tokuckle

Idag när farfar kom hade han med sig en springcykel till Anton. Själv tycker han att det är en storcykel men jag vet inte om jag skulle använda det ordet. :D



Storleken var perfekt så nu fattas det bara lite övning så kommer han att "cykla" som första klassens storkille!

tyst

Vaknade upp till ett tyst hus då lilleman och hans pappa verkar ha farit ut med cykeln. Har duschat och nu äter jag lite frukost och tar det lugnt.
Idag kommer farfar och hälsar på. Det blir trevligt. Alltid lika kul när han kommer! Han är fin våran farfar. ♥

Tack å hej leverpastej.

Lövli vedder!

Idag har vi vekligen haft goväder! Tio grader varmt och sol! Ester har fått en springcykel så vi for dit och kollade om storleken hon hade skulle passa Anton men den var lite stor. Hon har en 12 tum så vi siktar på en 10 tum till han.


Typ nåt sånt här. Ska bli spännande att se om han hajjar grejen eller om han är för liten. :)




Till lunch blev det varmkorv med bröd ute hos Mia och Danne. Supertrevligt!

Till middagen kom Mli, Krister, Nessa och Linda hit och grillade med oss. Grillat är godast!
Efter en dag helt utan vila för mamman är jag nu helt off! Min rygg vill inte bära mig längre och mina fogar hotar att lämna min kropp. Bara sju dagar kvar till BF nu. Längtar!

roligaste leken

Det roligaste av allt när man är snart 2,5 år måste vara vatten!


Han och Nessa hade förmodligen kunnat leka i vattenpölen hur länge som helst om det inte vore för att mammorna tyckte att det blev lite blött och kallt på slutet. Bara för att man har galonisar på sig innebär ju inte det att det är torrt under.. :P



Mammas snygga! ♥

lunch hos mia

Idag efter lämning på dagis bjöd Maria in på lunch. Typ den godaste lunchen ever!



Parmatortellini med Mias hemgjorda vitlöks/örtsmör, sallad, rödlök och parmesanost.

Yammi!!

10 dagar

Tio dagar kvar.. tio lååånga dagar. Kanske dessutom fler.. Snart är han är våran lilla prins. ♥

Kom förresten just hem från Vera. Hon bjöd på en sjukt god födelsedagsmiddag. Har ätit så jag antar att lillen kommer ut snart i protest att det blev så trångt. Men isf är han välkommen ut. Jag är redo. :)

helg

I helgen har grabbarna varit här och vi har mest bara busat. Mamman är ju inte riktigt i busstadiet men.. :P
Igår var vi iaf på eddahallen och badade. Grabbsen älskar att bada. På kvällen grillade vi. Var en trött familj som gick isäng tidigt.

Idag for vi till momme och morfar och busade.



Snöbollskrig mellan barnen och Peder. Jag gömde mig i garaget och var den tråkiga mamman som sa att dom inte fick kasta på bilar.. :P



FinViktor!

Nu har dom åkt tillbaka till sin pappa och vi laddar för en ny vecka.

Städning

Idag har vi städat. Lilleman hjälper till allt han hinner. Mammas duktiga!

Doppa



Skura. Blev hellre blött på vissa ställen men han kämpade på bra. :)



När städningen är klar firar grabbarna med skoterfilm på youtube.

Nu är lunchen avklarad och grabarna tar lunchvila.
Tre timmar till sen kommer storkillarna hit igen. Jippi! :)

Mumsigt mellis

Började dagen kungligt med att få sköta om lilla kalle medan hans mamma var på affärn. Han är verkligen en liten myskille! Nu längtar jag inte nå mindre efter våran knodd. Kvart över elva var jag hos barnmorskan. Allt utom järnvärdet var bra som vanligt. Mera blodpuddig. :P När jag kom hem därifrån for jag och Mli till Vera och dracka kaffe innan det var dags att hämta barnen på dagis.



