Mariah!

Fasen vad kul att se att du Mariah läser min blogg! Du är hjärtligt välkommen att komma hit! Säg bara till så ska jag se till att ha fika hemma!

Underbart!

Spana in alltså! Hur underbart är inte det här att läsa?!


Grattis Emelie!

Läser nu på lillebrors blogg att hans flickvän Emelie har klarat teoriprovet! Grattis Emelie! Och lycka till med uppkörningen!

underbara barn!

Tänk vilken underbar gåva det är att få vara mamma! Alla mammor är begåvade med dom vackraste barnen på jorden! Jag menar, i mina ögon är vart och en av mina barn dom absolut vackraste barnen jag har sett. Nu när jag har haft dom i snart en vecka känner jag bara med och mer hur skönt det är att få ha barnen hos sig! Allt känns mycket lugnare och skönare än när man bara har två dagar på sig. Man vill hinna med så mycket som möjligt med barnen så det blir bara jobbigt för dom. Dom har ju blivit så stora att kramas med mamma är väl inte så himla kul att göra en hel dag. Även om mina barn är väldigt kramiga fortfarande.. peppar, peppar. Nu ligger jag och Åkke i sängen och ser tecknat och dom större spelar dator. Efter två spelfria dagar tycker jag att dom förtjänar att få spela. Nu säger åkke "kom å mys med mig" så.. adios amigos.. =)

♥♥♥

datorfritt

Imorrn blir det iaf en datafri dag för då drar vi allihop till ett lekland.

Yihoo.. vi längtar massor! :)

barn kontra datorer

Nu när alla anonyma läsare verkar vara på hugget så tänkte dra nästa känsliga ämne:

barn ~ dataspel

Frågan är alltså: Hur mycket är lämpligt att en tre, fem och sexåring borde få spela dator? Och vilka spel ska dom få spela? Jag tänker inte berätta vad mina barn spelar för spel för jag vet att vissa inte tycker att spelen mina barn spelar är lämpliga. (Inga dödarspel). Är det okej att en sexåring på en ledig dag spelar dator hela dagen med korta avbrott för mat och toalettbesök? Ska en treåring få spela dator alls? Hur fördelar man tiden bäst mellan dom tre barnen när man bara har en dator som barnen får använda?

Ser fram emot många kloka svar!

Grattis!

Grattis till min underbara lillebror som har varit tillsammans med sin flickvän i ett år nu! Ha ett fortsatt bra liv tillsammans!

åsa klagar


kläder

Det här inlägget är tillägnat mina barns far. Har du förstått att våra barn växer? Viktor har storlek 110 och ibland större beroende på vad det är för kläder. Inte 86! Inte ens Oskar har 86. Han har 104! Jag kan inte ta på barnen byxor som inte räcker ner till fötterna och tröjor som är så tajta att dom knappt går på. När dom ska ta på sig nya kläder på morgonen vill dom inte ta på sig kläder ur väskan som du skickat utan ska promt ha kläder ur garderoben dom har här. Det är självklart helt okej för mig, det är trots allt barnens kläder. Men jag betalar dyrt för att du ska hålla barnen med kläder och förväntar mig att få kläder som passar! Jackan som Viktor har med sig hit är 98/104, den är ju alldeles för kort i ärmarna! Han borde åtminstonde ha en jacka som är strl 110!

Åja.. vi har kanske olika åsikter om barnens kläder och jag säger inte att mitt är rätt..
 


Edit:
Verkar som att detta var ett känsligt ämne. Jag ska börja med att säga att jag aldrig har krävt att kläderna ska vara nya. Har ni egna barn borde ni veta att det är ganska stor skillnad på en tröja som är 110 och en som är 86. Tycker jag att även han borde se. Han är ju utsedd av domstol att vara den "bättre" boendeföräldern vilket jag aldrig har sagt nåt om, inte ens överklagat. Jag respekterar barnens pappa. Vi har trots allt levt med varandra en lång tid och fått tre barn tillsammans. Jag tror att han är fullt kapabel att ta hand om barnen. Men jag vill fortfarande ha kläder som faktiskt passar. Tror inte att ni som vuxna skulle gå ut med byxor som "väntar högvatten" eller en jacka som är två storlekar för liten. Folk som inte känner mig eller mitt ex borde inte lägga sig i. Speciellt inte anonymt. Tycker att det är jäv ligt löjligt. Kom igen då ni törs stå för vem ni är.

