kris

Igår var det kris. Läste ut sista boken i förrgår så jag hade inget att läsa när jag skulle sova. Som tur var har ju grabbarna var sitt nintendo ds så det blev att spela skipbo en stund innan jag somnade sött. =) Nu är dock ordningen återställd. Jag har varit och lånat tre nya böcker på mitt privata bibliotek. Mli! Vad gjorde jag utan henne. =)

påslakan

Sitter hos Maria. Har följt henne på stan och hon köpte tyg så nu sys det påslakan till hennes bebis för brinnande livet. Hur gulligt som helst! Nu vill jag oxå köpa tyg och sy.

Är det nån som vill köpa en symaskin till mig? =)


kicker

Nu på kvällen vaknar det lilla livet i magen till. Sparkar och har sig så in i baljan. Ganska mysigt.. jag njuter av det nu.. men längtar inte tills h*n börjar sparka på kissblåsan och revbenen. =)

vitt, vitt, vitt

Idag har jag målat. Dörren ett varv till. Hoppas det räcker med ett varv till på denna sida så jag får vända och måla nästa snart. Åsså har jag målat dörrkarmarna i sovrummet ett varv till. Nu har jag letat fram kameran, laddaren och sladden till datorn så nu imorrn ska jag försöka ge er bilder. Måste bara hitta minneskortet som jag av någon outgrundlig anledning har tagit ut.. =P

nu ger jag upp

Jag tänkte vänta med att uppdatera tills jag får in bilderna från i fredags men det verkar vara hopplöst så nu skiter jag i bilderna. Det blev iaf matfest för hela slanten. Jag, Peder, Storebror, Lillebror, Annica, Mli, Krister och Poro åkte in till stan. Väl där åt jag en souvas. Var skitsugen på det men när jag väl fick den var den inge god. Dessa hormoner som gör att man är skitsugen på nåt och när man får det är det inte gott längre. Dom hade ett riktigt kanonband! "Ständut blakk". Dom var störtsköna! Jag träffade bara en enda jag känner och det var lidén. Undrar om det beror på att vi for hem ganska tidigt. Nästa år ska jag inte fara hem lika tidigt. Speciellt inte om det är samma band som spelar. =)

Lördag var det dags för Johannas födelsedagspresent. Först lunchade vi tillsammans (jag, peder, mli, krister, poro, kim, annica, johanna, linda och warodell (hette han så?)). Blev pizza. Sen for vi på Boda borg. Det var skitskoj! Det vinnande laget (förstås) med sex stämplar bestod av mig, Krister, Linda och Poro. Det förlorande laget bestod av resten utom kim och annica som inte var med. Dom fick bara tre stämplar. =)

mera målning

Idag har jag varit på solbacken med Siri. Hittade inget att köpa men det kanske är tur med tanke på att jag inte har så mycket pengar över.. =D Efter det var vi förbi Maria och surrade en stund. Även Emma var där. Vi hade en riktigt trevlig pratstund innan jag skjutsade hem Siri och for till bersan för att hämta upp goLucas. Det är så himla mysigt att få rå om han själv utan att hans mamma och pappa är med. Inget ont om dom men han är en helt annan kille då. =D Vid fem kom Rob å käka och hämta lilleman och då var det dax för målning. Det tar aldrig slut.... Vi har bestämt oss för att flytta upp sovrummet så vi får ett större sovrum tills bebisen kommer. Först målade vi klart hela första varvet grundfärg i trapphuset, sen andra varvet på fönstret och balkongdörren i nya sovrummet, dörrfodrena och ett varv på sovrumsdörren. Bilder kommer när jag får tummen ur.. Tänkte jag skulle leta reda på kameran och ta några bilder med den. =)

Nu är det horizontalt läge som gäller tills imorrn då det står mer målning samt matfesten på schemat. =)

Kram på er! ♥

älskling

Medan jag ligger här i soffan och tycker synd om mig själv så målar älsklingen trapphuset. Det är inte lite jobb.. känns inte så kul att ligga här som ett slakt.. =(

aldrig mer!

Fasen så ont i ryggen jag har! Sa det redan i söndags när vi kastade diskgolf att "den här vridningen är inte bra för min rygg". Men men.. det kändes ändå okej och måndag var ganska okej men då igår. Då brakade ryggen. Och IDAG! Hu.. jag kan knappt andas för att hjärtkotan tränger in i lungorna eller nåt. Går inte riktigt att trycka till heller. Borde boka tid till en kotknackare men jag känns inte ha pengar över till det. Är ju så mycket annat jag vill spendera på.. =P

tävling hos mia

Jag är med och tävlar om två superfina hjärtan hos Maria.



