trött

återkommer imorgon...

fika

Idag har vi haft det ganska lugnt. Bitvis iaf. Alla barnen badade före lunch sen for V till kusinerna och hälsade på. A sov och O for till Albin och lekte så vi hade lugna gatan. Tills vilde V kom hem. Han och E började tjafsa direkt. Det är verkligen underbart med syskon.

Då A vaknade for vi till Maria och fikade. Trots att det var elva barn under nio år där så var det en väldigt lugn och gemytlig stämmning.



Fina barnen påväg hem från Mia.

kurragömma

Viktor är irri för han påstår att han har fått dataförbud. Det stämmer inte riktigt men vi har begränsningar på spelandet. Dom andra går det bra för men V har INGET att göra! Hans elaka mamma kommer förmodligen att tråka ihjäl honom.
Tillslut blev det kurragömma med lillebror.



Kan ni se dom nånstans? :)

Nu har dom gått till kusinerna och liten sover. Vi har målat lite och nu väntar vi på att liten ska vakna sen blir det konsum för lördagsgodishandling. Ikväll kommer familjen Dus för pizza, glögg och hockey.
Ja, jag vet. Det är för tidigt för glögg men Peder och Anette går inte stoppa när dom sätter den sidan till. :)

idol

Jag brukar ju alltid gissa vilka som kommer att hänga löst och vem som kommer att åka ut men i år har det varit svårt. Gissade faktiskt att det skulle vara Emil som åkte förra gången..
Hur som helst. Det jag tänkte säga var fasen så bra Robin var ikväll. Och även förra veckan. Jag har inte gillat han alls tidigare men jag måste kanske omvärdera för han blir bara bättre och bättre.

Ikväll tror jag att Olle och Linni hänger löst. Tror att Olle åker ut.

Edit: Linni och Andre hängde löst och Linni åkte ut. Nästan rätt iaf. :)

glassbilen

Ikväll tutade glassbilen förbi och jag kände mig snäll så jag och grabbarna sprang ut i höstregnet. Grabbarna enades snabbt och det blev glass till fredagsmys.



Snyggingarna!



Lillsnyggingen försökte byta glass med alla som hade större glass än han. :)

lillkusinen

Idag har Peder varit och hjälpt pappa att byta källarfönster så det blev att käka middag där. Tur som vi hade så var lillkusin William oxå där. Viktor blev överförtjust och ville sköta. Han fick till och med mata han med flaska.



Två nöjda kusiner. ♥

fisksoppa

Peder är pappaledig idag så jag lämnade mina fina killar hemma för att åka till Emma på lunch. Hon hade gjort en helt underbar fisksoppa och kladdkakaEmmaspecial till efterrätt. Dessutom hade hon gjort det laktosfritt för min skull. Jag har verkligen dom bästa vännerna som anstränger sig och gör allt laktosfritt för att jag ska kunna komma.

Nu inväntar jag att grabbarna ska komma för att stanna hela lovet. Kommer bli awsome! ♥

chill dag

Efter dagislämningen var jag som snabbast in till stan en sväng och handlade Esters present. Sen bjöd Anette på lunch. Supergod kyckling och pasta.
När jag hämtat liten på dagis bjöd Maria på mellis.



I väntan på att Mia även bjöd på middag vilade barnen i soffan till en film. Ser väldigt stillsamt ut men jag kan avslöja att det bara var Albin som hade ro att sitta still hela filmen. :)

Nu soffhäng, salta bilar och hockey!

skönt

Idag är en bra dag! Anton grät inte när jag lämnade han på dagis! Tänk att så lite kan göra så mycket. Är inge roligt att lämna min lilla kille när han gråter. Men idag satt han sig hos fröken och kramades. Smygkikade lite på han i fönstret och han såg så glad ut. :)

mera mat

Köpte en ny ugnsform när vi var i Umeå sist då våran gamla råkade ut för en olycka.. Den är så fin! En lila gerbera. Lagar god mat gör den oxå! Premiäranvände den idag. Gjorde laxen i den till lunch och till middag gjorde jag kasslergratäng med spagetti som jag förutom min son och sambo bjöd Mli, Linda och Annica.