Puss å kram till er alla.

GODIS

Anette kom med en present till oss. En gigantisk skål med godis! Är då säkert tre-fyra kg! Barnen blev helt överlyckliga! Å vi med förstås.. =D Nu är det nå bra tv å godis som hägrar.

Tack Anette å Rob!

jobb! NUUUU!

Har fått ett roligt kuvert med posten.. "Tack för din ansökan men tjänsten är tillsatt av annan sökande." ~suck~ var ett jobb som jag faktiskt ville ha!  Men men, jag har en till ansökan ute som jag vänter på svar från och nu idag har jag skickat iväg två till ansökningar. Jag hoppas att nån snart inser att jag faktiskt inte är värdelös!

my love

Idag har jag varit med min lillkompis på stan... golucas! Ja, hans mamma fick oxå följa. =) Jag var duktig och shoppade ingenting! Jag kollade på en jacka efterom att jag behöver en vinterjacka men det blev inget köp. Har varit förbi mamma en sväng och slappat lite. Handlat mat... guuud vilket intressant inlägg!

Äh.. har typ inget intressant att skriva så jag tror jag går i säng...

Jo en sak! Kidsen kommer imorrn! Kärlekarna!!

fika, fika, fika...

Då hade man fikat så nu väger man väl typ fem kilo mer än vad man gjorde innan.. Hon är go den där farmoran men det blir oerhört mycket fikande när man är dit.. Hon är ganska rolig min farmor. Hon ringer flera gånger om dagen till min pappa för att tv:n inte funkar som den ska. Det slutade med att han efter mycket springande och ordnande med tv, tejpade över alla knappar hon inte får trycka på. Så nu ser hennes tv-dosa ut på detta sätt. Humor!
 

jobb, jobb, jobb

Idag har vi fotat Lucas igen. Det är så kul för han är så lätt att fota. Har även varit lite ordningssam. Har gjort i ordning arbetsgivarintygen som ska till a-kassan. Har även gått igenom platsbanken för att se om det finns nåt välbetalt jobb med bra arbetstider, arbetskamrater och i övrigt bra förmåner.  Det fanns det.. men tyvärr har jag ju inte kvalifikationerna för att söka nåt av dom... =P Nä, jag väntar lite till.. snart kanske det ramlar ett jobb i huvudet på mig.. eh.. man kan ju alltid hoppas.. =)

Nu ska jag se om min man2be vill följa mig och fika hos farmormoran.

Puss å kram

osämja på hög nivå

Jaha.. vad har vi för förväntningar på dagen då? Har gjort allt som min kära man2be har bett mig om. Nu sitter jag hos Mia och lyssnar på hur två syskon har olika åsikter om det mesta. Tänker tillbaka på när man själv var liten. Kan tänka mig att det var ungefär så här det lät hemma hos oss när jag och min bror var igång. Skrik, gråt, gnäll. Ändå är syskonen det viktigaste av allt! Undra hur dessa två syskon kommer att tänka tillbaka på den här tiden när dom fyller 30... =P

Nä, nu ska jag hjälpa Maria och klä barnen så ska vi dra ut en sväng. Puss på er!

misse

Ja, som vanligt har jag en katt utfläkt på tangentbordet så detta inlägg blir skrivet med musen på skärmtangentbordet vilket tar en välda tid. Har väl inte så mycket att berätta om dagen heller, tack å lov.. =D
Varit på tomtelandet med Mia. Lite väl tidigt för tomtar va? Pitstop hos A&L för kaffe. Sen middag hos mamma å pappa å lillebror. Champinjoncrepes. Hur gott som helst!