Tävlingen pågår tom 13 september.

Söndag 23/8

For förbi stugan på förmiddagen. Där visade barnen sina snickarskills. Alla tre betämde sig för att bli snickare som morfar. =D



Spikarkungarna! =D



Lilla hjälpredan. Klyver ved med mocke. =)

Innan vi for till barnens pappa så for vi förbi Lisa och Johan. Barnen tycke det var jättekul att leka med Isaac och Axel. Var jättelänge sen vi var dit allihopa. Det måste vi göra om. =)

På aftonsidan när vi kom hem ville Krister att vi skulle följa och kasta diskgolf. Sagt och gjort. Off we go. Jag kom sist.. behöver jag ens skriva det? =D Ganska ledsamt egentligen för jag kastade rakt som tusan. Men jag har ingen kraft i armarna så fastän killarna var ute i skogen och harvade flertalet gånger så var jag tvungen att använda mig av minst tre kast för att komma lika långt som dom gjorde med ett.. Åja.. man kan inte vara bäst på allt.. =P



Lucas vann.. men det är klart. Får man bära disken hela vägen fram till korgen och sen lägga i den så kan jag oxå få hole in one på alla korgar.. =D

Sötungen!

Lördag 22/8

På lördag bjöd mormor oss på lunch på lilla hjärtat. Supergott. Även farmoran fick följa med. =)



Mina små sötisar. =)

När vi kom hem plockade jag och Viktor vinbär. Han var så duktig som hjälpte mig!



Mitt i bärplockandet kom Anette, Rob och Lucas och joinade oss. Anette hjälpte mig att plocka bär, Robert lekte med barnen och Peder grillade. Blev en trevlig afton med god mat och gott sällskap.

Efter maten var det lördagsgodis som gällde.



Edvin var så go med Lucas och bjöd han på sitt lördagsgodis. =) Gulliga barn!



Blev saft av vinbären. Jag känner mig riktigt huslig. =)

Fredag den 21/8

Sitter hos Maria. Ska passa på att lägga upp lite bilder. Tror att jag måste köpa en ny kabel mellan datorn och telefonen för Marias kabel funkar hur bra som helst.

Hur som helst så kom barnen i fredags. Skönt! Som jag har längtat efter att inte har sett dom på nästan tre veckor. Medan jag väntade på mina gullungar så plockade jag lite blommor ute i blombänken. Blev jättefint i vardagsrummet.



När killarna kommit så kom även Anette och Lucas och åt palt med oss. Tyvärr inte hemlagad palt men det var gott ändå. =)

tävla om en stjärna

Jag är med och tävlar om en stjärna i plåt som kommer från Mio.



Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Tävlingen pågår till och med 10 september


bildbekymmer igen...

Fan så irriterande det är när inte bilderna från telefonen går att föra över till datorn! Jag blir så suuur...
Gör ett nytt försök ikväll.

tävling

Denna underbara diskmedelsburk kan man nu vinna om man tittar in på inred mera.



Som jag vill vinna denna! =)

vänta vänta

Ja, här sitter man och väntar på Mli som skulle komma före tio och låna bilen. Nu ids jag inte vänta längre. Går till pappa och ser om han har nå fika. =D Synd att det blåser så mycket. Annars hade jag tagit en sväng med hojjen. Men vem vet. Det kanske blir så ändå.. =P

Ses

läsa bok

Funderar på att gå och lägga mig.. kanske tidigt men Peder spelar nåt på datorn tror jag och jag var sugen på att läsa. Är inne på sista boken i wallanderserien. Trodde jag. Nu såg jag att det finns en till. Den orolige mannen. Finns tyvärr bara inbunden än så jag tror jag avvaktar med att köpa den då jag inte sparar böckerna. Läser dom endast en gång sen är dom förbrukade så en pocket för 39 kr är helt perfekt. Då kan jag ge dom till Mli sen som gillar böcker. =)

om att ogilla en människa

Så du intresserar dig för mitt liv och läser min blogg. Sluta med det och sluta ljuga så skulle båda våra liv bli mycket enklare. Tänk vad jag kunde skriva mycket just nu.. därför stänger vi locket för här får man inte skriva vad man vill tyvärr...

*CENSUR*

*CENSUR*

*CENSUR*


bilder från gårdagen i slyberget och bygdsiljum



Oj vilka timmar jag har spenderat på denna gunga som jag och pappa byggde när jag var liten.. mången timmar har man spenderat i det gula huset man ser bakom gungan. =)



Här är en bild från graven. Jättefina blommor! =)
Länge sedan dom dog nu men jag saknar dom lika mycket ändå. Och alla roliga rackartyg jag och momme hittade på när jag var barn! =)





Här är bilder från Westmans. Vi satt uppe på balkongen och spanade ner på påfåglarna. =)



Ganska mysigt!