Dagens lunch

Idag har vi haft gäster så lilleman fick vara hemma från dagis. Anette, Emma, Maria och Mli var här med några av sina knoddar.



Det blev bakad potatis med lax, skagenröra, romröra och sallad.
God mat och underbara vänner! ♥

Grattis Tias

Ikväll har vi varit till storebror och grattat. Han fyller år. Massor med år. Har tappat räkningen.



Eftersom jag har så sjukt bra fantasi blev det trisslotter. Vi har en lag om att man måste skrapa dom medan den som gett är kvar annars får man inte fler. (Morfar får numera blommor istället för lotter..)

mat

Idag bjöd momme och morfar på middag. Alltid skönt att slippa laga egen mat. Stuvade mackisar och köttfärssås. Gott var det!

Har man ingen vagn att packa i så får man hitta på alternativa lösningar.. :P


sova?

Här är det taikons med sovtiderna på våran lilla älskling. Då vi hade Nessaprinsessa här igår när hennes mamma tränade så var han vaken till halv nio och det fick han att sova ända till åtta i morse. Följden av detta blev ju då att han vägrade sova till lunch idag. När jag gick hem från Mia halv tre somnade han i vagnen och sov till fyra. Då vaknade han för att sen somna om i min famn till klockan fem.



Nu är klockan 21:09 och han vägrar sova. Får se hur morgondagen kommer att se ut.. :P

en måndag bland andra

Idag har Anton varit ledig från dagis och vi har hälsat på Maria och Ester. Även Emma och Sally var där. Maria gjorde en karljohan-svampsoppa och hemgjort vitlöksbröd. Sjuk gott som vanligt när hon lagar maten. Fattar inte hur hon gör! Allt hon tar sig för blir gott och känns exklusivt även om basen är en fralla! Imorgon ska Anton på dagis och jag ska på öppna förskolan i bergsbyn och rocka loss med mina vänner. :)

hårvård

Har för första gången köpt ett schampo som kostar mer än 30 kr på ica. Sen jag började bleka håret har det blivit jättetrist. Fick en burk med hårinpackning från Wella av min frissa Emelie. När jag testat den insåg jag ju att håret in behöver vara som ett stripigt barr... Nu har jag köpt schampo och balsam av henne oxå. Har hunnit testa det en gång och än så länge är jag nöjd. Värt 200 kr per flaska? Vet inte riktigt.. det får jag nog inte veta förrän jag köper ett från ica igen.. :)


MUMS!

Igår kom Mli, Krister, Vanessa och Linda hit och käkade med oss. Storgrabbarna fick välja mat och då blev det nudlar och fläskfilé. Vi vuxna fick plankstek! Det var typ den godaste plankstek jag har ätit! Godare än på restaurang! Jag lyckades skitbra med köttet, Peder gjorde sjukt gott potatismos med äggulor i och Mli hade med sig sparris!



Det var sååå gott!!!

Nya tag!

Här var det fattigt.. men nu har jag tänkt ta nya tag. Nu ska det spruta inlägg! Säkert ett i veckan iaf. :D
Vad har hänt sen sist då.. Ja det är ju en del. Tömmer kameran och lägger in bilderna som är värd att skriva nåt om. Deal?



Kantarellsoppa! Fick en massa torkade kantareller av svärfar. Gjorde en grymt god soppa! Men mina fina vänner uppskattade den mer än min kära sambo gjorde.. Han åt vitlöksbröd sen stekte han en hamburgare.. :P



Vi har även skaffat oss en slav. Han är väldigt företagsam..



..tills man ramlar av stolen och får sitt första blåöga. Mammas älskling!



Det tröstar vi oss med att få plocka godis själv på Lundmans när vi var hos farmor. :)