hot hot hot

Jisses amalia så varmt det är! När det är så här varmt måste man ta till alla medel för att svalka sig!

Igår blev det glass.





Idag när jag for hem från jobbet köpte jag med mig vattenpistoler och vattenballonger hem. Mli och Linda kom och hade vattenkrig med boysen men till slut blev det för lite att köra med så dom spolade direkt med trädgårdsslangen.. :P



Vattenmatta..



Sen blev det fruktstund innan vi cyklade på konsum och köpte kräm och fil. Tänkte att Peder skulle få välja om vi ska äta fil eller en räkmacka på båtmuseet. :)

tidsoptimist

Jag tänker att jag ska hinna en massa saker. Det gör jag aldrig. Tänkte hinna måla golvet i tvättstugan idag. Istället blev det att vara med barnen. Lekparken, hälsa på mommen, se cartoon, äta, vattna växthuset. Och det roligaste av allt. Betala räkningar....

Tänkte att golvet skulle vara klart innan helgen. Nu tänker jag att det ska vara klart innan semestern börjar för då har vi en massa nya projekt. Bygga altan och måla fönster är tanken. Det ska vara klart innan semestern är slut. År 2019... :P

Gonatt

tvättstugan

Idag har jag och kärleken varit nere i tvättstugan och påtat. Har fått upp hyllorna vi köpte förra veckan och städade inför målning av golvet. Kanske om vi hinner så målas det innan veckan är slut. Det blir såå fint! När det är klart lovar jag bilder! :)

ny frisyr?


nya soffor

Så här blev resultatet av våran tripp till Piteå. Två soffor fick följa med hem. Skönt att äntligen ha soffor igen! Nu ska vi bara köpa nya överdrag så blir detta bra. Grå kommer dom att bli.



Före



Efter.

Erkänn att det blev bättre!

dust it

Någon av mina barn (misstänker starkt Oskar) har roat sig med att pudra dust it lite här och där. Bland annat har pekplattan på min dator fått lite puder på sig. Den är sträv! Fina barn... tror jag.. :P


Dessutom glömde både han och Viktor sina skor när vi for igår så dagens projekt blir att leta reda på en lastbil som har vägarna förbi huset barnen bor i så dom får tillbaka sina skor. :)

soffa?

Idag ska jag ta med mig mina bundsförvanter Mli och Anette och åka till Pite och kolla på soffor om kvinnan som äger dom behagar svara. Ska ringa dit igen lite senare och se om det finns en möjlighet att få kolla. *hoppas*

Längtar efter att få vardagsrummet fint igen. :)

lördag

Lördag var Peders sovmorgon och jag hade lovat Viktor att jag skulle ägna tid speciellt åt han så morgonen började med att Viktor fick bestämma vad vi skulle göra. Det blev kaffe hos Maria (han tyckte jag behövde det, gullungen) sen blev det lekparken.



Efter lekparken for vi hem och väckte Peder och åt lunch. Viktor bestämde att vi skulle äta nudlar så han gjorde nudlar till hela familjen. Efter det gick vi ner på joypeak.



Hoppade hoppborg och fick ansiktsmålning.



Viktor gjorde ett åskmoln med en blixt.



Oskar gjorde en eldflamma.



Edvin gjorde en döskalle.

När vi kom hem bjöd vi in Anette med fam och Mli med fam på middag.



Anton ska plocka ut gratängen ur ugnen. :)

(bild tagen av anette)



Avslutade dagen med bad för mina älskade lortgrisar. ♥

Nu är det sommar och det innebär att mina grabbar ska vara här en hel månad delad på två perioder. :)

tomater

Idag har Antons farfar varit hit med tomatplantor. Det är inte helt fel att få plantorna klara. Bara att vattna och invänta resultat. Han är bra våran farfar! :)



Här planteras det för fullt medan Anton och Lucas håller koll så att allt går rätt till. Mina duktiga killar!

Nu sover liten man och vi andra ska äta lite kvällsfika innan det är dags att krypa till kojs så vi är pigga och alerta till joypeak imorgon.

