fyran... eller... nä, nu är klockan i vilket fall mycket.. go natt.

krattat gården

Idag har Johanna (och lite Mli) hjälpt mig att kratta gården. Tur att jag och Maria har varit och köpt en ny kratta för johanna krattade så det glödde!


Efter krattningen var klar hade Mli och Krister gjort i ordning surströmming åt oss. Supermumsigt! Årets första strömming.



Mli ser typ rädd ut.. varför kan man undra.. =P



Johanna däremot satt på behörigt avstånd från fiskarna.. =S

Summan av kardemumman = GOTT

goungen

Här är en bild på lucas när vi fick låna han i lördags. Observera servetten han har satt fast under hakan för att han inte ville att kläderna skulle bli smutsiga om en plättbit skulle rymma från gaffeln.. ;)


ännu en helg...

Helgen har varit riktigt bra! Fredag grillade vi här hemma med Anette, Rob, Lucas, Mli, Krister, Maria, Olivia, Albin, Danne, Kim och Annica. Alltid lika roligt när det kommer hit folk tycker jag! Kl åtta for killarna och såg hockey hos rob och jag å Mli for på stan. Först for vi en sväng på old williams men det var allt annat än min stil. Gick vidare till carl-viktor. Det var betydligt trevligare. Tänk vad en trubadur kan göra stor skillnad.

Lördag hade vi fått den äran att sköta Lucas. Hämtade han vid tio och gjorde stan. Käkade lunch på kitchen. När vi kom hem stod det endast chillning på schemat! Vi åt rester från fredag när Rob kom för att hämta Lucas och efter det la vi oss i soffan och åt godis... Längtar redan tills nästa gång vi får rå om lilleman!

Igår storhandlade vi och grillade hamburgare med Anette och Rob och Lucas. Även en mjukglass gled ner i bergsbyn.. =P

Idag vaknade jag med illavarslande halsont. Jag hoppas det ger med sig annars kommer veckans träning att lilla illa till... =(

test

Hittade ett test hos lurans blogg. Ganska intressant. Stämmer ganska bra in på mig! =) Testet hittar du HÄR.

Utåtriktad Planläggande Konkret Känslostyrd person  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag
  |  
Inåtvänd Utåtriktad
Planläggande Upplevande
Konkret Abstrakt
Tänkare Känslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut – även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


ont i knäet

Jag har börjat få problem med mitt vänstra knä. Det är inte kul alls. Vissa grejer funkar inte att träna. Pumpen igår var jätterolig och väldigt givande och är förmodligen bra inför mitt jobb i sommar. Däremot gillade inte mitt knä vissa övningar. Bland annat knäböj var inte trevligt. Hoppas verkligen att det är nåt som man kan träna bort men jag är inte så övertygad med tanke på att jag har haft det senaste åren. Gatt till och med köpa en bil med automatlåda för att vinkeln som blir på knäet när man trycker ner kopplingen funkade inte alls. Nu ikväll känner jag att jag har ganska risigt i mitt knä.. hoppas verkligen inte att det är cyklingen. Vore skittråkigt om det skulle vara det nu när jag har börjat gilla det.

Antingen håller jag helt enkelt på att bli gammal och då är det väl bara att acceptera diverse krämpor.. annars är det så att jag håller på att vara fet... suck. Inget av det känns lockande... =(

cykeltur

Eftersom vi fick besök av Danne och Hanna idag så hann vi inte fara på den inbokade boxen. Så när främmandet begav sig mot piteå så for jag och anette ut och cyklade istället. 1,9 mil blev vändan som tog 65 minuter. Tycker det är en ganska bra tid med tanke på att vi hade motvind och uppförsbacke hela vägen. =P



Misstänker att Anette har tagit bilden från eniro eller nåt så för att göra mitt liv enklare så snodde jag bilden från henne. =)

Mera wallander

Två böcker till avverkade. Bäst att läsa dygnet runt eftersom anette ska sälja böckerna på loppis i juni. Nån som är sugen på 9 mankell-böcker? 10 kr per bok tror jag det var. Plus frakt om ni bor långt bort. Men bara böckerna jag har läst. Dom andra är till salu när jag har läst dom. =D
  1. Mördare utan ansikte  4 av 5
  2. Hundarna i Riga  3 av 5
  3. Den vita lejoninnan 1 av 5
  4. Mannen som log 3 av 5
  5. Villospår 4 av 5
  6. Den femte kvinnan
  7. Steget efter
  8. Brandvägg
  9. Pyramiden

oj oj oj

Kikade in på min personliga träningsbokares blogg och finner att vårat träningsschema ser ut som följer...