Nu är det nog dax för lite sömn. =)


snö

Nu har vi skjutsat tillbaka grabbsen till sin far. Fick träffa hans nya "vän" eller vad man nu ska kalla det då han inte har presenterat henne. Iaf har jag presenterat mig själv idag och det kändes bra att få skaka hand med den personen som förmodligen har förmånen att spendera mer tid med mina älskade barn än vad jag själv får göra.
Där i inlandet hade det kommit snö. Kändes lite konstigt att det låg fem cm snö på vissa ställen. Tur man har vinterdäck, eller Peder har, jag har inte bytt på volvon än.
När vi kom hem var vi på krysset och åt (jag vet, säg ingenting) sen for vi förbi Anette, Rob och sötkorven Lucas och fick tårta.
Nu sitter vi hemma och jäser. Strax är det hål i väggen. Måste ses.

Det var allt för denna söndag. Puss på er! ♥

hockey

Var ju som sagt på hockey igår. Var en skitbra match! Aik vann med 4-1 mot lule. Första matchen den här säsongen jag har sett på arenan. Kändes bra att vara tillbaka. Att  vi dessutom vann gjorde ju inte saken sämre. Danne och Hanna följde ju som bekant oxå med. Var lite kul att höra våran söta hejjaklack bakom oss (från nåt dagcenter) håna våra kära vänner. Tittade på Dannes lulekeps och skrek "vi hata lulejävvel".. Man kunde inte annat än le. Synd för danne som kört alla milen att måsta se en förlustmatch men bättre lycka nästa gång kanske. ;) Sällskapet var iaf trevligt även om vi hade olika åsikter om vem som borde ha vunnit. =)

nintendo wii

Har lånat Mli och Kristers nintendo wii. Jäklar så kul!



Vicke är en hejjare på att spela!

finaly friday

Nu har äntligen mina tre små grisar kommit. Dom är för goa. Man minns inte hur jäkulst mycket man saknar dom förän dom kommer. Men det är kanske tur. Annars blev man ju tokig att vara utan dom. Ikväll har jag för första gången klippt Edison själv. Klippte med maskin. Han blev skitsnygg! Borde ha varit gjort för länge sen. Men men, nu är det då gjort i alla fall. Imorrn blir det pizza och hockey. Aik - luleå. Lillebror, Mli och Krister ska vara här med barnen medan jag, Peder, Hanna och Danne sticker till templet för att förhoppningsvis få se skellefteå piska lule ordentligt. Det värsta/roligaste är att jag är inbiten aikfan och Danne håller på lule. Så det blir intressant att se vem som kommer att gå hem med slokande huvud... =P

Nu tycker jag minsann att det är dags för glass och popcorn. =)

Puss på er!

update av gårdagens köttsoppa

Köttsoppan blev som bekant väldigt grumlig. Och lite buljong tyckte jag att det var oxå men klimp gjorde jag och när Peder kom hem så ställde jag fram maten på bordet. Han tittade i pannan och fick ett lite finurligt uttryck i ansiktet och jag skymdade mig att berätta om mitt misstag innan han fick nöjet att reta mig. Men åt gjorde han och han påstod att klimpen var god. Det tyckte faktiskt jag att den var så jag hoppas att han inte försökte ljuga. Han är nämlingen väldigt dålig på att ljuga för mig. När vi ätit nästan klart frågade han lite snällt varför jag inte hade fyllt på med vatten för att få lite mer och inte så stark buljong. (Vilket jag inte hade nån aning om att man ska göra, men läser man på burken så står det faktiskt så.. =P) Då svarar jag vänligt men bestämt. "NÄ! Jag har ju fyllt på med mjölk!!"

Så kan det gå. Så mamma, Peder åt med god aptit. Betyder det att han är godkänd? =D

miffo!!

Åsa är ett miffo som borde skjutas! Hur disträ får man bli?? Jag skulle göra klimp till köttsoppan men då häller jag mjölken i köttsoppan istället för i bunken där klimpen skulle röras ihop. Så nu ser köttsoppan ut som att nån redan har ätit den en gång... *urk*

lactosintolerant

Idag ringde läkaren från vårdcentralen igen. Jag är tydligen lactosintolerant. Det var alltså inte bara inbillning. Känns ju skönt. Hade ju varit skönt att slippa vara det men å andra sidan kanske det är det som är anledningen till att jag har mått så illa en längre tid. Så nu är det bara att börja studera i ämnet för att se vad jag får äta och inte äta.