Satt ute i solen en timma medan barnen lekte. Gode skönt väder!



Mumsigt mellis! Mli gjorde middag här igår. Vi stekte lax och hon gjorde en röra med creme fraiche, paprika, lök, rom, räkor och fetaost. Och kryddor förstås. Det tillsammans med sallad åt vi i tortillabröd. Det var gott. Laxen och röran som blev över hedde vi ihop och åt på mackan idag. Det var gott!!

Gissningarna

Annica: 29 april kl 16:15
4104g 51,5 cm

Kicki: 1 maj 06:00
3750 g 52 cm

Cissi: 2 maj 05.20
3218 g 50 cm

Anette: 4 maj 10.26
3876g 51cm

Sundbom: 6 maj 04.12
3675 g 50 cm

Mli: 6 maj kl. 05.40.
3850g 52 cm

Morfar: 6 maj 22:30
3620g 52cm

Mormor: 8 maj 09:50
3500g 49 cm

Lustigt att ingen gissar på den 5:e. Mina barn har ju trots allt varit ganska punktliga. Själv tror jag på den 6 maj kl: 10.52 3745 g 52 cm. Men jag hoppas på Cissis! Det låter som en bra dag och ultimat storlek på bebben.

Vill nån mer gissa så fyller vi på! :)

Tisdagsmys

Före hockeyn duschade far och son medan jag renbäddade Antons säng. Sen poppade vi lite popkorn och Anton fick se första perioden innan det var läggdags.



Mina finisar. ♥

BB-väska

Idag blev det en tur på stan. Har ju en kille som fyller sju år inom kort och Anton var i desperat behov av sockar. Dessutom hade vi en stor garderobsrensning för ett tag sen och kastade alla lite mindre bagar då dragkedjorna var mer eller mindre trasiga på alla. Letade en ny och hittade denna snygging!



Väskan packad så nu kan vi glida in snyggt på BB när det är dags. :)

Americas funniest



Efter dagis for vi till mormor och morfar och blev ompysslade. Alltid halv fem kryper Anton upp i "buppar"s knä och ser Americas funniest homevideos. Det är verkligen favoritprogrammet just nu!

Igår

Igår fick jag inte över bilderna jag hade tagit och då blev jag sur och det blev inget inlägg. Idag funkar det så jag kastar in bilderna lite snabbt.



Anton och Ester läser.



Maria gjorde en grymt god sallad. Smakade lite brie.. men nä, det är inte min cup of.



Lagom tills småbarnen sovit och skolbarnen kommit hem gick vi ut och åt mackor till mellis. Det var ju grymt väder så det blev tre timmar ute i solen för mig och Anton.

Yes

Nyduschad, renbäddad säng och AIKvinst. Tja, det känns helt okej!

Nu gissar vi!

V.38 nu. 20 dagar kvar till beräknad förlossning. När kommer han? Ska vi köra en liten gissningslek?
Datum, tid, vikt och längd. Vem kommer närmast?



Lillebror för en massa veckor sen. :)

nytt sofföverdrag

Vi har ända sen vi köpte sofforna tänkt köpa nytt överdrag till sofforna men det har inte blivit av. Nu är det nog dags...



Mina välupfostrade söner har trots upprepade tillsägningar lekt och sprungit i soffan och resultatet ser ni ovan. :(

Har kikat runt lite och bemz.se verkar ha nåt som passar oss. Har beställt hem tygprov då det är svårt att se på datorn vilken färg och vilken kvalité det är på tyget. Det finns olika kvalitéer och frågan är hur mycket pengar det löns att lägga ut på bättre kvalla. Åja, får se när proverna kommer.

lunchfrämmande och bilder från gårdagen

Idag är det inte lika fint väder som igår men det blev ändå en cykeltur till konsum för att inhandla lite godis och mat. Mia och Danne kom hit för att hämta Albin så då blev det invigning av nya "matsalen".

 

Hamburgare till alla!