Dag Datum Tid Kategori Beskrivning Instruktör Platser  
 Ons   090506   19.15-19.55   Gruppträning   Core - Sal 1   Linda   1   Avboka 
 Tor   090507   18.45-20.00   Gruppträning   Box - Sal 1   Josefin   1   Avboka 
 Sön   090510   16.30-17.25   Gruppträning   Spinning   Josefin   1   Avboka 
 Mån   090511   18.30-19.30   Gruppträning   Spinning   Anna   1   Avboka 
 Mån   090511   19.45-20.15   Gruppträning   Core - Sal 2   Anna-Karin   1   Avboka 
 Tis   090512   18.45-19.45   Gruppträning   Spinning   Josefin   1   Avboka 

Reservplatser

Dag Datum Tid Kategori Beskrivning Instruktör Platser Plats i kön  
 Ons   090506   18.00-19.00   Gruppträning   Power Sal1   Linda   1  5  Avboka 

Tror att jag ska vara ganska passiv i veckan och bara ta det väldigt piano utöver träningen... =P

ikapp

Igår.. vad gjorde jag då? Jo, jag var till Maria på förmiddagen sen fick jag hastbesök av Anette och hennes jobbarkompis, jag var som hastigast över till grannen och kikade på deras hus, jag följde Mli och Krister till stan en sväng. Jag, Mli och Krister gjorde tacos till middag och vi hoppade lite studsmatta efter middagen sen cyklade vi till Anette och surrade bort en stund för att sen avsluta kvällen med ett parti canasta som blev till två eftersom Mli och Johanna ville ha revansch men då jag och Krister var bäst så vann vi även omgång nummer två! Phu.. det var en turbouppdatering om gårdagen.

Idag har jag hunnit vara till stan en vända och skickat barnens jackor med en lastbil till Malå. och skrivit hundra blogginlägg. Nu funderar jag starkt på att fara och slita upp Mli ur sängen. Fast jag vet inte hur bra det kommer att gå med tanke på hennes senaste inlägg.

Tror jag ska läsa en sund först. =)

söndag





I stugan finns det alltid saker att göra. Här hjälper barnen morfar att klyva ved. Kommar att bli riktiga grovarbetare av dessa små.. =D

Sen finns det ju även en studsmatta i stugan så det är väl rätt enkelt att förstå vars söndagen spenderades.. =P

Sen blev det naturligtvis den obligatoriska resan till barnens pappa. Fy bubblan. Alltid lika tråkigt att lämna barnen när man har haft en helt underbar helg. Särskilt när barnen oxå tycker att helgen har varit för kort. =(

Väl hemma i staan så for vi till sundbom och fikade. Hon fyllde tant på valbordsmässoafton. Så grattis till dig. Och grattis även till Nina L som fyllde tant den 28. =)

lördag

Egentligen var det meningen att Oskar skulle ha kalas på lördan men då började edvin kräkas. Han Hade förmodligen fått solsting i kombination med överansträngning. Var tufft att vara ute en hel dag. Istället fick han ligga inne på soffan medan vi andra var ute.



Köpte ju ett par inlines med tillhörande skydd till barnen. Det visade sig att Viktor var en riktig hejare på att åka! Han kappåkte med Krister och åkte "snabbare än full fart ". Det är inte illa för en sexåring! =D Han åkte ända till gammelfarmor och tillbaka vilket gör en tur på kanske 1,5 km.



På aftonen for vi till mormor och morfar i stugan och hälsade på.

fredag

Fredan var det ju kanonväder! Danne och Hanna stannade och sov hos oss så efter frukost gick vi ut i solen. Självklart var det studsmattan som var dagens (sommarens?) höjdpunkt.



När vi hade hoppat så vi var alldeles svettiga åkte vi till bergsbyn och köpte glass.



Även Albin kom dit och åt glass med oss. =)



Vi hann även med att gp till lekparken en vända. Jag bli alltid lika illamående när jag åker denna manick.. =P



Åsså får man ju räkna med lite svinn när man hoppar studsmatta. En tand var vad som försvann denna helg. Annars inga skador att dokumentera.. =D

valborgsmässoafton

Ja, uppdatering om valborgs var det ju..

Kvällen spenderades här hemma. Barnen kom vid sex och då var det grillning som stod på schemat.
Öberg, morfar och viktor

Morfar, Viktor och Peder

Mormor och Krister

Gammelfarmor och mormor

En storögd Mli och Johanna

Första grillningen för i år och maten var skitgod!

På kvällen komme det några fler kompisar. På det stora hela så var det en jättetrevlig kväll!

Tyvärr blev det bara en bild på hela kvällen. Detta föreställer Sebbe och Hanna. Hanna är i full färd att disskutera med Mli om en massa värdsligheter. =)

Tack alla som gjorde kvällen till vad den var!

solbränna



Så här ser det ut när man är kritvit och har suttit ute en hel dag i solen... undra om jag kommer att flagna imorrn..
När jag ser bilden tänker jag: Kanske skulle ha skippat brottarlinnet och tagit ett vanligt. Snyggt med bh-band och linnestreck. Jag får gå med långärmad resten av sommaren.. =P

Eftersom Peder, Mli och Krister sitter och ser den sista samurajen ska jag vara tråkig och krypa ner i sängen och läsa. Jag är inte så förtjust i samurajfilmer tyvärr så god natt gott folk. =)

my lovely small ones

Idag har vi varit ute hela dagen. Haft en helt underbar dag! Barnen är här och allt är på topp! Blir nog en lite mer utförlig uppdatering om valborgshelgen med bilder och sånt sen när barnen har åkt hem. Idag fanns inte tiden.. nu ikväll finns inte orken. Ha en trevlig första maj så hörs vi senare i helgen! =)