Idol med te och mackor

dsc03458 (MMS)

Idol med te och mackor hos Maria. Gäster: jag, Anette och Emelie. <3


höststädning

I helgen har vi haft storkillarna hemma. Passade på att idka lite barnarbete när dom lix var här. :)



Oskar hade kompis. Marias Albin var här. Dom var superduktiga. Skottade och stod i! Det var dock en skitig Albin som cyklade hem till sin mamma och pappa. :P

Nu är projekt få-bort-all-sand-i-hallen snart till ända. Har lagt kantsten och markduk och ett lass grus så markduken inte ska blåsa iväg. Ska och inhandla mer grus innan vi är riktigt nöjda.

När vi var klara med att köra bort sanden som låg i två snygga högar på infarten så sopade vi och spolade av med högtryckstvätten Peder fick av sin pappa i födelsedagspresent. Perfekt! Det blev så jäkla bra! Och RENT!!

Ikväll har vi plockat in från solhuset det som ska in för vintern så nu är vi nästan klara för vinter. Måste bara plocka ner studsmattan, ta in några dynor och köra husvagnen för vinterförvaring. :)

MMS- att snooza ett barn..

dsc03436 (MMS)

Varje morgon vaknar lilleman kl 07.00. Det gillas inte riktigt av hans mamma så hon försöker med alla medel att roa honom (halverst) i sömnen). Han leker riktigt bra men man får sätta upp han, ge han tutten, styra ihop grejerna med jämna mellanrum. Det har funkat ganska länge ända fram till runt åtta-tiden. Nu däremot funkar det inte en sekund. Undra om han är less sina saker. Är det kanske tråkigt att leka med en deo, hudkräm och fotlotion samt hölstret till Oskars leksakssvärd? :P Möjligen dags att inhandla lite leksaker till lillis.. :)


skittelefon!!

Hur jäkla irriterande är det inte när man ska lägga upp en bild åsså funkar det inte att lägga in bilderna från kameran till datorn.. :(

jahaja...

Då hade man röstat. Men inte verkar ju då det hjälpa.. var inte så sugen på blått styre igen men det lutar ju åt det hållet...

Ledsamt... :(

dumma, dumma lule.. :(

Idag är ingen vanlig dag. För idag är älsklingens födelsedag!!

Har ränt runt på stan lite, handlat en smörgåstårta och haft svärmor, bertil och Rob på besök. Betalade dyra pengar för att se aik spöa lule men pilutta mig då.. :(

Nu har Peder åkt till sin mor för att sova där då han jobbar hela helgen. Tråkigt...

tavlan



Ett steg närmare nästa projekt. Har varit till broder och fått mig en spånskiva i lämplig storlek. Kom ju på att jag har kvar tapeter från vardagsrummet så ikväll har jag och Emelie klippt ut alla siffror som ska vara på tavlan. Imorrn ska jag få färg på spånskivan. Är det nån som vet om man kan spraya spånskiva? Jag tänker testa. Ser väl om den pulveriseras eller sprängs. Mest troligt inte.. kanske det på sin höjd blir flammigt eller nåt. Då får jag väl be om en ny skiva.. :)

mössmani

Hm.. jag lider av en viss mössmani.. lille fjutt har visst sex höstmössor... Det lustiga är att dom påminner lite om varandra, inser jag nu när jag tar fram alla.



Jo, jag gillar randigt... :P

fjutt som...



1. Fjutt som påskkärring 2. Fjutt som taliban



3. Fjutt som muslimkvinna



4. Fjutt som gangmember ^^



5. Fjutt som påven 6. Fjutt som nyduschad momme

Lilla medhjälparen.

Idag började vi dagen med en 5 km prom med Mia och Ester.



Mammas duktiong!

