djursex - it makes me sick

Har suttit och kikat på expressens hemsida. Där finns det ett reportage om djursex. Helt sjukt! Är det bara jag som trodde att det var förbjudet?! Det är ju alltså enligt lag tillåtet att ha sex med djur! Det är ju makalöst! Jag kan inte förstå hur folk ens tänker tanken. Man ska ju inte döma folk men eftersom jag inte känner nån som har den läggningen som kan försvara sig så tänker jag fortsätta att döma dessa konstiga människor. Rätta mig om jag har fel men visst är det pretty onormalt?!


Grattis i efterskott MLI

Har varit lite glest här på bloggen i helgen. Jag har ju haft barnen så det har inte funnits nåt bra tillfälle att skriva. I fredags bjöd vi hit "molol" & "mockal" på kycklingnuggets. Mycket gott var det och några öl slank ner hos gubbarna. Senare kom Kim och Jonas och joinade oss. Även Mli och Krister kom och förärade oss med deras sällskap. Mli som för övrigt fyllde år i torsdags. Ett stort grattis i efterskott till henne!
I lördags var vi (barnen, Peder, Mli, Krister, Kim, jonas och en kompis till kim) till havsbadet i Piteå och badade. Det var hur kul som helst. Tack till er som hjälpte till med barnen. Utan er hade det inte varit lika lätt att få till en bra dag!
Idag har vi chillat och ätit plättar hos momme å morfar. Alltid lika kul att vara dit. Nu har vi varit till skogen och lämnat barnen hos deras pappa. Ätit tortellini och sett nya batman. Nu ska jag se wallander och sen är det sängen.
Det är väl pretty much it för denna helg.

See ya! ^^

julklappar

Jaha.. då ska Maria hämta sin strykbräda.. alltså står en strykbräda numera på min önskelista... =P
Även den här mascaran vill jag ha i ett litet paket. =)


duktiga åsa

Åh, vad duktig jag känner mig idag! Jag stryker gardiner! Ni som känner mig vet ju att stryka gardiner ligger långt ner på prioriteringslistan. Men det blir så fint och det är som en slags terapi för mig att stryka har jag upptäckt. Ha dessutom burit ner tvättkorgen i källaren och startat en maskin. Burit ner några flyttkartonger. Fasiken vad det händer aker här hemma. =)

julpyssel

Idag har jag och Anette pyntat hos henne. Har satt upp julgardiner och sånt. Det blev juligt och jättefint! Imorrn är det den här lägenheten som ska tas en vända. Köket är färdigpyntat men resten har inte fått nån upplyftning än. Dessutom måste jag "röja" killarnas rum innan dom kommer. Det har en tendens att bli lite av ett förråd när dom inte är här. Just nu står en massa flyttkartonger där inne. En massa överblivna stolar som inte används, lamporna som jag har bytt ut mot julstakar och sånt.. =P Kommer väl att ta ett tag att röja men jag har ju hela dagen på mig imorrn och på fredag. Ikväll har vi varit till mamma och pappa och ätit farmorbullar. När vi kom hem så har Peder betalat räkningarna och jag har slagit in julklappar. Åsså har vi bestämt vad alla ska få. Nu är det bara min pappa (som vanligt), Peders pappa och min lillebror vi inte har bestämt vad vi ska köpa till. Nån som har några förslag på klappar?


Puss å kram

förkyld

Har precis stigit upp.. Har jätteont i halsen och mår crap... tror jag är på väg att bli sjuk! Var längesen jag var riktigt förkyld.. men nu verkar det vara dags. Känns inte alls kul att bli sjuk nu när grabbarna kommer på fredag. Hade ju planerat att fara och bada med dom på lördag men är jag så här förkyld går ju då inte det.. =(

bak

Sitter hos Mli och tittar på när hon bakar. Ser riktigt mumsigt ut! Väntar på att få slicka smet-skålen! Vill ha nuuu!! =)

köttsoppa

Har varit med Anette idag. Vi har gjort hemgjord köttsoppa! Fasen så gott det var och så duktig man känner sig. Fast det var Anette som gjorde det mesta. Men jag gjorde min paradgrej. Klimpen! Thats my shit! Ikväll har jag mest legat i soffan och latat mig vilket jag har stora plander på att fortsätta göra. =)