äntligen

Äntligen är min Oskar tillbaka! :P


punka

Det finns ju roligare saker att upptäcka när man ska på jobbet klockan kvart över fem på morgonen..


Lös med däcket och vänta tills gummiverkstaden öppnar klockan sju.... :(

färg

Igår var jag och Peder på jernbolaget och köpte färg till golvet i tvättstugan så inom en snar framtid har nog kärleken målat. Då börjar det rummet äntligen likna klart. Bara att måla väggarna vita har gjort en stor bättring. När golvet blir målat så ska jag försöka få tummen ur och lägga upp en bild. Även Antons rum är några lister och en dörr från klart. Då ska jag lägga upp bilder därifrån oxå. :)

boysen

Slänger upp två bilder från förra helgen då grabbarna var här.

 

Så här ser det ut titt som tätt när oskar har varit på toan. Vet inte hur många gånger han har lovat att han inte ska göra om det.. men men.. frestelsen blir väl för stor när han sitter där och väntar...



Innan grabbarna åkte for vi en sväng till lekparken på nordanå. En riktigt fin lekpark. Kommer definitivt att besökas någon fler gång i sommar. :)

Inga bilder

Tänkte lägga upp lite bilder från helgen men inser ju nu att jag har inte tagit en enda. Jag får helt enkelt be Mli väldigt snällt att jag kan få lite bilder av henne.. :P
Vi var iaf utanför sundsvall för att kolla in annicas student. Bodde på en riktigt mysig camping i torpshammar.
Snodde två bilder från Mlis blogg.





Det var hett som i jag vet inte vad så till och med jag badade en sväng. :)

Shave a sheep!

Ikväll när vi kom hem och hade ätit middag ville Viktor göra nåt och då passade vi på att testa spelet Oskar fick av Cia när han fyllde år.

 

Shave a sheep heter det och är från 5 år. Man ska slå en tärning och välja olika alternativ för att till slut få mest "ull". Man kan stjäla av varandra eller skicka vargen på varandra. Det var riktigt kul! Det ska definitivt med i husvagnen för regniga dagar!

sticka i foten

Oskar var och sprang på bryggan och naturligtvis fick han ju en sticka i foten. Djupt som rackarn åkte den in oxå.


Morfar opererar medan Peder kör en avledande manöver.



Tur peder har en stor famn när alla ska höra bok.

fina barnen

Vi befinner oss nu i paradiset. Och Mli har Haft med sig kameran.

 

Hade jag inte haft så värdelös uppkoppling så hade jag lagt upp fler bilder.

Håll till godo med denna så kanske det kommer fler senare. :)

det susar i säven



Här blåser det hårda stormvindar...
Vi blev utan stöm i vissa delar av huset. :(

mina killar

När jag kom hem från jobbet idag så hade mina killar handlat och gjort tacos. Mli, Linda och Vanessa-prinsessa kom oxå och åt med oss. Alltid trevligt med middagsfrämmande!



Efter maten for vi till bergsbyn och handlade efterrätt. Mjukglass! Laktosintolerant som man är så blev det en piggelin till mig. Men det var inte fy skam det heller. Imorrn bär det av mot stugan. Ska bli så skönt! Hoppas bara att jag blir av med den här förkylningen!

kärlek

Idag har vi haft mys. Grabbsen har anlänt och familjen är således äntligen komplett för några dagar. Vi fick även den stora äran att ha både momme å morfar och familjen Dus på middag. Eller ja, middag och middag. Vi åt våfflor. :)



På vägen hit hade min lillkompis Dusan plockat dessa fina blommor till mig! Hur glad blir man inte då! Fick dessutom en kram av han innan han for! ♥



När allt främmande farit så behövde Anton verkligen ett bad! Han var smutsig från topp till tå och hade dessutom poopat i blöjan. Han fick sällskap av sina bröder som lekte jultomte. :)

blä



Ungefär så här har hela våran vecka sett ut. :(

bilder

Här kommer några bilder från helgen hos antons farfar.



Anton spanar in hönorna



Lunch ute vid grillringen



Anton är ute med pappa och bränner med farfars fyrhjuling.