Denna goda macka från westmans får avsluta inlägget om min och pappas mysiga tur tillbaka till min barndom. Tack pappa, det gör vi om!

sparkar

Jäklar vad det har börjat sparka i magen nu. Igår kände jag det t o m med handen men när Peder hedde dit sin hand så var det stilla lugnt.. haha.. typiskt.. =)

dagen idag utan bilder =(

Ibland kruppar kommunikationen mellan datorn och min kamera och ikväll är ett sånt tillfälle. Hade tänkt lägga upp bilder från dagen. Jag och pappa har varit och röjt älgpass där min mormor bodde innan hon dog. Var och kollade in huset och lagården. Gungan som jag hade satt upp i "port´n" satt fortfarande kvar.. Lite vemodigt. Men kul att se. Sen gick vi på mormor och morfars grav och kikade. Det var jättefint. Kyrkorådet har planterat jättefina blommor. Sen for vi på Westmans café och bar och fikade.

Ikväll har Mli och Linda varit här. Mli har färgat mitt hår och noppat och färgat mina ögonbryn så nu är jag så snygg jag kan bli. =) Linda hade med sig en kladdkaka där det stod lycka till. Tack Linda. Det kan jag behöva..

Imorrn ska jag nämligen upp i tinget igen för att fajtas i en boendetvist om mina älskade små... Wish me luck.... ♥♥

ujuj



Man får väl då hoppas att man slipper en sån här mage.. =O

söndag

Medan Rob fixade våran el så for jag och Anette på tjejrunda. Först auktion på hedensbyn. Där fanns det bara verktyg och maskiner och så många hundringar hade vi inte med oss så vi drog rätt snabbt vidare. Destination två blev loppis på folkparken. Där köpte jag byxorna nedan för 10 kr. Vidare mot bergsbyn för nästa loppis. Där fyndade jag Lindbergvantarna för 20 kr plus mössan.



Tredje loppisen skulle vara i skelleftehamn men när vi kom dit så fanns det varken folk eller saker så vi gick in till Ulrika och kollade in hennes renoveringsobjekt. Himmel så duktig kvinnan är! Det blir ju skitfint! Ett jättemysigt hus som passar henne perfekt! Ska bli så kul att se hur det blir när det är klart!

Aftonen och kvällen spenderades hemma hos Anette och Rob med trädbaxning i regnet, god mat, goda vänner, film och godis.

Samanfattningsvis en skitmysig söndag!

Lördag

I Lördags hände det ovanligt mycke i detta hus. Vi var först på stan och handlade diverse förnödenheter. När vi kom hem täckte vi hela trappen med täckpapp så nu är det bara att måla. (Var meningen att vi skulle måla i söndags men då skulle NÅN ha hjälp med nå träd. Inga namn nämnda. =D) Sen satt vi upp lampan under diskbänken. Lite trubbel var det att få den att funka men med lite hjälp av Rob så funkar den. =)
 



Nya kontakter i köket blev det oxå. Älskar dom!

 

Här blev det inte så snyggt då den gamla var större så det får vi fixa. Även den här grejen skapade lite huvudbry då vi hade kopplat lite fel. Den till vänster styrde ena eluttaget i köket plus min sänglampa och den till höger som styr lysröret var tvungen att vara igång för att sänglampan skulle funka. Skumt. Även där fick Rob visa sina skills.. Tack Rob! =D

På kvällen var det födelsedagsfest hos Johanna. En riktigt trevlig kväll med trevligt folk. Jag och Mli for hem vi tolv men killarna blev kvar till halv fyra. =D

Kurjan i fredags

Efter skogsturen i fredags blev det pizza från tre kronor och det kommer inte att hända igen. Huga så dålig pizzan var! Sen for vi till skelleftehamn och blev upphämtade i Håkans båt. Där fanns förutom chaufförn, hans son, brorsan och Nicke. Måste ju säga att Nicke är en fruktansvärt rolig människa.. i måttliga mängder.. =D

Sen gick vi in på området men där vid nio var vi ganska ensamma så efter lite surr med Linda och Fredde så for jag och Peder till Micke och Maria där Mli och Krister var. Där var det riktigt trevligt och när vi kom tillbaka till kurjan så var det betydligt med folk! Det är riktigt kul måste jag säga för man träffar folk där som man inte så ofta träffar annars. Och speciellt inte för mig som inte gillar krogen. Träffade iaf bl a Erik och Robban från rönnskär. Lika trevliga som vanligt och fick mig att få ännu mer "ångest" för att jag inte kunde jobba där i sommar. Sen kom Edvardsson (mammas vän) och gav mig och Peder en massa tips på hur man klarar sambolivet. "Lämna överliggaren och älska varandra." Nåt i den stilen.. Vet inte riktigt vad han menar... =D Kusin Erik som jag inte sett på år och dar.. Micke och Anna dök upp en sväng. Sen träffade jag säkert mer folk som jag inte kommer ihåg att nämna just nu.