See ya!

julkänsla

Sitter hos Maria och tittar på när hon kokar knäck. Hon har börjat julpynta lite smått oxå.. det infinner sig en viss julstämning hos mig. Jag måste nog börja julpynta jag med. Men det känns bara halverst att pynta i lägenheten nu när man ska flytta. Fast flytten blir ju inte förän efter jul så man måste ju göra lite fint bland alla flyttkartonger.. =P

borta bra men hemma bäst

Ja, då var man hemma igen. Skönt att komma hem till kissen. Han hade nog längtat efter oss. =)
Min närmsta plan är att gå och lägga mig med min sexiga sängkamrat och se Wallander.
Förresten så finns det nå bilder från det vi var i pite med barnen på den lösenordsskyddade delen av bloggen.

Puss å kram å gonatt å allt de där. =)

rättvist?

Efter mitt klag-inlägg igår bad jag Peder att gå in på toan och berätta för mig vad han såg i spegeln.

Det här är sanningen! Han ser hela sig och böjer han knäna lite så ser han håret oxå. Jag däremot måste gå in i köket och hämta en stol! Jag har konstaterat att spegeln är för liten! Eller var alla människor lika långa på sjuttiotalet?

Dumt!

badrumsspeglar i allmänhet

Jag känner att jag måste ställa en fråga.

Hur kommer det sig att alla badrumsspeglar endast visar mig min panna?!

Nog för att jag är kort.. men jag kan ju för fan inte vara flera decimeter kortare än en normal kvinna! Jag ger mig fan på att det är långa och själviska karlar som har satt upp dom! Ser dom sitt ansikte i mitten på spegeln, JAPP, då spikar vi! Att sen en kvinna måste stå på en stol för att kunna se sig själv i spegeln verkar inte bekomma dom. Jag lovar er att när vi ska byta badrumsspegel i vårat hus ska jag vara "mela barken å ven" (som min mor och far brukade säga till mig) och se till att spegeln hänger i lagom höjd. Alternativt en spegel över hela väggen. Så även en pygmé som jag kan se hur jävlig jag ser ut på morgonen!

Så.. färdigklagat...

God natt!

paradiset på jorden!

..sitter här vid datorn.. då rasslar det utanför fönstret..tittar ut, då passerar det en nordsvensk (häst) och en man. Hästen drar ett lass med björkved.. Hur ofta ser man det?!

Tog kortet genom fönstret med mobilkameranså kvallan är väl inte den bästa.

Det här måste vara paradiset på jorden. Tittar man ut genom ett fönster ser man hästar, tittar man ut genom ett annat ser man skog, nästa ser man en lite sjö...

Var för en stund sen ute och hälsade på en annan häst som står i hagen just utanför världens bästa svärfars hus.


Blåsmark!

halkbanan

Ja, jag följde ju, som jag sa, lillebror på halken igår. Nu får dom prova volta och krocka och sånt oxå. Inte fick då jag det när jag tog körkortet. Då sa dom bara "Det är farligt att köra utan bälte.." Typ.. =P
Det var ganska intressant att se hur det såg ut när man krockade i låga sju km.. jag tror inte att jag ska vara utan bälte ens när jag ska "tvärköra" nåntans. Fast jag måste ändå skryta upp mig lite. Jag har alltid bälte. et är inte ofta jag fuskar. Dels för att det är en vana att ta på sig det och dels för att det lever om som satan i min volvo om man inte tar på sig bältet.. =P Sen fick dom se en film som visar effekten av vad som händer om man har ett barn där det finns air-bag.. Det var ju inte heller nån trevlig syn. Även hur en viplash-skada uppstår. Konstigt va mycke som kan hända med kroppen i så små hastigheter. Även om det var en långrandig dag så var det väldigt intressant att se.




Här fick dom försöka ta av sig bältet och ta ig ut ur bilen när den ligger upp och ner. Det var iofs lite enklare än vad jag hade trott att det skulle vara. =)

Nu ska jag försöka motionera lite. See Ya.. =)

nyttig

Nu ska jag gå till pappa och ringa om ett jobb. Sen ska jag följa lillebror till Piteå på halken. Får jag det gjort så har jag ju ändå fått lite vettigt gjort idag. Igår packade jag lite flyttkartonger. Det känns bra även om det "bara" var ur garderoberna så det syns inte förutom att det står en massa flyttkartonger i lägenheten. Tack och lov så har jag burit ner några i förrådet..Börjar smått gruva mig för att flytta.. kommer i slutändan att bli en massa kartonger!  =P


Nä, nu ska här ätas!