Bjussar på två bilder från lekparken igår.

Snart kommer det hit ett gäng partypeople (åja) för att se hockey och grilla. Blir trevligt!

Oskar ska sova hos Albin i natt. Det blir spännande då det är första gången. Tur det är nära hem om det blir för spännande. :)

Ute, bad och sovkompis

Idag har det varit kanonväder så förmiddagen spenderades utomhus. Morfar hämtade motorcykeln) som har stått på vinterförvaring i vårat garage) för putsning inför sommaren. Sen for vi till dom och käkade plättar innan vi for och badade på Edda. Hade lovat barnen det för flera dagar sen annars hade det nog inte blivit idag då vädret verkligen har varit underbart. Oskar och Albin hade pratat ihop sig om att Albin skulle sova över här så nu har vi fem fina grabbar sovandes här hemma.

Nu ska jag se lets dance och sen ska jag oxå krypa ner i sängen.

korv och utelek

Idag har mamman haft en betydligt bättre dag så strax före lunch tog vi med oss korv och bröd och begav oss till familjen Jonsson för lite socialisering.



Många barn blir det när vissa familjer inte har förstånd att sluta skaffa barn. :P



Trots att det regnar litegrann ute så ville alla barnen gå ut.



Albin och Olivia har ett jättefint hockeymål och det var ju superkul att spela.

Nu har jag, Edvin och Anton gått hem. Ätit lite mellis och lagt isäng lilleman. Edvin njuter av lugnet framför Nickelodion och jag bloggar.

Snart kommer nog Oskar och Viktor hem, Anton vaknar och Vanessa och Mli skulle komma förbi så då är det fullt ös igen.

See ya!

Hyper

Idag vaknade jag med huvudvärk. Tror barnen kände det på sig för dom var jäklat hyper! På förmiddagen for vi till momme och morfar. Trodde dom skulle riva huset! Före middag for vi hem och barnen fortsatte röja. Då klädde dom sig och gick ut allihop. Då blev det helt nya barn. Dom behöver verkligen få sin utevistelse varje dag.
Nu ska jag trycka en massa glass och se greys.



Mums!

Stadstur

Grabbarma har fått lov att köpa nya headset till sina datorer så igår skred vi till verket. Dom fick ta med sina börsar åsså for vi till stan. Efter vi hade handlat lurar till alla på clas ohlsson mötte vi upp momme och morfar för att fika på kitchen.



Edvin valde att ta med sig sin spar...uggla.



Viktor valde kladdkaka med lingondricka/sprite/fanta/allt annat man kunde blanda.



Mina minsta fingrabbar.

Rubrik

Världens huvudvärk och fyra barn som är mer vild än tam. Undra hur den här dagen kommer bli. Säkert kanonbra. :)

Snaggad lillkille



Våran fina lillkille höll på gro igen så igår det blev till att ringa in det tunga artilleriet.



Vips så dök det upp en liten snygging under allt hår. Och ja, jag måste köpa nya pyjamasar åt våran prins. Men tills vidare får han sova som tomtenisse. :)

prinsen på ärten?

Nja.. tror inte det. Tänkte igår att jag skulle se hur han skulle lösa det här utan min hjälp. Om han skulle städa ihop legot eller bara kasta ner det på golvet. Men ja.. han löste det ju på sitt egna lilla sätt.



Mammas prins Oskar. ♥

lite förändring här hemma

Ja, ni som känner oss vet att vårat kök är superlitet i förhållande till hur stor familj vi är. Nu har det forna datarummet som ligger intill köket blivit matplats.



Istället för databorden blev det matbordet. Detta bordet ligger ute på blocket och ska förhoppningsvis säljas. Sen ska vi ta upp ett annat bord som oxå ska säljas för att slutligen bli ett Nordenbord från ikea.



Peder har flyttat sin dator ner till källaren och Edvin har till sin stora lycka fått ta upp datorn i sitt rum.
Dom andra två har fått en temporär plats tills vi kommer på nåt annat.