 



Fattigt eller miljötänkande.. verkar som att dom har köpt upp stadsfestens gamla armband. =D

v 17



Lite dålig bild men så här ser min mage ut i vecka sjutton. Jag känner hur det har börjat röra sig i magen nu. Det är hur mysigt som helst! =) Snart ska vi på ultraljud. Ska bli spännande!

norgebilder




Gode mycket fisk fick vi! =)


Säga vad man vill om Norge men vackert är det i saltströmmen!

bilbyte



Nu har vi bytt bil. Den här pärlan står numera på våran uppfart. Riktigt fin är den måste jag säga! Helt perfekt att den är sjusistig. Vi har redan hunnit testa dom bakre stolarna med bl a en resa till villis med Jag, Peder, Lucas, Anette, Rob, Mli och Krister och det gick hur bra som helst!

sover krister?

Nä, Krister verkar ha försovit sig.. igen.. bäst att gå dit och rycka upp honom ur sängen. =)

See Ya! ^^

äntligen fredag!

Då blev det äntligen fredag! Sista dagen i skogen för denna veckan! Skönt med lite vila faktiskt!

Kram på er!

trött idag oxå

Nä.. orken infann sig inte idag heller. Är ute i skogen och sjåar för fullt, ni som undrar varför jag är så slö när jag kommer hem. Kul att köra skogstraktor men lite tufft när man är van att gå hemma och dra bena efter sig.. =P

lat åsa

Jag borde skriva ett inlägg... har massor att berätta.. men jag orkar inte... illa.. men ack så sant. Jag hoppas att jag har mer ork imorrn så jag kan lägga in lite bilder.

Nu ska jag sussa sött...

minisemester

Idag har dagen spenderats mestadels inomhus. Mli har gjort en ny blogg till Siri. Hon har startat en ny inredningsblogg. Besök den gärna.

Aftonen spenderades med tacos med Anette och Rob å Lucas. Gott och trevligt!

Klockan 24.00 kommer broder och hämtar mig. Då bär det av till norge på minisemester. Ska bli riktigt roligt att fara dit och fiska! Peder blir dock kvar då han har ett jobb att sköta. =)

Ses på fredag igen.

Kram på er alla!

så blev det







Ja, jag har ju inte varit så skonsam för jästen men mackorna jag gjort nu med ost på gick då äta. Får se hur hårda dom är imorrn. =)

brödbak

Jag håller på att baka bröd. Hm.. hade lite för varmt för att det skulle vara ultimat för jästen tror jag.. åja, jag har bakat ut det så vi får se om det blir gott bröd eller om det blir hårdbröd.. =P

ensamt men ändå inte



Nu har mina små klätterapor åkt. Det känns lite ensamt utan dom. Vardagen blir som så tråkig utan mina små. Peder har dessutom börjat jobba igen efter semestern så nu är man helt ensam hemma.

Igår for jag och Anette på nolia med mamma och pappa. Riktigt trevligt men det enda jag fick med mig hem var tre pokemonfigurer som man sätter på skorna. (dock inte till mig) Och en ask med tjärtabletter till Peder. Annars gick alla pengar till mat. Men trots inga inhandlingar så blev det en jättetrevlig dag.

Idag kom brorsan förbi för kaffe. Medan han satt här så ringde hans mamma och sa att hon fått körförbud på bilen. Bara att göra en utryckning till ånäset för att hjälpa henne. Blev en trevlig dag med storebror. Sen har jag hunnit förbi Siri en sväng och fått mig en trevlig pratstund. =)

sommaren i bilder

Nu har jag äntligen hittat kabeln från kameran till datorn så nu ska ni få en liten sammanfattning av sommaren i bilder.



Bad i morfars stuga och fika på båtmuseet.



Båttur med Hanna och Daniel.



Lek på piteå havsbad



Passade på att äta gott på tatung när barnen var med sin far på semester.



Grabbarna plockar jordgubbar med lite hjälp av en igelkott. =)



Karusellåkning på piteå dansar och ler.



Turen till lycksele djurpark med mormor och morfar.



Viktor har tagit kort på sin bästa vän Mli och sist men inte minst en bild på bästisen Lucas alias dusan.

Det är väl i stora drag våran sommar. =)