Dissad igen

Ja, nu har man återigen blivit dissad. "Tack för din ansökan men vi har valt att gå vidare med annan sökande". Men jag vägrar att ge upp. Nu har jag sökt ett nytt och jag ska även ringa om ett till imorgon bara hon är frisk hon jag ska ringa till. Får jag det jobbet jag sökte idag så blir jag riktigt glad. =)

Nu ska jag ut på prommis!

haircut


Foto: Mli
Nu har vi varit till frisören. Både jag och min man2be har blivit fina i håret. Det är ganska humor att min frisör visade sig vara Peders kusin. Ja mena.. vad är oddsen? Peder är ju lika snygg som vanligt men jag har fått mig en ganska anorlunda frisyr än vad jag vanligen brukar ha. I normala fall säger jag bara: "Klipp mig kort och enkelt" Nu fick hon fria händer och jag är riktigt nöjd med resultatet. Nu återstår det bara att se om jag klarar av att styla det lika fint som Malyn på Karma. Det är som vanligt Mli som har tagit bilden. Hon tog flera fina bilder. Och det slår mig än en gång att jag är lyckligt lottad som kan titta på min pojkvän och tänka: "-Fan, vad snygg han är!!"

Detta med pengar... =P

Fan vad jag hatar att behöva vara beroende av a-kassan! Eftersom att jag har jobbat och studerat så har jag inte varit i behov av dom. Men nu när jag är arbetslös igen så måste jag få pengar därifrån och det är ju inte det lättaste att behaga dom! Det är arbetgivarintyg hit å dit. Nu påstår dom att jag inte har skickat in rätt intyg. Hm.. jag skickade in dom jag fick från rönnskär. Jag har ingen aning om hur jag ska få tag i "rätt" intyg. När man då ska ringa och fixa, då är det telefontider och telefonköer, det är "vanliga" nummer och jag som bara har en mobiltelefon blir ruinerad på att ringa alla dessa samtal.
Har fått nys om ett eventuellt jobb, dock inte inom industrinmen det är dock ett jobb som jag kan tänka mig att hålla på med tills det inte är så illa på arbetsmarknaden inom industrin i skellefteå. Men hon man ska prata med är sjuk och har varit det nu i flera dagar. Det är som fan när man äntligen har peppat för att ringa. "-Nä. Hon är tyvärr sjuk idag.."

Åja, nu ska jag vårda min gamla kropp genom att gå en promenad till Anette så ska hon få färga min skabbiga utväxt.

Ses!

huset


I går var vi och skrev kontraktet på vårat hus. Här får ni en bild på hur det ser ut. Jag längtar som rackarn efter att få flytta in! Ska bli såå kul. Hinner precis flytta in innan min 30-årsdag så det blir kalas där. *längtar*

lekparken


Idag har vi varit till "mommes" lekpark.. Riktigt kul att vara där och uppleva gamla minnen. Även om man är så stel att man knappt kommer upp på lekstugetaket utan att sträcka sönder hela kroppen. Åja.. bara att inse att man inte är purung längre. =P

Morfar och Peder å Majahunden följde oss oxå ut. Sen for vi till momme och fick oss lite mellis och en bulle. Ikväll har vi ätit suring med Mli, Krister och Linda. Sammanfattningsvis en riktigt bra lördag. Nu återstår det bara att se vem som åker ut i stjärnor på is sen är det sängen som gäller. =)

Puss å kram!

ibland suger det hårt


mamma å pappadag

Idag har jag varit hos pappa och mamma nästan hela dagen. Ringt en massa samtal till myndigheter och sånt. Känns bättre att sitta i telefonkö när man har en fast telefon att ringa från. Sen var jag förbi Anette och Lucas och drack kaffe innan jag for till Piteå för att hämta min man2be.