I eftermiddag satte jag och lilleman kantsten. Han var grym! :) Ända tills han blev less då körde han med full fart in i stenarna så det blev lite svårt att lägga klart. :P

Planen var att lägga klart idag men en trött kille, en trött mamma, lite huvudvärk och en massa regn spolierade våra planer.. :( Imorrn.. kanske det blir klart.. bara typ två meter till sen är "min" del av jobbet klart. Då fattas det att jämna till ena sidan, lägga över duken och fylla gruset. :)

Hoppas det blir klart då vi ska ha kalas i helgen. <3

skönt med prom!

Min minstaste älskling har varit lite missövd och allt blev som konstigt med mat och diverse. Sen har vi gåstolen hos mamma så jag har fått kånka runt på han hela eftermiddagen. Han är ju van att kunna ta sig vars han vill så nu dög det ju inte att sitta på golvet. Det i kombination med att vara trött och hängig gjorde att mamman i huset vid sjutiden höll på att dra på sig en mental kollaps.. På med jackan och ut i regnet. Tog med mig vår inneboende på en prom till konsum för att köpa lite barnmat, blöjor och kakingredienser. Klockan åtta då vi kom hem så ligger mitt lillhjärta i sin säng och snusar sött. Underbara barn! Dags att gå upp och pussa på sötisen och sova gott för att imorrn hämta gåstolen direkt vi vaknar! :)

Puss på er!



Underbara älskade!

ny mössa

Köpte en ny mössa idag när jag var med Mli på stan. Var in på indiska och jag hittade en mössa där som passade som en smäck! Jag behövde verkligen en ny mössa då jag har kutat omkring med en mössa från.. blåkläder kanske. Fick iaf mössan när jag pluggade på lernia.
En söt liten tofs har den oxå min nya fina mössa. :)



Dagens fråga: hur många gånger kan man få in ordet mössa i ett och samma inlägg?? :D

blivande chaufför?

Idag har jag och Peder tvåårig förlovningsdag eller vad det nu kallas. Det firade vi med att lämna liten hos momme och fara på tatung och käkade. Riktigt mysigt att bara vara jag och Peder. <3



Måste bara visa en bild på lillemannen som kör bil. Han var gode nöjd! :D

random light



HAHA! Våran inneboende Emelie såg Mlis rumslampa och mina lampor i datarummet och ville genast ha en egen så idag handlade hon lite snöre och jag grävde fram pilatesbollen från källaren. Det var inte helt lätt att blåsa upp den "för hand" men kul såg det ut! :D

Nu hänger det en svart random light-lampa i vardagsrummet och väntar på att torka... :)

gräva, gräva..



Nästa projekt: planen är att lägga kantsten och sen grus mot väggen. När dräneringen gjordes så togs asfalten bort och istället blev det sand. Nu råkar det vara så att all sant kommer in i hallen och jag är lite less på att dammsuga dagarna i ända. (jo jag gör faktiskt det ;P) så i helgen var vi på byggmax och inhandlade kantsten och började gräva. Viktor och Oskar var jätteduktiga och grävde massor. Viktor sa att Peder kunde ta semester så skulle han gräva istället. Haha! Och han grävde och grävde! Samtidigt som han körde bort ogräset med lilla skottkärran och utemellan roade lillebror som satt i vagnen. Jäklar vad duktig han var! Så duktig att dom tjänade 20 kr var på kuppen. :)

I afton när Peder kom hem satte jag lite kantsten. Planen är att det ska vara klart innan helgen då vi har kalas för största mannen i huset som fyller 26 stora. :)

myskille! <3



Tänkte vara lite duktig med målarpenseln idag men lilleman hade andra planer. Han är jätteförkyld och vill inte vara ifrån mamma eller pappas famn med än några sekunder i taget. Inte ens gåstolen har varit rolig. Endast en kortare stund hemma hos Ester där dom små busungarna rev ut allt dom hann ur marias pappersinsamling. <3

Så istället för att vara kreativ blev det att sätta sig i soffan och se Irene Huss. Iaf hälften av oss. Den andra hälften sov genom hela filmen. Ganska mysigt måste jag ju erkänna att det var. :)

hallen

När vi flyttade in var ju hallen furufärgad. Inte så charmigt om ni frågar mig. Vi bestämde rätt snabbt att så kan vi inte ha det. Typ redan innan vi flyttade in. Sen spenderade Peder en massa tid med att måla.