confession

Tänkte bara berätta för er som inte vet. Jag och min man2be har förlovat oss. Den 14/9-08. För prick en månad sen. Superfina ringar i vitt guld. Lite komiskt att min ring lätt går i Peders som ni ser på bilden. Har för mig att min kära mor har sagt nån gång att det betyder nåt speciellt om man kan trä ringarna i varandra.. Är det så får du gärna skriva en kommentar mamma. =)



♥ Jag älskar dig Peder! ♥

Jodå

Sista grejen gick oxå bra.. eller sista är väl fel att kalla det. Är väl egentligen bara början. Rapakalja för er som inte känner till våra planer så därför lämnar vi det så här. Mer kommer när vi kommer närmare. Eller längre ifrån. =)

En hittills väldigt glad Åsa

Den här dagen har börjat hur bra som helst! Började med att jag fick sova riktigt bra i natt. Sen har jag varit och följt the svääg på hennes jobb. Jag har fått köra skotare som jag inte har gjort sen i gymnasiet. Trodde att jag hade tappat allt! Men icke sa nicke. Det gick betydligt bättre än förväntat. Det gick ju inte lika snabbt som när Anna lastar men jag är ändå nöjd över min insats. Nu "turade" det sig att det var en grej på skotare vi gatt reparera och då kunde jag inte låta bli att vara där och pingla och hjälpa till vilket tydligen sågs som en bra grej! ~glad~ Nu återstår det bara att jag får fortsätta att öva hos han och förhoppningsvis jobba lite extra och tjäna några kronor. =) Summan av detta måste ses som riktigt bra motför vad jag hade förväntat mig. =)

När jag kom hem har vi fått igen pengar på underhållet vi har betalat. Tyvärr inte så mycket som jag hade hoppats men det är ändå några kronor. =) Plus att jag har fått ut all komptid från rönnskär så denna månad kanske vi kan fara på ikea, Hanna. ;)

Nu ska jag träffa darlingen på stan för att se om dagens sista och viktigaste grej går lika bra som resten av dagen. *Hoppas*

Puss på er!

Bullbak och bebispussar

Idag har jag och kusin Anette varit riktigt husliga. Vi har bakat 140 bullar. Dessutom har jag fått pussa på min favoritlucas. Snart kommer min man2be hem från jobbet och då ska han få middag och sen bullar. Vilken bra hemmafru jag är. Kanske till och med att jag är så snäll att han får ta med sig en påse bullar på jobbet. Måste ju samla poäng där så dom inte är så arg på mig att jag har snuvat Piteå på den snyggaste killen. Nu, tillbaka till matlagningen. =)

Puss på er!

dildoparty

Idag har varit en skum dag. Har inte varit på topp. Förmiddagen var hemsk. Jag var på så jäkla pissigt humör att jag tycker synd om Peder. Var på apoteket och hämtade ut nå medicin mot illamåendet jag dras med. Åsså har Peder sett du är var du heter och där sa dom att omega tre gör underverk mot pms så nu har han köpt en livsförbrukning omega tre kapslar åt mig... =P

Ikväll har vi varit på dildoparty. Det var riktigt trevligt och kul att se grejerna. Men konservativ som jag är så blev det en massageolja med smultronlukt till fröken ostor. Nu ska Peder få massera mig. Sköönt!

Nu ska jag krypa ner i sängen och invänta älsklingen som har varit hos lillebror och spelat dator.

Puss å kram å ha en trevlig lördag gott folk! =)

Flyttstädning

Är i Piteå och hjälper Thea att packa.. Det är lite grejer som ska ner i lådor så att en hel tvåa ska vara tom för att grejorna sen ska flyttas hon och hennes prins gemensamma hus ute i ödemarken. Precis som dom vill ha det. Vi har packat och packat och nu ringde en tjej som ska komma och titta på min underbara bil... ~snyft~
Det är ju "bara" en volvo.. men det är ju MIN fina volvo.. Den finaste bilen jag har ägt. Men men.. bara att bita ihop. Att vara utan bil kanske sporrar mig ännu mer till att skaffa mig ett jobb. Som att det skulle vara enkelt... =P

Snodde en bild från Thereses dator som passade mig utmärkt.. ;)

snyggbilen

Puss å kram

Blocket

Nu är pärlan ute på blocket... ~syft~
Klicka på bilden så kommer du till annonsen.


