Dag 02 – Min första kärlek

Min första kärlek.. ja gud vad kär jag var! Jag var väl 5-6 år. Killen i fråga hette Simon. Han hade stugan brevid våran och han var såå snygg!! Varje vinter i flera år längtade jag tills det skulle bli sommar så jag fick träffa han igen. Nu är det ju så att han var 3-4 år äldre än mig. Kan säga att han inte var lika intresserad av mig som jag var av han. Det hände ibland att jag fick leka med han när han inte hade nån annan att leka med men direkt min bror och hans bror fick syn på att han var med mig så retades dom och han ville inte vara med mig nå mer.. Suck.. mitt hjärta brast varje gång.. :(

♥♥♥

pynt

Idag har det julpyntats här hemma. Har bytt gardiner På nedervåningen och satt upp lite julstjärnor och nån enstaka tomte. Mer än så kommer det nog inte att bli i vårat hus. Det räcker gott. Jag är nöjd. :)

Vid tio kom Anette och Oliver och hämtade mig och fjutton för en sväng på solbacken. Kastade lite skräp på tippen och kikade lite på affärerna där uppe. Nu är nyårsoutfiten avklarad. Nice! :)

Efter det kom Mli och Vanessa hit och åt lunch med oss. Dom blev även kvar till middag. Trevligt!

Nu har jag beställt julkorten och lite annat krimskrams och fått två paket på posten. Ett halsband till mig och julklappar till Viktor och Edvin. Alltid kul med paket. :)

Dag 01 – Presentera mig själv

Ja.. vem är jag?

Namn: Åsa Maria Katarina Persson. Förhoppningsvis ska väl detta ändras till Marklund inom en snar framtid. :) När jag var liten hatade jag mitt namn för jag visste ingen annan än jag som hette Åsa. Nu när jag har blivit äldre och mognare (?) så har jag blivit kompis med mitt namn och det känns helt okej att presentera sig.

Ålder: Har nått den aktningsvärda åldern av 31 år. 30-årskris? Nää.. jag gjorde bort min kris när jag var 25. DÅ hade jag en grym åldersnoja. Nu vet jag ju att en kvinna bara blir bättre och bättre med åren. ;)

Familj: Har en alldeles underbar familj! Den stora familjen består av Mamma ♥ och pappa ♥. Dom konkurerar om platsen för viktigaste personerna i mitt liv! Mina tre bröder! Love you! Min fina svärmor, Bertil och svärfar! Sen har vi min alldeles egen "lilla" familj! Peder! Mitt livs kärlek. Skulle inte klara mig utan honom! Sist men störst. Mina underbara barn! Edvin, Viktor, Oskar och Anton! Mina finaste fina prinsar! Vad vore livet utan er?! Absolut ingenting! ♥

Gör: Är mammaledig med min yngsta son. Han är snart ett år. Planen är att vara hemma med honom till i höst. Då är det dags för mig att börja jobba. Är för tillfället arbetslös men det ser ganska ljust ut då jag har fått in en fot på ett bra jobb. :) Dagarna fylls med barn och vänner och en liten gnutta städning. Eftermiddagarna åt sambon, tv eller dator. Helgen åt sambo, vänner, familjen.

Intressen: Utöver familjen så gillar jag att sporta. Även om jag inte är speciellt aktiv så gillar jag att utföra de flesta sporter. Älskar att åka skridskor och bollsporter är väl det jag alltid har tyckt om. Inredning och renovering är oxå ett stort intresse och jag önskade att man hade mer pengar till det ändamålet.