Så här såg det ut när vi flyttade in.



I våras lyckades vi äntligen bestämma oss för viken dörr vi skulle ha. Tanken var att vi skulle byta dörren ner till källaren mot en vit men det har som inte blivit av. Igår kom jag på att jag skulle måla dörren istället.





Sagt och gjort. Fram med målarburken och verktygslådan. Stötte dock på ett litet problem när jag skulle börja måla. Sprinten man tar bort för att få lös handtaget satt som i H-vete! Men jag hade bestämt mig för att jag skulle måla dörren så jag började genast fundera ut en lösning. Lösningen blev.. järnsågen. Jag sågade lös handtaget och målade dörren. Idag när alla fyra varven var klara så skulle Peder vara snäll och sätta dit nya handtaget. Kan säga att han inte såg överförtjust ut när han såg min smarta lösning. Men snäll som han är så bet han ihop och fixade det. :) Nu börjar det närma sig klart nere i hallen. Saknas bara lite lister. Som vanligt... :P Och nu när jag ser bilderna.. vi ska även byta golvet.

Ps: han verkar inte så arg för jag får då sova med han i sängen. ;)

Ps 2: sista listen i datarummet är målad klart och uppsatt nu! *stolt*

fattigt



Det är fasen i mig dags att kasta sockarna när dom ser ut så här... :P

Beror det på dåliga sockar? Att jag har gått för mycket? Eller väger jag för mycket för mina egna strumpor??

I vilket fall så borde man skämmas!

Gör jag det då? Nää.. :D

Tur man är född på slutet av 70-talet.. =P


1970- talet


2010- talet


Ville ha en BMW


Vill ha ett hyggligt  BMI


Slog runt i en hippiekula


Behöver en ny höftkula


Rolling Stones


Njurstenar


Blev kallad till
rektorsexpeditionen


Ringer till rektorsexpeditionen


Klarade körkortstestet


Klarar syntestet


Rökte gräs


Rensar ogräs


Krossa systemet!


Uppgraderar datasystemet


Hårdrock


Hård mage


Fri sex


Sexfritt


Trimmade bilen


Får allt fler bilringar


Surt godi
s


Sura uppstötningar


Sjöng protestvisor


Behöver tandproteser


Vaken till 5


Vaknar 4


Hår på bröstet


Hår i näsborrarna


Hängde på disco


Det mesta på kroppen hänger


Kollade 'Den sista färden'


Ringer efter färdtjänst


Rockband


Bråckband


Solade naken


Ligger påklädd under parasollen


Brände flaggor


Bränner CD skivor


Ute och röjde


Hemorrojder


Rödstrumpor


Stödstrumpor


Ville resa till alla jordens
kontinenter


Vill ha hjälpmedel mot
inkontinensen


Fick recept på p-piller


Får recept på sömnpiller


MMS- Mellisfika hos Vera. :-)

dsc03406 (MMS)

MMS- Mellisfika hos Vera. :-)


börja om att träna?

Råkade boka in ett spinningpass imorrn. Jäsiken oxå. :P
Googlade på spinning.. :P

tavla

Jag har med Anettes hjälp kommit på en superidé! Jag ska göra en tavla till datarummet. Jag har länge haft funderingar på vad jag ska ha på den stora väggen där och nu har vi löst det. Måste bara köpa en skiva, lite färg och vänta på att få spillbitarna från Mlis vita tapeter sen är det bara att go bananas. *spännande*

Parteyyyy!!



Nu har jag packat för party! Ses imorrn! :)

MMS- hej då mamma.

dsc03383 (MMS)

Nu tar jag bussen till farmor. Där får man mycket godare mat! :)