Tulpanvas

Har länge varit ute efter en tulpanvas som jag kan ha EN bukett i. Den jag har måste man ha minst två, gärna tre buketter i och jag tycker inte det är värt att köpa tre buketter på Konsum för 79kr styck.

I fredags efter Leos gick vi in på Coop forum för att handla. Där hade dom tulpaner för 49kr och denna vas för 39kr. Jag slog till direkt!


igår å idag

Vad vi har gjort igår och idag? Jo igår drog vill till Piteå. Först stannade vi hos farmor och Bertil och hälsade på. Sen for vi till farfar. Började dagen med att skita ner hela sig. Nämner inga namn men någon behövde ett bad.. Gick efter badet ut och grillade hamburgare. Varför är dom alltid godare ute?
Efter lunchen tog Aron och farfar en powernap.
När alla vaknat vankades glass! Farfar bjöd på middag, vi åkte hem, gick en promenad, såg aik än en gång krossa brynäs. Nu går jag och lägger mig. Puss å kram!

lördag

Lördag morgon packade vi matsäck för en heldag ute. Aron lämnade vi hos momme. Jag, peder, anton, matte, mariell, wilma, elias, fredde & isak styrde iväg mot bure. Skotercafe i burvik. Trevligt anordnat med fika och lotteri. På hemvägen körde vi mot bodan. Stannade och åt lunch. Varmt och skönt i solen! Körde runt stan hem. Blev en tur på runt tio mil.

fredag

I fredags beslutade jag och mli i all hast att vi skulle fara på leos med A & V. Barnen skötte sig exemplariskt och det firade vi med att äta tacos tillsammans. Peder kom hem med glasskivan till köket och snäll som mli är så hjälpte hon mig att få upp tapeten. Sen skivan. Blev sjukt nöjd! Fint va!!

chokladboll och tekväll

Idag var det min tur att ha tekväll. Mina duktiga killar bakade chokladbollar. medan jag fixade eh.. hajkbananer tror jag anette kallade dom. Skar ett snitt i bananen och tryckte ner mörk mintchoklad. Lindade in i folie och in i ugnen. 175 º i 20 minuter. Serverade med vispgrädde och glass. Supersmarrigt!

skidpremiär

Idag testade anton längdskidor för första gången. Han var riktigt duktig men han tyckte det var lite halkigt.

Mera EM

Då jag inte hade 4500:- löst så tröstade jag mig med en liten uggla. Den var så sjukt söt så jag kunde inte låta bli. Den kostade bara 59kr och det tyckte jag faktiskt att jag hade råd med!


Vill ha!!

Jag och Mli var förbi EM en sväng idag och jag hittade ett så jäkla snyggt vardagsrumsbord! Nån som har 4500kr att skänka mig?


mama goes batman

Antons blöja läkte igenom i morse och jag har inte hunnit tvätta täcket så då lånar jag viktors. Var lugna för inatt är jag superhjälte!

Dagen idag.

Efter ett supermysigt lov med alla mina fina hemma så är det nu en vanlig blå vecka. Imorse for vi till Mia som bjöd på lunch och trevligt mammahäng. Hon hade gjort cesarsallad. Jättegott!

Sen bar det av mot mormor och lämna barnen för att åka till tandläkaren. Kommer "bara" att gå lös på 2800 kr. Då hade jag bara två hål. Det är fasen inte gratis att gå till tandis!

Väl hemma igen kom Mli och Marielle hit med sina små och drack kaffe. Avslutade dagen med att gå en prom till Konsum.


syskonmys

Aron myser med storebrorsan.

Avgörandet

Imorrn avgörs det! Då koras vinnaren av vår tio veckor långa vikttävling!


Klick klick

Åh! Vill ha! Är gode sugen att vara väldigt impulsiv och säga klick klick....


Utedag

Idag har vi varit ute! Helt fantastiskt väder. Bara några få minusgrader och strålande sol. Vi byggde en snögrotta och fikade. Våren är verkligen en helt underbar årstid! Hoppas det är lika fint väder imorgon för då styr vi kosan mot bygdsiljum och slalombacken! Det ska bli skitskoj att fara dit! Det var den backen jag började min slalomkarriär när jag var tre år gammal. Nu är det ca femton år sen jag var där och åkte. Gissar att det ser lite annars ut nu.


Chilikorv

Till lunch idag åt vi grillkorv. Peder hade köpt nån superstark chilikorv sen slog han vad med Edvin att han skulle få en hundring om han åt en. Han trodde nog inte han skulle vara med på vadet men det var han! 
 
Med viss möda fick han i sig korven och var en hundring rikare! 
 

Fantastiskt!

Idag har vi haft en helt fantastisk dag! Började med att Mia kom hit med sina kids och drack kaffe. Sen blev det bestämt att vi skulle fara med Vera och hennes barn på edda och bada. Barnen fick välja mellan leos eller edda. Packade ihop badkläder, barnen och pappersinsamlingen och begav oss mot stan. På vägen kom jag faktiskt ihåg atklarlägga insamlingen på avsedd plats. Barnen skötte sig exemplariskt så när som ett litet syskonbråk i bilen. 
 
Efter badet skyndade vi oss hem. Jag hann på 11 minuter steka fyra hamburgare, värma fyra bröd, duka till barnen, äta en halv filtallrik och byta om innan Anette hämtade upp mig för att fara och testa corebal. Det var väl rätt okej men jag är inte alls tillräckligt stark i bålen än! Orkade inte riktigt hålla upp kroppen i vissa övningar och då gör det ont och jag blir feg. Måste jobba lite mer mage rygg innan jag ska köra det passet igen.
 
Det är sånna här dagar man kommer ihåg varför man skaffade fem barn! Älskade ungar!

Sportlovsmåndag

Första dagen på lovet började vi med att gå till Vera. Barnen lekte och mamman fick sin välbehövliga dos kaffe och vuxensurr. Hem för att äta mellis och sen slappa lite framför tvn en timma. Nu har Oskar farit till Albin. Edvin och Viktor har gått på ok för att köpa mjölk och dom minsta badar. Snart dags att börja med middagen.


Mar. 02, 2013

Idag var det meningen att vi skulle fara och åka slalom men det var riktigt skitväder så vi struntade i det. For och handlade istället. Edvin och Oskar följde med på solbacken medan dom andra tre for till momme och morfar.

Ikväll har vi haft främmande. Marielle kom hit med sina två fina. Vi käkade tacos, "såg" (läs: surrade oss genom) mellojello å hade det allmänt bra.

Lyckades med en bild ikväll. Bjuder på den.