Nu ska jag kramas med han i soffan och kanske se en film.
See ya!

ny design

Nu har Mli gjort en ny design på den lösenordsskyddade bloggen. Den blev jättefin! Jag är supernöjd! Tack Mli!

köttbullswok

Ja, här kommer receptet på köttbullswoken som efterfrågas. Det är ju inte så lätt eftersom att jag tog det jag hade i skafferi och kyl och öste ner i en panna så jag har inga direkta mått. Men iaf.. typ så här:

Koka nudlar.

Köttbullar (brukar dela dom så dom inte är så stora)
Frysta wokgrönsaker. (denna gång blev det thai)
En liten burk majs
En liten burk champinjoner
Hackade soltorkade tomater
Salta jordnötter
Fetaost (brukar jag he ner på slutet annars blir det bara mos när man rört om några gånger)

Kryddade med chiliexplosion och lite tabasco men det är ju jag det.. (fördel att krydda innan man her ner nudlarna = lättare att röra om och få kryddan jämn)
När allt är klart brukar jag klippa sönder nudlarna lite och hiva ner dom oxå i pannan. Sen är det bara att äta och se glad ut. =)

åldersnoja

Mli tyckte att jag skulle skriva en lista på vad jag ville hinna med innan jag fyller 30. Det är ida 100 dagar kvar. På dom hundra dagarna är min plan att hinna med följande saker:

  • Jag ska köpa hus
  • Jag ska ha ett jobb
  • Jag ska föda Peders barn
  • Jag ska bli gängledare för ett mc-gäng
  • Jag ska råna en värdetransport
  • Jag ska bli första tjej att vara med i skellefteå aiks herrlag
  • Jag ska bli miljonär
  • Jag ska köpa en ny skoter till min man2be
  • Jag ska gå en snabbkurs för att bli strippa
  • Jag ska flyga ett stridsplan
  • Jag ska hoppa hopprep naken på skorstenen till vårat nya hus
  • Jag ska bli partiledare för partiet ostor och bli stadsminister
  • Jag ska spara ut håret ner till midjan
  • Jag ska börja med en bullsmet..
Det blir en sak i veckan och eftersom att det är 14,2 veckor så hinner jag bara börja med bullsmeten.. =P

Vilka tror ni jag kommer att klara? Ärligt.. =)

snart..

..kommer min stora kärlek hem. Då står det köttbullswok på spisen klart att ätas. Tycker om att ha maten klar när han kommer. Känner mig som värsta hemmafrun. ;)

ett litet förtydligande

Efter alla dessa inlägg och diskussioner så kanske jag bör tillägga att jag inte på något sätt klandrar barnens pappa för att jag inte har råd att göra saker med barnen. Hade jag haft underhållet så hade det ju varit han som hade haft problem. Man vill trots allt inte "dubbelbetala" och det tror jag ingen vill. Nu gör jag det ändå och jag är helt övertygad att barnens pappa oxå skulle göra det om det behövdes. Har alla förstått nu att jag på inget sätt klandrar barnens pappa för detta?! Både jag och han vill våra barns bästa och vi handlar utifrån hur vi tror och tycker blir bäst för dom. Jag tror nog att jag kan prata både för mig och han när jag säger att vi inte gör något mot varandra som skulle göra det sämre för barnen. Jag respekterar fortfarande honom som pappa till mina barn även om vi är av olika åsikter ibland. Vi jobbar trots allt mot samma mål. Våra gemensamma barns välbefinnande.

bekännelser

Det här inlägget är tillägnat dig anonym som kommenterat angående mina prioriteringar. Här kommer några bekännelser om hur mycket pengar jag spenderar på mig själv. Senaste månaden har jag helt rätt konstaterat varit på hockey två gånger. Första gången betalade Peder, andra gången betalade min bror. Jag har köpt tre par socka till mig själv. (förlåt) Dom kostade 15 kr paret. Det är vinter nu och jag måste tyvärr ha sockar. Jag har lunchat på  subway en gång. Jag har köpt ljuslyktor på indiska för totalt 60 kr. På ikea nu i helgen handlade vi eller Peder betalade naturligtvis som vanligt för ca: 1000 kr. Bland annat en panna att göra mat till barnen i. En stol till barnen och lite sånt. Så totalt har jag på typ en månad spenderat 165 kr på sånt som är enbart till mig själv och mitt eget välbefinnande. Tycker du att jag ska prioritera ner det så får jag väl gå utan sockar då. Eller sluta äta och använda reklamblad som toapapper kanske...