Min fina volvo v40

Min fina, fina volvo är nu ute för försäljning.. Vill verkligen inte sälja min ögonsten men vad gör man när man inte har nåt jobb och således inga pengar.. Jo, man säljer bilen... ~suck~ Bara att bita ihop och hoppas att nån vill köpa den och vårda den ömt. 37000 kr så är den din!



massor me mumsiga muffins

Idag har jag varit kreativ! Först steg vi (jag och Mli) upp och for på besiktning med bilen. Gick hur bra som helst! Utan anmärkning! Så nu har jag en nybesiktad volvo v40 till salu! Sen for vi till Anette och Lucas och socialiserade. Sen dammsög, dammtorkade och skurade jag hela lägenheten. Ringde en massa viktiga samtal. Efter det kom Anette och Lucas hit. Vi hjälptes åt att baka muffins som Peder skulle få med sig på jobbet. Han sa att dom var fem så vi sparade fem muffinsar och delade dom två som blev kvar på fyra. Då kom han på att "Oj, vi är visst nio" =O Happ. Så var det med det. Mli och Anette åt med oss och sen gick vi med dom en sväng till Bersan. 1,5 timma. Nu har jag bakat en sockerkaka istället som Peder ska få ta med sig på jobbet så jag ringde upp Mli och Krister så dom får njuta av dom goda muffinsarna. Här ska ni oxå få njuta av dom... fast bara på bild.. =)
Detta är ingen google-bild. Det är våra muffins! =)

Puss å kram

Todo

Tisdag: Edit
  • Boka besiktningstid till bilen
  • Gå ur facket
  • Ringa af
  • Kolla lamporna på bilen
  • Besikta bilen
  • Ringa ********
  • Ringa ******
  • Dammsuga
Onsdag: Edit
  • Sköta Lucas
  • Posta papprena till fk
  • Beställa arbetsgivarintyg
  • Skicka papprena till a-kassan
  • Ringa skolan
  • Låna ut bilen till mamma
  • Möta ********

Veckovägning...

Den åttonde i ordningen.. Citerar Petter.. "det går bra nu"! Jag vann!! Jag har gått ner 2,0 kilo! Fan va skönt. Men med tanke på att jag gick upp nästan lika mycket förra veckan så känns det ju inte som en brakvinst direkt.. =P

Åja, ställningen lyder som följer:

Peder: ♥ ♥ ♥
Jag: ♥ ♥
Mli: ♥ ♥
Krister: ♥

Puss

sluthelgat

Ja, då var även denna helgen till ända.. tråkigt att måsta lämna barnen efter två underbara dagar. Idag har vi haft besök av sumbomskan med barn. Alltid lika trevligt!

ÄlsklingenLapin

Här brevid mig ligger älsklingen och sover. Bilden till höger är misse som har lagt sig tillrätta på datorn i mitt knä. Kan säga att det inte är enklast att skriva. Så nu ska jag oxå sova och fortsätta renovera vårat hus i mina drömmar.

Puss ♥

Lördag

Idag har varit en kanondag! Har varit på kalas och firat bonuskusinen. Sen promenerade vi till konsum och köpte godis. När vi kom hem gjorde vi pizza. Peder och Oskar kämpade med det medan jag diskade. Ikväll har vi bara myst. Jag, Peder och Viktor var förbi och tittade på ett hus som är till salu. Jag blev jättekär. Där skulle vi utan problem rymmas. Nu har jag hittat huset så nu saknar vi bara lottovinsten. =)

Peder sitter och er southpark... snacka om att det är ett helr sjukt program. Det handlar om stupid bitches och unclefuckers... Inte riktigt i min smak... =P

♥ Ha en trevlig lördagkväll! ♥

orancht

Har länge funderat på vad jag ska göra med vardagsrummet. Det är jättefint men det är ganska färglöst. När jag gick hem från Mia idag såg jag en massa fina löv som hade ramlat ner från träden. Plockade några och la på ett fat med ljusstakar. Åsså fick jag ett par orange'a ljus av henne så nu kanske det blir nån färgklick. Fint blev det.. tycker jag iaf. Får väl se hur länge det får stå kvar innan katten har ätit upp löven. =) Btw.. hur fan skriver man [orancha]??
Här är en bild på mitt alster.