Bor: Just nu bor jag med mannen och barnen i ett tegelhus med rum för en massa barn och vänner. Hade dock önskat att vi kunde riva väggen så vi fick ett större kök. Men det kommer! Annars älskar jag vårat fina hus. Innan vi köpte huset har jag bott på många olika adresser. 12 olika ställen har jag bott på. 5 hus och 7 lägenheter. Nu är jag lite less på att flytta faktiskt. :P

Personen Åsa: Som person är jag snäll. Kanske lite för snäll ibland. Sjukt naiv och tror alltid gott om folk vilket jag har lärt mig den hårda vägen att så är inte alltid fallet. Väldigt social! Kan inte sitta still. Har alltid tusen bollar i luften. Har väldigt svårt att göra klart det jag påbörjar. Tankspridd delux och väldigt glömsk. Har ofta borta nycklarna eller börsen. Jag hatar att leta men på nåt konstigt sätt dyker grejerna alltid upp! Har aldrig hittills tappat bort dom utan att det kommit fram förr eller senare.

Utbildning: Grundskola då förstås. Tänkte efter nian att jag skulle bli kock. Det gick ju sådär. Gick ett år hotell och restaurang innan jag fick nåt släpp och hoppade av för att gå tre år naturbruk med inriktning skog i Burträsk. Inte kanske det smartaste draget jag gjort men jag slutade iaf med hyffsade betyg. Har dock inte jobbat i skogen sen studenten. Eller jo, en vecka har jag gasat skotare. För två år sen gick jag en mekutbildning på Lernia. Det var ett av det roligaste jag gjort! Jobbade på rönnskär ett tag som mekaniker innan jag blev gravid och det var det roligaste jobbet jag har haft!

Ja, det var väl pretty much jag...

30 dagar..

Det är många som har denna grej på sin blogg nu. Tänkte att det kan ju vara lite roligt. 30 dagar, 30 olika teman.

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här
saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Första blir imorrn. :)

vägning nummer två...

Idag är det söndag och således vägning. Alla har kämpat på bra och all har gått ner i vikt. Vissa mer och vissa mindre. Men dock ner och jag är stolt över alla!

Mitt resultat: Från 65,5 till 64,9. 0,6 kg och 0,9 %.

Eftersom vi är så många nu så tänkte jag att vi gör en prispall. (Enbart för att jag var topp tre.. hihi.. nädå. Blir samma nästa vecka.)

Grattis Annica!


Total ställning: (varje gubbe motsvarar en veckovinst)

Annica:
Åsa:
Anette:
Peder:
Mli:
Krister:

Bra kämpat allihopa!

loppis

Imorrn befinner jag mig på folkets hus i ursviken för att sälja hela mitt bohag så jag ska ha råd med en snöslunga.. haha.. nädå inte riktigt men nästan. :)

Kom och fynda! Mellan 12 och 15 tror jag det var. :)

skotta skotta...

Skotta skotta skotta.... tur att Johan var snäll och styrde bort värsta med traktorn.. Inte ett smart drag att vara borta två dagar när det snöat som mest.. :P

app

När kommer blogg.se med en app till android? Det är inte ens nästan anpassat att blogga från mobilen. Går inte lgga upp bilder eller nåt. :-(

fredagsmys

Sitter hos svärmor och bertil. Bertil fyller 60 så han har bjudit oss och in mor och far på middag. Eftersom dom oxå följde slapp jag åka buss. Skönt! Fredagsbussarna till pite är ALLTID knökfulla! Det är inge roligt när man ska åka med Anton. Imorrn ska farmor få rå om fjutton och vi ska åka in till stan en sväng. Sen blir det middag här innan vi åker hem och skottar. Tänkte fara och gratta mli imorrn. Om vi hinner. Eventuellt går man omkring med spaden ända till framemot onsdag torsdag... :-P Peace out.

paradise hotel

Fattar inte.. jag har missat 4(!) avsnitt av paradise hotel! Hur är det möjligt? Jag har inte sett ett enda avsnitt den här veckan. :S Nu har jag alla fyra missade på telefonen så nu är helgens nöje klart! :)

God natt. ♥

tankar om veckovägningen..

