gott nytt år

I förrgår var jag och Emma in på jts en sväng för att kolla rean. Fyndade två svampljusstakar för halva priset. Älskar dom! Dom är ju hur fina som helst!

 

Jagade bort alla julsaker på byrån i rummet och satte upp svamparna istället.

jullov

Dage före julafton kom grabbarna. ♥



Det firade vi med glass!



Jag, Edvin och hans nya nalle spelade kinaschack i hans nya rum. Lovar att jag ska lägga upp bilder men det är inte riktigt klart. Har fått nå hyllor av maria som ska sättas upp åsså en dosa till strömmen så vi kan plocka ut skarvsladden han har där nu.



Julafton var vi hos momme och morfar. Fasters snygga tomtenisse kom oxå.



Många julklappar blev det. Speciellt om man är liten.
Själv fick jag en eltandborste som jag hade önskat mig. Love! Pengar, en fotobok av grabbarna och en stekpanna. Det var på tiden då våran stekpanna är sen jag gick i gymnasiet.



Annandagen for vi till farmor och B. Mamma råkade ta med sig böcker istället för DSn i bilen. Då är det ju inte annat göra än att läsa.. :P

Resten av veckan har vi myst och njutit av att vara allihopa. Varit och badat på Edda med familjen Helen/Eriksson. Tyvärr har liten haft feber ända sen juldagen så för han har det inte blivit många knop..



Febern visade sig vara tredagarsfeber då han igår blev alldeles prickig. Hoppas verkligen att det blir bättre nu för han behöver äta! Fjärde dagen utan att nästan inte ha ätit nåt börjar ta på lillkroppen..


snart julafton!

Onsdag idag. Gud vad tiden går! Bara tre dagar kvar till julafton och imorrn kommer mina fina killar igen. Då kommer dom att stanna en hel vecka drygt! Ska bli så kul att få rå om dom, finisarna! Anton tycker verkligen om sina bröder och pratar om dom ofta. Nu sover Anton och mamman ska vila lite.

sjukling

En hostig och febrig Anton får nog ta jullov nu. Även om han piggnar till sig så vill jag inte riskera att dom andra barnen på dagis ska bli sjuka precis innan jul.

Idag blir alltså mys i soffan med disney junior. Är väl inte helt fel det heller men nog hade det varit trevligt med en kry lilleman..

finaste farfar

Anton har verkligen världens snällaste farfar. Då lillebror kommer att behöva spjälsängen inom sinom tid så beslöt farfar att Anton skulle få en storkillesäng av han i julklapp. Då han visste att vi var sugna på en viss säng så skickade han pengar och tog hand om huvudpersonen medan jag och Peder for på ikea och inhandlade en säng.



Igår kom vi till skott och monterade ihop den. Det blev så fint! (måste göra nåt åt det fula elementet!) Han sover så bra i den. När han väl somnat... vi la bara ner han i spjälisen så somnade han helt själv. Nu vet han ju att han kan stiga upp så det testar vi nu. Satt hos han igår tills han somnade. Ikväll var det samma visa med istället för att sitta vid huvudändan satt vi i fotändan på sängen. Förhoppningen är väl att vi ska kunna lägga han och gå ut tillslut.



I afton for vi till momme och sydde tre kuddar av tyg som jag fick av Mia. Nu ser det så hemtrevligt ut i hans säng. :)

regn?!

Ja, snart är det jul. Sex dagar kvar och det spöregnar.. kul.. nja. Vi har iaf haft alla grabbarna hemma i helgen så det har varit full fart och jättemysigt. Vi har donat på lite här hemma. Fixat ett nytt rum till Edvin. Bilder kommer.



Dålig mobilbild på våran lilla tomtenisse på dagisfesten i veckan.

hej hej



Säg hej till Lillebror! :)

snöööö

Äntligen har det kommit snö! Igår bjöd Maria på lunch och middag. Sen gick jag, Anton och Peder ut och körde bob. Det är vekligen en höjdare! Han älskar att vara ute i snön min lilla prins.



Sen vet jag vad vi måste köpa till han i julklapp. När vi är hos Maria älskar han att vara uppe i Esters rum och leka med hennes kök och lekmat. Han bjuder och har sig.



Här skär han tårta för brinnande livet.

Bobturen slutade förresten hos Mli och Vanessa. Båda har fyllt år så vi passade på att fira dom med lite paket. :)
Nu är det dags att knata mot dagis.

ses

klipp och mys

Idag har Emelie varit hit och snaggat min yngsta och min älsta kille. Dom blev så fina båda två. Erbjöd Edvin att få bli klippt oxå men han var inte sugen så då slapp han.



Efter klippningen blev det lite mys framför tvn innan guysen skulle åka tillbaka till sin pappa.


2:a advent

Ja, då var andra ljuset tänt och inte är det mer julstämning för det. Varför kan det aldrig komma snö??

pepparkaksbak och glögg

Idag har vi haft det årliga pepparkaksbaket. Barnen bakar i tio minuter och sen får vi vuxna baka resten. Då Anette är borta på galej och Rob jobbade så hade vi två bonusar oxå. Fyra eller sex barn kvittar lixom. :P

Viktor och Lucas höll faktiskt ut ett bra tag även om det var Oskar som var duktigast på att baka själv. Han kavlade och donade helt själv.

Vid tre for bonusarna och vi började med maten. Pappa hade gjort en grymt god köttgryta igår som vi värmde. Efter maten dracks det glögg och åts pepparkakor. Mysigt värre.



Fasters snyggaste gjorde lika mycket väsen som vanligt. Dvs ingenting. Han är typ jordens nöjdaste barn! :)

hockey

Nu taggar vi för hockeyderby! Lovely!


julstämning?

Ja, nu har första advent passerat men jag kan ju inte direkt säga att julstämningen har infunnit sig.
Sitter hemma i soffan och njuter av lugnet. Ganska skönt för en gångs skull.



Förresten, tomten, om du läser min blogg så önskar jag mig en lång hdmi-kabel så jag kan sitta i soffan och surfa samtidigt som jag kan se film från datorn på tvn. :)