Nu ska jag ner i tvättstugan och hämta lite tvätt sen ska jag invänta mina små sötisar och en timma senare min stora sötis!

Frisk som en nötkärna

Ja, nu har doktorn ringt. Tydligen är man frisk som en nötkärna.. Tillbaka på noll igen. Är det fullt normalt att må jävul på dagarna? Kräkas nån gång nu och då.. Känns väl iofs bra att det inte var nå med magen men nu känns det som att man är helt störd i huvudet. Inbillar jag mig att jag mår dåligt? Men jag kan ju omöjligt inbilla mig att jag spyr... Aja.. bara att ta nya tag och hoppas på att vinna miljoner. Då skulle jag kunna köpa en mirakelkur som tar bort illamåendet. Eller så får jag helt enkelt satsa på att bli på tjocken så man så vet varför man mår dåligt.. Nä.. kanske ingen bra plan.. men en plan iaf! =)

Puss å kram

Dagens grattis!

Dagen grattis går till Cia som har klarat teoriprovet!
Cia

GRATTIS!

Ett litet förtydligande...

Jag är inte med barn. Om det då vore så väl. Skulle man iaf ha en anledning till varför man mår som man gör åsså får man ju då "lön för mödan"..

Tandläkaren

Känns verkligen just nu som att hela min kropp håller på att rasa! Var till tandläkaren igår och lagade en tand. Man kan nästan tro att han slet ut hela tanden och stoppade tillbaka den igen! Fan så ont jag har haft i käften i natt. Nu när jag steg upp kunde jag knappt öppna käften! Nä, från och med nu blir det att borsta tänderna tre gånger i timman, tandtråden kommer att vara igång hela tiden och jag kommer att dricka flourskölj till maten... aldrig mer vill jag ha hål i tänderna! Åsså får han dessutom betalt för att få plåga mig... ~snyft~

Nu ska min onda trut försöka få i sig en macka som jag sen ska kräkas upp....

I´ll be back!

Regn!

Vi som skulle ut och gå och hälsa på Sumbomskan men då regnar det när man sticker ut skallen! Fan! Aja.. då går vi ner till Mli och Krister och ser om dom har nå fika istället. =)

Vikten

Ja, jag har ju inte uppdaterat er om hur veckovägningen gick.. Kan upplysa om att det gick käpprätt åt skogen! Hur det gick för dom andra tänker jag inte prata om men jag gick upp 1,8 kilo! Nu är jag tillbaka på startvikten... det känns ju peppande! Eller så int! Denna vecka vann Peder. Men det var ju inte för att han hade gått ner en massa.... :P Aja.. slutpratat om det. Nu går vi vidare! =P

Ställningen är iaf:

Peder: ♥ ♥ ♥
Mli: ♥ ♥
Jag: ♥
Krister: ♥

Ska man ens säga att man ska ta nya tag den här veckan? Det känns som att man säger det ela tiden! När man är ute och tar kort med Mli så önskar man så in i bomben att man kunde ta sig i kragen och gå ner dom jäkla fem-sex kilona som är kvar till att jag är nöjd! *suck*

Vänta, vänta, vänta...

Sitter och väntar på att läkaren ska ringa. Är lite orolig för vad hon ska säga faktiskt. Tänk om det är nåt allvarligt fel på min mage. Men samtidigt skulle det vara väldigt skönt att få veta varför man ständigt går omkring och mår illa. Det kanske inte är mjölk jag är överkänslig mot som jag hela tiden trott. Jag ska nog sluta vara så tjurig och ställa diagnoser på mig själv och istället gå till en doktor som kanske vet. Men men... kommer man från ett tjurskalligt släkte som vägrar inse att det faktiskt kan vara nåt fel på ens kropp får man väl skylla sig själv antar jag. =)

Puss å kram på er!