Verkar som att våran "gå-ner-i-vikt-tävling" blir större. Ursprungligen var det jag, Peder och Anette. Nu vill Mli och Krister oxå vara med och självklart får dom det! Bara fler jag får krossa! ;) Hehe.. fast Mli har ju lite försprång eftersom hon ammar.. :P
En liten fågel viskade i mitt öra att Kim och Annica oxå är sugen på att hänga på! Välkomna!


Lite av varje...

Ja, snart är det dags att julpynta. Började julstädningen igår. Har kvar vardagsrummet och Edvins rum. Annars är det ganska klart. Då är det bara att gräva fram lådorna med pynt. Det är så jäkla mycket jag skulle vilja köpa nytt i pyntväg men man måste ju tyvärr inse sina begränsningar.
På tal om pynt så ska jag, Emma och Emelie på JT´s ikväll. Är nåt mingel med glögg och sånt. Ska bli så kul att se vad dom fått in. Det finns så sjukt mycket fint där! Skulle vilja köpa nåt till Antons rum men.. man kanske skulle börja med att lägga pengarna på att få rummet klart. Peder målade taket igårkväll men färgen tog slut så det är bara att handla mer och börja om.. :(
Sen är det till att tapetsera. Vi har fått hem dom vita tapeterna så det är taket jag väntar på. :)

Snö har det kommit oxå. Alla i min omgivning tycker att jag är störd som gillar att skotta. (Möjligen inte min pappa) Men det blir ju som så fint när man har skottat. Fina raka linjer. Som skapande på nåt sätt... :P



Ser ni så vackert! ♥

söndagsvägning

Idag var det så dags för veckovägningen. Anette kom hit och vi körde igång. Gissa vem som vann... tadaa! JAG!
Tänker inte avslöja vad dom andra fick för resultat på sina vågar men så här ser det ut för mig. Sen i tisdags har jag gått ner från 67 kg till 65,5 kg. -2,2%. Jag är riktigt nöjd!

Åsa:
Anette:     
Peder:      

Bättre lycka nästa vecka mina medtävlande.. :)

The bottom is nådd...

Som rubriken lyder. Botten är nådd. Nu är det dags att göra lite krafttag på vikt/kropps-fronten igen.. för vilken gång i ordningen låter vi vara osagt. Har iaf beslutat om att starta upp våran vikttävling igen som sporre. Jag och Peder och nu även Anette står på deltagarlistan.
Vi har gjort en startvikt idag och sen framöver är det söndagarna som gäller för vägning.

Jag har börjat lite med att promma faktiskt.


Tisdag 4,64 km


Onsdag 4,31 km



Idag 2,97 km

Lätt?!

2010-11-17_13_33 (MMS)

Hur lätt är det att försöka sluta fika när det ser ut så här? EN lussebulle måste jag ta. Sen promenad ikväll. Edit: Det blev bara en lussebulle. Inte ens en pepparkaka tog jag. *stolt*


Bäschbyn teaparty. <3

2010-11-11_19_28 (MMS)

Bäschbyn teaparty. <3


Ikea

Idag har vi varit på Ikea. Jag, mamma, Anette och hennes mamma drog iväg där vid halv åtta. Fjutton lämnade vi hos Farmor och Bertil. Han tyckte nog det var skönt att slippa följa tanterna till happis. =)

Först for vi till finland för att köpa skor. Kuomaskorna är bara hälften så dyr där som här. Tyvärr fanns det inte i antons storlek så han fick sig en supersnygg outfit istället.



Man ser inte så bra men det är små ugglor på magen. Skitsöta!

Sen åkte vi på ikea och shoppade loss. Sammanfattningsvis en riktigt kul dag. Anette fick även lära sig att hälsa med dig betyder att man ska hälsa dom runt omkring sig och inte att man ska ha hälsan med sig. =D

dagens citat:

Viktor 7 år: "Fruar är farliga. Dom har en handväska som dom kan anfalla med..."