bitter

Ibland kan jag känna mig så jäkla bitter. Eller jag vill inte tro att jag är bitter men det finns ju egentligen inget annat ord för vad jag är. Det här med barnen. Ingenting blev som jag hade tänkt mig med mina små änglar med tillhörande horn. Ja mena. Vem som skaffar barn tänker sig att man ska separera från barnens pappa och sen i sin vildaste fantasi tänka sig att man ska bli jättebitter mot varandra efteråt? Det här inlägget skulle kunna bli hur långt som helst känner jag. Egentligen borde jag inte känna mig bitter. Jag överlever. Jag har det bättre än nånsin tidigare i mitt liv just nu. Jag har aldrig förr träffat en man som betyder så här mycket för mig och som lyser upp mitt liv på det här sättet. Vi har det hur bra som helst. Vi ska köpa ett hus där vi alla ryms och kommer att trivas. Mina drömmar blir verklighet en efter en. Men barnen då. Deras känslor? Kan man inte dela barnen mitt i tu på nåt sätt? Jag vill ha dom hos mig jämt likväl som jag har förståelse för att deras pappa känner likadant. Förlorar man sin bil så kan man ju bara helt sonika köpa en ny.. men barnen går ju inte ersätta. På ett sätt längtar jag tills dom fyller 12. Då får dom bestämma själv vars dom vill bo. Vill dom då bo hos mig ska jag välkomna dom med öppna armar och vill dom bo hos pappan så kommer jag att gråta men då vet jag att dom vill det och då är det deras vilja som jag kommer att acceptera. Dom måste ju ändå få välja själv. Tycker dom borde få ha sin åsikt redan nu. Skulle kännas så mycket bättre att både ha dom eller att inte ha dom om jag visste att det var deras vilja och inte nån helt främmande människa på tinget som inte känner oss eller barnen som har bestämt vars mina små guldklimpar ska spendera sina liv. Nä, nu ska jag sluta vara en bitter gammal kärring. Det finns dom som har det värre. Just nu tänker jag på en viss person som har det väldig jobbigt. Tänker på dig vännen och hoppas jag kan hjälpa dig om du behöver. *kram*

Barnen

Ligger här i sängen och kan inte sova.. Tänker på mina älskade barn och då for tankarna iväg till underhållet. Vad ska det egentligen täcka? Eftersom att jag personligen inte har många kronor kvar efter att jag betalat pappan till barnen så har jag inte råd att göra nåt kul med dom om inte nån vänlig själ sponsrar mig. Är det bara meningen att pappan till barnen ska kunna ta dom exempelvis på cirkus och jag ska bara vara glad att jag varannan helg får sitta inne i lägenheten med dom? Vad är dealen? Suck..

intriger och en ny mus

Idag har det varit en del drama på agendan. Jag är inte speciellt förtjust i sånt. Speciellt inte när det är jag som är inblandad. Nu ska vi inte ha så kul att vi ka förtälja hela historien vilket säkert hade varit jättekul att läsa. Jag nöjer mig med att skriva att jag hoppas slippa uppleva det igen.

Imorrn åker vi till Piteå. För att där hooka upp med sam friends. Först ska vi förstås hälsa på Peders underbart gulliga pappa. Sen på lördag är det ikea. Måste ju planera för vad vi ska ha för fina saker i huset! =)
Älsklingen snarkar redan så jag ska läsa lite i min bok. "hemma hos martina". Jag har på typ tre veckor läst snart fyra böcker. Det är väl ungefär vad jag har läst totalt under sex, sju års tid. Visst är jag ganska duktig!

Å sist med inte minst. Jag har fått en ny mus av Peder! Aj löööv jo så I kallswettes!


Så här ser den ut min lilla älskling. =D

fuck it!