Nu kanske vi ryms lite bättre när vi får främmande. Som det är nu så ryms vi precis när vi har grabbarna hemma men det är ganska trångt i köket då bordet är ganska stort.

Långt ifrån klart men en liten bit påväg iaf.

Påsk

Min älskade sambo fixade in bilderna på datorn så nu kan jag göra mina inlägg.
Helgen spenderade vi i villis. Det är alltid lika fint där. Tyvärr var jag så slut så jag vilade mig mest genom helgen.



Fina Viktor! ♥



Korvgrillning. Anton äter mest kall korv. :)

Tyvärr har jag inte tagit mer än två bilder på hela helgen.

Tusen tack mormor och morfar för en kanonhelg!

suck

Efter en lång dag tänkte jag göra ett alldeles fantastiskt blogginlägg men jag hittar inte kabeln från telefon till datorn så jag ger upp. Phu...

Hörs senare..

Har shoppat påskgodis på coop. Självscanni...

2012-04-05_16_22 (MMS)

Har shoppat påskgodis på coop. Självscanningen för oss gick betydligt fortare än för kim å annica i vanliga kön. Nu stundar påsklov med alla mina fina grabbar.


nya kläder

Har varit på stan med Mia och Ester idag. Målet var en jacka till Anton. Momme köpte skor och stövlar i svart och turkost igår på skopunkten så planen var att hitta en jacka som passade till det.



Lyckades hyffsat tycker jag. Stadium sålde detta set för 499 kr men nu firar dom 25 år eller nåt så det var 25% på allt så för både jacka och byxa blev det 374 kr. Helt klart värt!

Nu är vi rustade för våren! Skulle bara ha haft en passande mössa eftersom han inte har så många mössor. ;)

Trött kompis :)

Då pappan är i Piteå och hjälper farmor och B så är det bara jag och lillprinsen hemma. Började dagen med att fara på dagis. Han har nog längtat efter sina kompisar för han sprang in. Hann knappt ta av sig skorna. Sen en tur till barnmorskan för mamman. Allt såg bra ut men som vanligt måste jag äta mera järn.

Var till stan en sväng och hämtade hem bilen från verkstaden så morfar hämtade på dagis. Det hade tydligen varit en höjdare. Inte samma tråkiga mamma hela tiden. :)

Jag och min lillkompis skulle ha lite soffmys innan läggningen hade vi tänkt men när dom sa godnatt på playhouse disney kl sju så sa lilleman samma sak.



Nu sitter jag här alldeles allena med en snarkande myspropp.
Ganska mysigt det med även om jag saknar min stora myspropp.
Mina mittemellanmysproppar kommer imorrn och ska stanna hela påsklovet. Det känns helt underbart kan jag meddela.

uuuUUuuulien

Idag har jag och Anton haft en mysdag. Är hos farfar och både han och pappa jobbar så vi har varit själva. Vaknade vid halv åtta, steg upp och fikade och lekte en stund. Vid nio bestämde vi oss för att gå ut. Anton ville ta fram fyrhjulingen så då gjorde vi det.



En gammal bild men samma fyrhjuling och samma barn, bara mamma istället för pappa. :)

Vi körde och hälsade på farmor och B. Blev bjudna på fika och lunch. Sen körde vi tillbaka och parkerade uuUUuuuUUlien (fyrhjulingen på antonspråket). Då skulle Anton kolla hästen så då gjorde vi det. "Hätten äte hö" och jo, det gjorde den. Gick tillbaka till farfars gård och lekte ute i snön, kollade in hönorna och tuppen. Klockan hann bli drygt ett innan vi tröttnade och gick in. Vid två kom farfar hem från jobbet och nu ligger han och Anton i sängen och sover.

Själv sitter jag vid datorn och njuter av lugnet och en underbar dag i väntan på att pappa ska komma hem från jobbet och att dom andra ska vakna.