Ja, jag säger då det... :P

suuuuck

Viktor önskar sig en katt i julklapp och eftersom vi redan har en katt så brukar det i svaga ögonblick flyga genom mitt huvud att "en katt till kan väl inte göra någon större skillnad".



När jag sen ser sånt här på golvet trots att jag dammsög bara någon timma tidigare så, NÄÄÄÄ!!!!! Det blir ingen mer levande dammtuss!!!

v & ms projekt

Jag hade nämt till Viktor att jag tänkte köpa en gåvagn till Anton. Då satt han sig ner och gjorde en ritning och sen ringde han morfar. -Morfar, jag har gjort en ny ritning! (Igår gjorde dom ett kugghjul med kuggstång efter hans ritning) Jag kommer till dig!

Sagt och gjort. Han tog sin ritning och begav sig med stolta steg mot sin älskade morfar. Ner i källaren och bygga och hem kom dom med denna.



Den blev lite lätt fram så vi skruvade på en hink och la dit min sparelefant. Anton sprang som en dåre och skrattade så han kiknade! Han älskar sin gåvagn!



Här har vi byggarna. Viktor ska bli snickare "som moffe" när han blir stor. ♥

ute i det fria

Dagen har spenderats som följer. Sara och L kom hit på morgonen och drack kaffe. Även Anette, Lucas och Oliver förärade oss med sitt sällskap. När Sara och L for hem gjorde vi våfflor till lunch. Efter lunchen begav vi oss ut till lekparken här brevid.



Hur gick det här till?

Alternativ ett: Storkillarnas pappa/mamma är kines.
Alternativ två: Jag sa "se ut som att ni bara har ätit ris sen ni föddes!"
Alternativ tre: Dom ler så hårt att det blev för jobbigt att hålla ögonen öppna..

När vi ansåg oss klara där gick vi med Anette en sväng och stannade hos momme och moffe en stund. Medan majoriteten for hem och lagade middag skulle Viktor stanna med Morfar för dom hade ett projekt på G.
Mer om det i nästa inlägg. :)

bästa barnen!

Igår när jag skulle sova kom huvudvärken smygandes. Blev en tidigkväll och i morse sov anton ända till halv åtta. Plus att Viktor låg i sängen och lekte med han till nästan halv nio så idag är jag riktigt utvilad. Det är så kul att se Anton med sina bröder. Vars än dom far så är Anton efter i gåstolen. :)


matvägran

Idag och igår har vi vuxna (?) och näst yngsta sonen haft maktuppgörelse. Igår var det varmkorven till middag som tog läänge att äta. Idag hade Peder gjort pizza. Eftersom Oskar är sjukt petig med vad han äter så passade det inte med skinka, inte bacon, inte champinjoner. Han satt vid matbordet från klockan sex till klockan åtta. Kvart i åtta sa jag att han hade valet att äta maten innan klockan var åtta och få kakan han var lovad efter maten eller att gå i säng utan både mat och kaka. Klockan blev åtta och jag bar upp han skrikande till sin säng. Får se imorrn hur lång tid det tar att äta. :)



Igår var det en betydligt gladare Oskar. ♥



Idag har jag tapetserat mattes hall. Det blev kanonbra. Kastar in en bild på kakan Oskar skulle få. Tyvärr blev det ingen kaka. Men mamma, som hade ätit upp maten fick kaffe och kaka! Sjuuukt goda "Peder special" -en modifierad snickerskaka. :)

leos

Idag har vi varit på Leos. Käkat lunch och lekt med familjen Jonsson.



-Men Ester, din boll är ju mycket.. eh.. gulare än min! :)

jag gillar smala!

Kan inte alla göra sina bloggar max 400 breda så jag kan läsa dom mycket enklare med ipod eller min nya telefon som snart kommer! Joo.. en samsung galaxy s kommer snart i en brevlåda nära mig! Really soon I hope! :)