Mitt internet är helt jävla uppfuckat! Jag hatar det! Det kopplar ner hela tiden och med jämna mellanrum (typ vart femte minut) så stänger datorjäveln av sig! Jag hatar fujitsu siemens! Kommer aldrig mer att köpa nåt som det står fujitsu siemens på!! *arg*

kakbak


Här bjuder jag på en bild från när barnen var här. På agendan stod det kakbak. Så Kusinerna Mli och Linda kom upp och hjälpte oss att fixa en supergod kaka. Fler bilder finns att se på den lösenordsskyddade delen av bloggen. =)

Puss å Kram

inredning

Nu när vi har fått besked om att vi får köpa huset så har jag fått fnatt på inredning.. styleroom.se är mitt nya tillhåll. Hittade det här sovrummet. Tyckte det det riktigt snyggt. Men Peder gillade tyvärr inte det gröna så jag får leta vidare. Har ju ett tag på mig. =)


Vad tycker ni?

husägare

Nu har vi äntligen fått det klart. Vi får köpa huset som vi har trånat efter i några månader. Känns hur kul som helst! Jag längtar som tusan att få flytta in! Börja måla och tapetsera! Kommer att bli jobbigt att vänta ända till i februari till att få flytta in.
 


Jag älskar dig, Peder! ♥

bryggbild


Här är en bild från en av fotograferingarna med Mli. Tänk att med photoshop kan även jag se skaplig ut... :P

måste bara tillägga...

... att min pappa är wonderful! Ska pallra mig dit imorrn och dricka kaffet han vill bjuda mig på idag.



skitdag!

Den här dagen har inte riktigt gått i Åsas tecken.. skulle på stan med Anette å snorhalt var det på deras plattor så jag kastade lucas i backen med huvet före.. fan va dramatiskt det lät när jag skrev det så där.. =O Riktigt så illa var det väl inte men det kändes jävligt! Min lillkompis... =P

Sen har jag varit på hockey och sett en skitmatch. Vi hade inte en chans att vinna mot frölunda. Till och med klacken som alltid brukar ge gärnet, gjorde ett kasst jobb.. 


Dessutom har min man2be varit hos sin mamma i afton så vi fick inte äta middag tillsammans så nu ligger jag här hungrig och arg.. lika bra att skita i allt och sova.

Puss på er och håll tummarna för att morgondagen blir bättre för fröken ostor. Kanske Peder friar eller nåt. *hoppas går ju alltid* =P

tröstätning

Ja, då hade man lämnat barnen. Var ju inte en jättebra lämning direkt. Var lite oense om en del saker så det blev lite diskussioner.. men jag hoppas att det kom nåt gott ur vårat lilla "gräl". Både jag och han fick väl förhoppningsvis nåt att tänka på. Det är ju trots allt barnen som är viktigast.

När vi kom hem hade jag "lämningsångest" igen. Har gått ganska bra nu ett tag att lämna men nu när jag har vant mig vid att ha dom runt mig så var det såå tomt att komma hem till en lägenhet med en massa saker utan att barnen är här. Man väntade sig hela tiden att nån skulle ropa "mamma".. Då kom det räddande sms:et.. "Om ni vill tröstäta när ni kommer från "skogen" så e ja å handlar wienerbröd nu." Från Anette! Jag har aldrig förr varit så sugen på att tröstäta!
Tack Anette å Rob!

Ska hålla en tumme eller två för emelie som kör upp imorrn!

Puss å kram

sötnosarna

Ja, vad ska man säga? Finns inte så mycket annat än att vi har haft en underbar vecka med barnen. Innehållande, leklandet i piteå, middag hos peders mamma, middag hos mormor och morfar, middag hos gammelfarmor, besök av Sundbom med barn, Anette & Lucas, Mli & Linda. Barnen har varit hur fina som helst. Nu ska dom tillbaka till sin pappa imorrn. Kommer att sakna dom massor! Man vänjar sig ju lixom vid det mesta men det har tagit lång tid att vänja sig vid att bara träffa dom varannan helg men att vänja sig vid att ha dom jämnt går väldigt snabbt kan jag meddela! Ibland önskar jag att jag inte hade nåt samvete så man bara kunde ta barnen och gömma sig i nån jordkällare eller nåt. Men nu råkar det ju inte funka så i verkligheten. Men i min perfekta dröm bor jag i en jordkällare med mina små sötnosar. =)

Nu ska vi krossa splinter och casey i turtles på x-box. Och äta en massa godis!

Puss å kram!